Lezzet Güneşi
Sebze graten Patates, domates ve kabakları 25 cm çapında, 4 cm derinliğinde bir fırın kabına arzu ettiğiniz şekilde dizip, her tabakaya tuz, karabiber ve sarmısak serpin. Yağın yarısını en üst tabakaya gezdirip, ekmek kırıklarını serpin ve kalan zeytinyağını ekmek kırıklarının üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında sebzeler yumuşayıp, ekmek kırığı pembeleşinceye kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 4 adet orta boy patates (soyuluş, ince dilimlenmiş) * 3 adet domates (ince dilimlenmiş) * 8 adet kabak (temizlenmiş, ince dilimlenmiş) * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) * 2 diş sarmısak (ince kıyılmış) * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 3 çorba kaşığı ekmek kırığı
|