kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Atina 2004
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yan komşusuna Reiki yollamayan kaldı mı?
Yan komşusuna Reiki yollamayan kaldı mı?

Şimdilerde kimle konuşsak, ağzından 'Reiki', 'Aura' ya da 'Çakra'sız laf çıkmıyor... İyi hoş da kaç kişi bu kavramların ne anlama geldiğini biliyor? İşte sizlere, yeni başlayanlar için spritüalizmin alfabesi....

Çok değil 10 yıl önce dilimizde ruhlar alemini anlatan kelime sayısı bir elin parmaklarından bile azdı. Sonra hayatımıza 'Çakra', 'Reiki', 'Aura' gibi kavramlar girdi. Girmesiyle birlikte de enerjiler etrafımızda cirit atmaya başladı! 'Bu Spritüalizm Ne Ola Ki?' adlı kitabın yazarı Hasan 'Sonsuz' Çeliktaş da, çok faydalı bir iş yaparak popüler kültürün yeni merakı haline gelen sözcükleri bir bir açıklıyor. Hasan Çeliktaş, spritüel bilgilerle ilk karşılaşmasının 1995 yılına denk geldiğini belirterek, "O zamanlar Tarkan'ın 'Karma' felsefesini anlatmasına, Serdar Ortaç'ın 'Çakra' albümünü çıkarmasına ve de Seren Serengil'in yan komşusuna Reiki yollamasına çok zaman vardı" diyor. 'Bu Spritüalizm Ne Ola Ki?' isimli kitabın yazarı, Esquire dergisinin son sayısında yeni ruhani kavramlar hakkında 'her eve lazım' bilgiler veriyor. İşte ruhsal terimler ve ne anlama geldikleri...

ÇAKRA:
Serdar Ortaç'ın yeni albümünün adı olmakla birlikte esasında çakra ve çakralar, insan bedeninin çeşitli bölgelerinde bulunan enerji merkezleridir. Bunlar vücudun ruhsal enerji alışverişini sağlar. İnsan vücudunun hemen her yerinde olmakla birlikte temel olarak 7 çakradan söz edilir. Yaşadığımız bir çok duyguyu, o duyguyu ilgilendiren çakra bölgesinde yoğun olarak hissederiz. Mesela, sevgi çakrası olarak nitelenen dördüncü çakra, kalbimizin üzerindedir ve sevgi enerjisini ağırlıklı olarak oradan aldığımızı hissederiz. Bunların bir diğer özelliği de zırt pırt sorun çıkarmalarıdır. Tabii, çeşitli tamir ve temizlik yöntemleri mevcuttur. Bu yöntemlerden biri de Reiki'dir.

REENKARNASYON:
"Var mı, yok mu?" tartışmalarının en çok yaşandığı ve insanın da varlığına inanası gelmediği, üzerine bir sürü spekülasyonlar yapılmış bir kavramdır. Genellikle üzerindeki tartışmalar, "Bir sürü hayat varsa, biz hangisiyle yargılanacağız?", "Ruh göç eder miymiş?" tarzında cümleler eşliğinde yapılır. Reenkarnasyonun varlığını kabul edenlere göre, dünya sahnesindeki her bir ruh, farklı zaman, mekan ve rollerde yer aldı; almaya da devam ediyor. Bu bağlamda yaşam, bir ödül-ceza süreci değil, insanın kendini yaşayarak geliştirdiği bir yolculuktur.

AURA:
Aura, insan bedeninin çevresinde yer alan enerji bölgesidir. O anki ruh ve sağlık durumuna bağlı olarak çeşitli renkler alır ve bu renkler çeşitli kişiler ve araçlar tarafından görülebilir. Kimileri doğuştan aura görebilirken, kimileri de eğitim süreci sonucu bunu başarır. Uzmanlar, aura renklerine bakarak kişinin hastalığını ya da hastalıklı bölgelerini teşhis edebilir.

REİKİ:
Kelime anlamı, 'her yerde bulunan yaşam enerjisi'dir. Doğu öğretilerinde 'Ki' ya da 'Chi' adı verilen yaşam enerjisi, Reiki de bir kanal olarak ayarlanmış insan vücudunun içinden, yönlendirildiği alıcıya doğru akar. Sistemin işleyişi tıpkı bir klimanın işleyişi gibidir esasında. Nasıl klima havayı alıp, içinden çeşitli işlemlerden geçirip dışarıya doğru yoğun bir biçimde üflüyorsa, Reiki yapan kişi de 'Ki' enerjisini alır ve niyetine bağlı olarak, karşısındaki alıcıya yoğun bir biçimde aktarır. Biyoenerjiden farkı, kişinin Reiki'de kanal olmasıdır. Hiçbir yan etkisi yoktur. Piyasada yetersiz eğitmenler olmakla birlikte, bu işi ciddiye alan ve çok kaliteli eğitim veren Reiki masterler mevcuttur.

SPRİTÜALİZM:
Kelime anlamı 'ruhçuluk'tur. Ruhun maddeden ayrı bir cevher olarak varlığını kabul eden bütün mezhep, öğreti, akım, yol ve inanç sistemlerini kaplayan genel bir tanımlamadır. Fakat farklı kullanımları sonucu, anlamı çeşitli esnemelere uğramıştır. Mesela, kimileri için spritüalizm, 'insanın kendini tanıma yolu'dur. Ruhsal konularla ilgilenenler, bu kavramın hangi konulara işaret ettiğini bilir.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Yeşilçam küllerinden doğdu
 Yıllar sonra aynı sahneye çıktılar
 Jartiyerli Lara Croft
 Podyumların yeni gözdeleri
 Enerjinizi boşa harcamayın!..
 İstediğimi yaparım
 '3 yıl sonra annelik için hazırlanıyorum'
AYŞE ÖZYILMAZER
Hıncal Uluç beni karambole getirdi perişanım vay...
HAKAN & UTKU
Uzun yaşamanın en püf noktaları
Son aylarda gazeteler...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Sebze graten
Patates, domates ve...
Kortizon kullanan doktoruna emanet
Kortizon kullanan doktoruna emanet
Kortizon pek çok hastalığın tek tedavi çözümü. Ancak ilacın dozu,...
Gülben'i istemeye gidiyorlar
Gülben'i istemeye gidiyorlar
Pazar günü Kemer Country'de gerçekleşecek düğünle yaşamlarını...
Cesur Vücutlar
Cesur Vücutlar
Onlar, kuşkusuz Türkiye'nin en cesur güzelleri. Vücutlarını gözler...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.