kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erdoğan’a göre toplumun yüzde 80’i “zina suç olsun” diyor.
Kadının hakkını koruyoruz
Zinalardan zina çeşidi beğenilecek

Kadının hakkını koruyoruz

Başbakan Erdoğan, zinanın TCK'ya girmesi ile ilgili girişimi kadına saygının gereği olarak başlattıklarını belirterek, "Biz aldatılan kadının hakkını koruyoruz" dedi '.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "AK Parti olarak muhafazakarlığımızın gereği aile kurumunun güvence altına alınmasıdır'' diyerek, zinanın TCK'ya girmesi ile ilgili çabalarının aldatılan kadının hakkını korumak için olduğunu söyledi. Erdoğan, parti merkezine gelişte gazetecilerin zina ile ilgili düzenlemenin şikayete dayalı olup olmayacağını sorması üzerine "AK Parti olarak muhafazakarlığımızın gereği aile kurumumuzun güvence altına alınmasıdır. Ve bu konuda da aile kurumunun temel direği olan anne ve baba herhangi bir aldatma yaparsa, aldatılanın şikayeti söz konusu olması halinde yargı devreye girer'' dedi. Hükümetin 1996 yılından kalma eşitsizlikle ilgili konuyu telafi ettiğini ve eşit hale getirdiğini anlatan Erdoğan, ''Biz şu anda kadına saygının gereğini yerine getiriyoruz. Aldatılan kadının hakkını biz şu anda koruyoruz. Yaptığımız iş budur. Bunu farklı yerlere çekmenin anlamı yoktur'' diye konuştu. Erdoğan, bütün kamuoyu araştırmalarında toplumun yüzde 80'- inin atılan adımı haklı bulduğunu ve hükümeti desteklediğini söyledi.

KADINLAR DESTEKLİYOR
SABAH'ın yaptığı sokak röportajları da Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "aile hayatı ve aldatma" sözlerine kadınlardan büyük destek geldiğini gösterdi. Özellikle varoşlarda yaşayan kadınlar "Televizyonda izledik. Başbakan doğru söylüyor. Kadına da erkeğe de cezayı o çözsün" dedi. Başkent'in yoksul mahallerinden Altındağ, Saimekadın, Yenidoğan, Abidinpaşa, Tuzluçayır'da tek gözlü gecekondularda yaşayan kadınlar kocalarının kendilerini aldatmadıklarına inanıyorlar, ancak yine de zinada, kadın ve erkeğin aynı kefeye konularak ceza almasından hoşnutlar. Kadınların bir bölümünde Yatsın, hapislerde çürüsün" görüşü hakim. Bazıları ise daha acımasız, "Devlet hiç zahmete girmesin. Biz gereğini yaparız" diyor. Varoşlarda okul okumuş genç bir kesim de var. Onlar para cezasından yana. İşte sokaktakilerin görüşleri:
* Luba Dinlemek(Rus): 10 yıldır Türkiye'deyim. Ben inşaat mühendisiyim. Eşim de inşaat ustası. Kazakistan'da tanıştık. Bence eğitim çok önemli. Sorun varsa, boşanarak çözülebilir. Devlet, kadınlara iş vermeli. Onların ekonomik özgürlükleri olmalı.
* Canan Uysal: Kadınlar eziliyor. Ben lise mezunuyum. Toplumda kadın zina yaparsa suç, erkeğin ise elinin kiri. Kocaları aldatırsa ev kadınlarının yapacağı bir şey yok. Ama çalışan kadınlar için bu geçerli değil.
* Döne Bayraktar: 24 yıllık evliyim. 40 yaşındayım. Kocam beni aldatmaz. Aldatırsa, gözümün bebeği olsa cezasını çeksin. O şerefsizliği kim yaparsa kadın olsun, erkek olsun cezasını çeker. Ama, devlet, bugün yapsa yarın bırakıyor.
* Güleser Özüdoğru: İki çocuğum var. Zina suç olsun. Eşimin beni aldattığını hiç düşünmedim. Ama bunu da yaparsa gereğini yaparım. Ya o beni öldürür ya da ben onu. En iyisi temizlik.
* Behice Batman: 62 senelik evliyiz. Ben 13 yaşında evlendim. Zina da tabii ki ceza olmalı. Başbakan bunların cezasını vermeli. Doğru söylüyor Başbakan.
* Emine Söker: Aldatırsa asla affetmem. Ceza verilmeli ama bu hapis olmamalı. Para cezası olabilir.
* Havva Uluhansın: Zinayla çok yuva yıkıyorlar. İnşallah Başbakan bunu yola koyacak.
* Fatma Levent: Ben 18 yıldır kocama sadığım. Ben şeriata karşıyım. Ama zina da şeriat olursa karşı çıkmam. Ayrıca ben de onu bir güzel cezalandırırım.

DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Evren: Kızım MİT'te çalışıyordu
 Bayram'ı kaçıran Durmaz yakalandı
 'Afganistan'da komutayı alacağız'
 Alemdaroğlu'nun umudu
 AB, siyasi izleme süreci isteyecek
 Çiçek, affetti ama polis gözaltına aldı
MUHARREM SARIKAYA
Rusya'nın gerisine düşmek...
TBMM'nin salı günü...
YAVUZ DONAT
O şimdi Avanoslu Edip
Kapadokya'da "tarihin içinde"...
MAHMUT ÖVÜR
AK Parti'de 3 Kasımcılar 28 Martçılar'a...
Gönen'de sürek avı dehşeti
Ağabeyini öldürüp girdiği hapisten afla çıkıp yengesi eşi ve...
Kök hücre mucizesi
Esra ve Ahmet Gül çiftinin oğulları Sinan, kök hücre tedavisiyle...
Sabotaj kokuyor!
Sabotaj kokuyor!
4 yıldır İspanya'ya iadesi için uğraşılan geminin batması yetkilileri...
AB Komiseri 'korktu'
AB Komiseri 'korktu'
Verheugen, Diyarbakır'da "geri dönüş" başlayan köyü gezdi, "AB'den...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.