kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Atina 2004
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yeşilçam küllerinden doğdu
Yeşilçam küllerinden doğdu
Anlat İstanbul
Yazı Tura
Simbiyotik
Büyü
Hırsız Var
Bir Tutam Baharat
Öteki Türkiye'den Cumhurbaşkanı
Zaman
Kayıp Cennet İnsanları

Yeşilçam küllerinden doğdu

Türk filmlerinin yabancı filmlerden daha çok izleniyor olması, yapımcıları filmlere para yatırmaya yöneltti. Bu durumda da hem daha çok film çekiliyor hem de çekilen filmlerin bütçeleri yükseliyor. 1 milyon 467 bin 486 kişi tarafından izlenen Matrix Reloaded, 1 milyon 654 bin 5 izleyicinin ilgi gösterdiği O Şimdi Asker'i geçemedi. Geçtiğimiz sezonun üzerinde en çok konuşulan bir diğer yabancı filmi Troy da, 1 milyon 664 bin 230 kişilik hasılatıyla 2 milyon 893 bin 140 bilet satan Vizontele Tuuba'nın hasılatının yanına bile yaklaşamadı. Bu yıl, yeni sezonla birlikte vizyona girecek olan film sayısı 24. Çekilen yerli film sayısının artmasındaki en önemli neden, hiç kuşkusuz geçtiğimiz yıl vizyona giren Türk filmleri için satılan biletlerin çokluğu.

24 FİLM GÖSTERİME GİRECEK
9 Ağustos 2002 - 7 Ağustos 2003 tarihleri arasında vizyona giren Türk filmleri için satılan bilet sayısı 3 milyondu. 8 Ağustos 2003 - 5 Ağustos 2004 arasında vizyona giren Türk filmleri içinse 9 milyon 500 bin bilet satıldı. Eylül'den Nisan'a kadar olan dönemde vizyona girecek olan filmler Türk filmlerinin izlenme oranını daha da artıracak. 24 filmin vizyona gireceği yeni sezonda, en yüksek gişe hasılatını yakalaması beklenen film G.O.R.A.. Gişe başarısı göstermesi beklenen diğer filmler ise; Hababam Sınıfı Askerde, Yürek Yarası, Anlat İstanbul ve Büyü. Hülya Avşar ile Mehmet Ali Erbil'in başrollerini paylaştığı Hababam Sınıfı Askerde'nin çekimlerine önümüzdeki günlerde başlanacak.

G.O.R.A NE ZAMAN İZLENECEK?
G.O.R.A'yı satın alan BKM, filmin vizyon tarihini daha önce 29 Ekim olarak belirlemiş, dağıtımını ise Warner Bros'a vermişti. Ne var ki, film Warner Bros'tan geri çekildi. Bunun nedeni ise BKM, AFM ve Sinan Çetin'in ortaklaşa bir dağıtım şirketi kuracak olması. G.O.R.A'nın bu şirket tarafından dağıtılan ilk film olması isteniyor. Şirketi kurma çalışmaları devam ederken, filmin daha önceden belirlenen 29 Ekim'de vizyona girip girmeyeceği, henüz kesinlik kazanmadı. Vizyon tarihi, dağıtım şirketinin ne zaman kurulacağıyla yakından ilgili. Yeni sezonda ilgi görmesi beklenen filmlerden biri de; Bir Tutam Baharat. Bu, bir Türk filmi değil... Yunan filmi olan Bir Tutam Baharat'ı Tamer Karadağlı ve Başak Köklükaya'nın başrol oynaması ve birçok sahnesinin İstanbul'da çekilmiş olmasından dolayı bu listeye aldık. Bir Tutam Baharat da sancılı filmlerden biri ve bu adıyla gösterime giremeyecek. Çünkü filmin dağıtımı için Özen Film ile anlaşma yapılmıştı. Ne var ki bu film, sözleşme karşılıklı fesh edilmeden Özen Film'den alınıp bir başka şirkete verildi. Dağıtım hakkı Bir Tutam Baharat adıyla Özen Film'de olduğu için yeni dağıtım şirketi filmi Touch of Spice A adıyla gösterecek.İki yıldır sinema filmi çekmeyen Hülya Avşar, Zaman ve İki Genç Kız ile beyazperdeye yeniden 'merhaba' dedi. Avşar, Türkfilm ile 'iki yılda iki film' anlaşması yapmıştı. Ne var ki sanatçının sözleşmesi, Türkfilm'in iki yılda iki film çekmemesi karşısında, 8 Haziran'da otomatikman fesh oldu. Hülya Avşar, bunun ardından önce Kutluğ Ataman'ın İki Genç Kız'ında ve ardından Ali Özgentürk'ün Zaman'ında rol aldı. Böylelikle, Hülya Avşar'ın nisana kadar üç filmi vizyona girmiş olacak.

G.O.R.A
G.O.R.A'nın başına gelenler pişmiş tavuğun başına bile gelmedi. "Vizontele"nin hasılatını da geçerek, izlenme rekoru kırması beklenen film, yapımcısı Türkfilm'in BDDK'nın kontrolüne geçmesi sonucu bir türlü vizyona girememişti. Filmi alan BKM vizyon tarihi olarak 29 Ekim'i belirledi. Ne var ki, şimdilerde filmin bu tarihte de izlenebileceği kesin değil.
Yönetmen: Ömer Faruk Sorak
Oyuncular:
Cem Yılmaz, Şafak Sezer, Dilek Serbest, Ozan Güven

MEHMET ÇALIŞKAN MAGAZİN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Yıllar sonra aynı sahneye çıktılar
 Jartiyerli Lara Croft
 Podyumların yeni gözdeleri
 Enerjinizi boşa harcamayın!..
 Yan komşusuna Reiki yollamayan kaldı mı?
 İstediğimi yaparım
 '3 yıl sonra annelik için hazırlanıyorum'
AYŞE ÖZYILMAZER
Hıncal Uluç beni karambole getirdi perişanım vay...
HAKAN & UTKU
Uzun yaşamanın en püf noktaları
Son aylarda gazeteler...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Sebze graten
Patates, domates ve...
Kortizon kullanan doktoruna emanet
Kortizon kullanan doktoruna emanet
Kortizon pek çok hastalığın tek tedavi çözümü. Ancak ilacın dozu,...
Gülben'i istemeye gidiyorlar
Gülben'i istemeye gidiyorlar
Pazar günü Kemer Country'de gerçekleşecek düğünle yaşamlarını...
Cesur Vücutlar
Cesur Vücutlar
Onlar, kuşkusuz Türkiye'nin en cesur güzelleri. Vücutlarını gözler...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.