kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Atina 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Lezzet Güneşi
Burgerli kabak graten

Burgerli kabak graten

Isıtılmış 3 çorba kaşığı zeytinyağında sarmısağın yarısını 1 dakika karıştırarak soteleyin. Kabakların yarısını ilave edip çok fazla karıştırmadan her iki yüzlerini hafifçe kızartıp, kağıt havlu üzerine çıkartın. Kalan kabakları da aynı şekilde kızartıp, kağıt havlu üzerine çıkartın. Fırın kabını 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile yağlayıp, hazırladığınız kabakların yarısını yayın. Kalan zeytinyağını ısıtın. Taze soğan ve kalan sarmısağı 3-4 dakika soteleyip, ayrı bir kaba alın. Tavada kalan yağda burgerlerin her iki yüzünü hafifçe kızartın ve arzu ettiğiniz miktarda hardal sürün. Fırın kabındaki kabakların üzerine sırasıyla önce sotelediğiniz soğanların yarısını, burgerleri, kalan soğanları ve kalan kabakları yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika fırınlayın. Taze nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER (6 kişilik)
*
1 paket piliç burger 4 adet kabak (halka kesilmiş)
* 2 diş sarmısak (dövülmüş)
* 6 çorba kaşığı zeytinyağı
* 4 adet taze soğan (ince kıyılmış)
* 1 çorba kaşığı hardal (isteğe göre acı)
* Yarım demet taze nane (yapraklanmış)

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 26-08-2004
 Lezzet Güneşi   / 25-08-2004
 Lezzet Güneşi   / 24-08-2004
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 23-08-2004
 Lezzet Güneşi   / 22-08-2004
 Lezzet Güneşi   / 21-08-2004
 Lezzet Güneşi   / 20-08-2004
 Lezzet Güneşi   / 19-08-2004
 Lezzet Güneşi   / 18-08-2004
 Hafif yaz tatlıları   / 17-08-2004
HAKAN & UTKU
Türk'ün suyla imtihanı
Yani, tamam Türk'ün aklı başka...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Tırtıl kurabiye
Cevizleri toz...
Atıştırmaya izin var ama janjansız olsun
Atıştırmaya izin var ama janjansız olsun
Zayıflamak için, ilk yapmanız gerekenlerden biri; gün boyu...
Sağlıklı kaçamak nasıl olur?
Sağlıklı kaçamak nasıl olur?
Atıştırmalar sırasında patates cipsi, bisküvi, çikolata veya şeker...
Boşanıyorlar
Boşanıyorlar
Sosyetiklerin bir numaralı plastik cerrahı Serdar Eren ile...
Pazar Partileri
Pazar Partileri
Eren Talu imzalı Bodrum'daki "EV Türkbükü", sezonunu ilk...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.