kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
  » Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Pırıl pırıl parlıyorlar
Pırıl pırıl parlıyorlar

Türk sinemasındaki gelişim ve değişim, oyuncularına da yansıdı. 'Öpüşmem' ya da Soyunmam' gibi kurallar koymayan, yetenekleri gözlerinden fışkıran yeni yıldızlar, Yeşilçam'ı uluslararası patforma taşımaya kararlı.

Son yıllarda büyük bir atılım yaşayan Türk Sineması, yeni yıldızların da parlamasına neden oluyor. Genç, düzgün fizikli ve yetenekli bu yıldızlar, Yeşilçam'ı yavaş yavaş ele geçiriyor. Aralarında Ozan Güven, Birol Hünel, Ece Uslu ve Özgü Namal gibi isimlerin bulunduğu yeni oyuncular, eski starlardan çok farklı bir bakışla sinema yapıyorlar. "Öpüşmem" ya da "Soyunmam" gibi kurallar koymayan, çok okuyup, çok araştıran ve sürekli kendilerini yenileyen yeni Yeşilçamlılar, idealist bir tavır sergiliyor. İşte, en az bir yabancı dil bilen ve Türk Sineması'nı şaha kaldırmayı hedefleyen, yetenekli yıldızlar:

OKAN YALABIK
1978 doğumlu Okan Yalabık 'Yılan Hikayesi' adlı TV dizisinde rol alarak oyunculuğa başladı. 'Aşkım Aşkım', 'Yıldızların Altında', 'Zeybek Ateşi', 'Çaylak' gibi dizi filmlerde ve 'Kolay Para' adlı sinema filminde rol aldı. Yalabık, halen gösterimde olan 'Serseri' adlı dizinin de başrol oyuncusu. Türk Sineması'nın yeni yıldızları arasında yer alan Okan Yalabık, son olarak 'Büyü' ve 'Anka Kuşu' adlı sinema filmlerinde oynadı.

NURGÜL YEŞİLÇAY
1976 Afyon doğumlu olan NurgülYeşilçay, Anadolu Üniversitesi TiyatroBölümü mezunu. Oyunculuğa 'HerşeyÇok Güzel Olacak' adlı filmde figüranolarak başlayan Yeşilçay, 'İkinci Bahar'dizisindeki 'Gülsüm' rolüyle tanındı.atv'nin efsane dizisi 'AsmalıKonak'la şöhretini pekiştirengenç oyuncu, 'Şellale','Mumya Firarda' ve'Asmalı Konak Hayat' adlısinema filmlerinde rolaldı. 'Melekler Adası'nda'Şerbet' karakteriylehayran kitlesini genişletenNurgül Yeşilçay,şimdilerde hem 'Anlatİstanbul' hem de 'EğretiGelin' filmlerindebaşrolde.

İPEK TUZCUOĞLU
1971 yılında İzmir'de doğanTuzcuoğlu, HacettepeÜniversitesi'nde tiyatro eğitimialdı. Aynı zamanda bale kariyeride olan Tuzcuoğlu, 'UyuyanGüzel' ve 'Kuğu Gölü' gibioyunlarda rol aldı. 1995 yılındaoynadığı 'Yer ÇekimliAşklar- Ona SevdiğimiSöyle' ile oyunculuğaadım atan Tuzcuoğlu'-nun çıkışı ise 'AsmalıKonak'taki 'Dicle' ka-rakteriyle oldu. Gençoyuncu, çekimleriyeni biten 'Büyü'debaşrol oynadı.

İSMAİL HACIOĞLU
İsmail
Hacıoğlu, sinemayla 2001 yılında 'Bana Şans Dile' adlı filmle tanıştı. 'Karşılaşma' adlı bol ödüllü filmle dikkatleri üzerine çeken 19 yaşındaki Hacıoğlu, atv'nin sevilen dizisi 'Bir İstanbul Masalı'ndaki Ozan Kozan rolüyle çok sevildi. Şu sıralar 'Anlat İstanbul' adlı sinema filminde oynayan İsmail Hacıoğlu, 'Karşılaşma' daki oyunculuğuyla 4 ödülün birden sahibi oldu.

MELİSSA SÖZEN
Oyunculuk eğitiminiPera Güzel Sanatlar LisesiTiyatro Bölümü'nde alan1985 doğumlu MelissaSözen, çok sayıda projeninkadrosunda yer aldı. Güzeloyuncu, 'Aşk Güzel Şeydir','Yeni Hayat', 'Şarkılar SeniSöyler', 'Büyümüş deKüçülmüş' adlı TVdizilerinde oynadı.Yeşilçam'a transferi ise'Okul' filmiyle oldu.Taylan Biraderler'inyönettiği 'Okul' Melissa'nınyeteneğini gözlerönüne serdi.

YİĞİT ÖZŞENER
Türk
halkının reklamlardaki 'Özgür Çocuk' karakteriyle tanıdığı Özşener, oyunculuk eğitimini Şahika Tekand'dan aldı. Özşener, sinemayla 'Herkes Kendi Evinde' filmiyle tanıştı. 'Karanlıkta Koşanlar', 'Üzgünüm Leyla', 'Arap Saçı' gibi TV dizileriyle hayran kitlesini genişleten oyuncu, halen çekimleri devam eden 'Gece 11:45' adlı sinema filminde oynuyor.

NEHİR ERDOĞAN
Bebeksi güzelliğiyletanınan Nehir Erdoğan henüz24 yaşında. 'Koçum Benim'adlı diziyle oyunculuğa adımatan Nehir, sinemadakikadın oyuncu eksikliğinigiderecek isimler arasındaanılıyor. 'EstağfurullahYokuşu' adlı TVdizisinde, 'Okul' ve'Hababam SınıfıMerhaba' adlı sinemafilmlerinde rol alanErdoğan, yıldızıparlayacak bir oyuncuolduğunu gözlerönüne serdi.

ZAFER AKBAŞ

DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 Sinema tadında Kurşun Yarası
 Müdavimleri gelmedi!
 Moda polisi
 Sosyete Bunları Konuşuyor
 In-out
Kendimi yaşıtlarımdan daha büyük görüyorum
Kendimi yaşıtlarımdan daha büyük görüyorum
Aklı başında, mütevazı ve kendinden emin... Almanya'da gerçekleşen...
Dünyanın en pahalı evi ve Türk hamamı keyfi
Dünyanın en pahalı evi ve Türk hamamı keyfi
190 trilyonluk değeriyle 'dünyanın en pahalı evi' olma unvanını...
Bilişim Dünyası 2004
Avrasya'nın en büyük bilişim fuarı CeBIT Bilişim Eurasia, 31 Ağustos...
1 Milyon TL = 1 Yeni Türk Lirası
Yeni Türk Lirası'na 2005'te hazır olun. Yasa ile, Türk lirasından...
Marmara Depreminin 5. yıldönümü
20'nci yüzyılın en büyük depremi Marmara Bölgesi'nde bundan 5 sene...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.