kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kendimi yaşıtlarımdan daha büyük görüyorum
Kendimi yaşıtlarımdan daha büyük görüyorum
Özel hayatımı anlatmam dejenerasyonu sevmem

Kendimi yaşıtlarımdan daha büyük görüyorum

Aklı başında, mütevazı ve kendinden emin... Almanya'da gerçekleşen Top Model of the World'ün birincisi Nihan Akkuş yaşamı, eğitimi ve kariyer planlarıyla dikkat çekiyor. "Podyum erken yaşta büyümemi sağladı. Kafam yaşıtlarımdan daha büyük" diyen Akkuş, dejenere yaşamdan uzak durduğunu belirtiyor.

Azra Akın'ın birinci seçildiği 2002 Miss Turkey yarışmasında dördüncü olmuştu, 2003 yılında Almanya'da gerçekleşen Top Model Of The World'de birinci... Henüz 17 yaşında Gaye Sökmen Ajans'ta mankenliğe başlayan Nihan Akkuş'un yıldızı, Kumsal Dergisi'nin çekimleriyle birlikte parladı. Kumsal'ın keşfi Nihan, şu anda Yeditepe Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarımı ikinci sınıf öğrencisi. Türkiye'nin en ünlü modacılarının düzenlediği defilelerin yeni yıldızı olan Nihan, son olarak Cengiz Abazoğlu'nun büyük ses getiren 'Deep Blue' adlı defilesinde yürüdü. Top Model'de yarışırken kimsenin onun Türk olduğuna inanmadığını söylüyor Akkuş. O da kendisini Avrupa standartları için daha uygun buluyor.... Güzelliği ve genç yaşına rağmen profesyonelliği, onun farkedilen özellikleri. Ancak keşfedildikçe insanı hayrete düşüren bir karaktere sahip. Bir kere son derece aklı başında. Sonra mütevazı ve kendinden çok emin. Dahası mı?..

'BÜYÜK HAYALLER KURMADIM'

* Hem çok gençsin, hem de mankenlikte çok yenisin. Sıradan bir genç kızken hayallerin nelerdi?
Hem modellik yapmak, hem de okulumu sürdürmek istedim. Çok pembe hayallerle girmedim bu işlere. Hiçbir zaman mankenliğe odaklanmadım. Bu yüzden işin içine girdikten sonra hayatım değişmedi. Türkiye'de çok iyi bir isim olduğum zaman da hayatım değişmeyecek.

* Mankenler çok da sakin hayatlar yaşamıyor. Ama doğru, ama yanlış adları pek çok olayın içinde yer alıyor. Bunlar seni korkutmadı mı? Doğru, insanlar hep arkamda olacaktı... Özcan Sandıkçıoğlu'nun düzenlediği yarışmaya girdim. Zaten Gaye Sökmen'in ajansında mankendim. Yani hep doğru zamanlarda, doğru yerlerde oldum. Kendimi o hayatların içine kaptırmayacağımı ve doğru işler yapacağımı biliyordum. Bir an önce ismim duyulsun da zirveye çıkayım diye endişe etmediğimden, ağır adımlarla yürüdüm. Biliyorum ki, herkes zamanı gelince hak ettiğini alır.

* Hak ettiğine inandığın şey nedir? Türkiye'nin en iyi modacılarının defilelerine çıkıyorum. Kendime başından beri güveniyorum. Bu işi yapabilecek kapasitede olduğuma inanıyorum. Eğitimim de yaptığım işle iç içe. İleride kendi modasını yaratan bir model olmak istiyorum. Bu işi yapmanın çok büyük avantajlarını görüyorum okulda.

* Senin diğer mankenlerle farkların neler? Ben sadece podyumda en iyisini yapmaya çalışıyorum. Türkiye'deki mankenlerin hepsini bir kenara atıp da kendimi bir yere koymadım hiç. Ben hep kendimi aşmaya çalıştım.

'BİLGİM YOKSA İDDİAM YOKTUR'

* Başarılısın, gençsin ve dikkat çekiyorsun. Sevildiğini veya kıskanıldığını hissediyor musun?
Her işte rekabet vardır ama herkes sırası geldikçe kendini gösterecektir. Tabii bu da rekabet ortamı yaratıyor. Çünkü 30 yaşından sonra mankenlik yapılmıyor. Ama benim bu konuda da endişem yok. Çünkü bir yandan da okuyorum. Dört yıl sonra mezun olduğumda kendi projemle bu yarışmaya girip kıyafetlerimi kendi arkadaşlarıma giydireceğim.

* Aklındaki "en iyi" yer neresi? Eyşan Özhim kendi çalıştığı markanın tanıtımını yapıyor. Benim de hayalimde bu var. Hayal demiyorum, çok uzakta görmüyorum; eğer 10 yıl daha yaşarsam ulaşabileceğimi düşünüyorum. İyi bir markanın mankeni olmak ve o markanın tasarımlarına emek vermek istiyorum.

* Çoğu manken yaşı ilerledikçe korkar ve şarkıcı ya da oyuncu olmaya çalışır. Senin böyle bir isteğin yok mu? İşte bu yüzden özel bir okulda okuyorum. Ama televizyonda moda programı yapmayı çok isterim; Cansu ile Selin gibi. Bilgim olan konularda iddialı olmayı seviyorum, bilgim olmadan girişirsem rezil olurum.

VECİHE ASLAN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Dünyanın en pahalı evi ve Türk hamamı keyfi
 At arabası yerine maketini satıyorlar
 Ayaklar artık el işi yorgana uzanmıyor
 Çevreci fabrika fidanlık kurdu
 İznik çinisi tarihe imza attı
 Püf Noktası
AYŞE ÖZYILMAZER
Oku, anla, belle Mirkelam'la gönlünü eyle
'Aşkımsıın!...
GÜLSE BİRSEL
Tatil dönüşü sendromuna çareler!
Yahu demin yaz değil...
AYŞE TÜTER
Fıstıklı kabak burger
Kabakları sıkıp, sularını iyice...
Pırıl pırıl parlıyorlar
Pırıl pırıl parlıyorlar
Türk sinemasındaki gelişim ve değişim, oyuncularına da yansıdı.
Müdavimleri gelmedi!
Müdavimleri gelmedi!
Güzelliğine düşkün sosyetiklerin bir numaralı adresi Transmed'in...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.