kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Atina 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Lezzet Güneşi
Burgerli kabak graten

Lezzet Güneşi

imam bayıldı
Isıtılmış 2 çorba kaşığı zeytinyağında soğanları yumuşayıncaya kadar soteleyin. Patlıcanları boyuna 2'ye kesip, deriyi zedelememeye dikkat ederek etli kısmının çıkartabildiğiniz kadarını çıkartın. Çıkarttığınız etli kısımları küçük parçalara doğrayıp, limon suyu serpin. Patlıcanların içine fırça ile zeytinyağı sürüp, önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Patlıcanın doğradığınız etli kısımlarını, domates, kuru üzüm, yenibahar, şeker, sarmısak ve defne yaprağı ile karıştırıp, kapağı kapalı olarak ve ara ara karıştırarak orta ateşte karışım koyulaşıncaya kadar 15-20 dakika pişirin. Pişirdiğiniz patlıcanların içini hazırladığınız harçla doldurun. Maydanozlarla süsleyip, servis yapın.

MALZEMELER (4 kişilik)
*
4 adet küçük boy patlıcan
* 6 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 adet soğan (ince doğranmış)
* Yarım adet limonun suyu
* 4 adet domates (kabukları soyulup, küp doğranmış)
* 60 gram kuru üzüm
* 2 tatlı kaşığı yenibahar
* 2 tatlı kaşığı şeker
* 2 diş sarmısak (dövülmüş)
* 2 adet defne yaprağı
* Maydanoz dalları (süslemek için)

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 26-08-2004
 Lezzet Güneşi   / 25-08-2004
 Lezzet Güneşi   / 24-08-2004
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 23-08-2004
 Lezzet Güneşi   / 22-08-2004
 Lezzet Güneşi   / 21-08-2004
 Lezzet Güneşi   / 20-08-2004
 Lezzet Güneşi   / 19-08-2004
 Lezzet Güneşi   / 18-08-2004
 Hafif yaz tatlıları   / 17-08-2004
HAKAN & UTKU
Türk'ün suyla imtihanı
Yani, tamam Türk'ün aklı başka...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Tırtıl kurabiye
Cevizleri toz...
Atıştırmaya izin var ama janjansız olsun
Atıştırmaya izin var ama janjansız olsun
Zayıflamak için, ilk yapmanız gerekenlerden biri; gün boyu...
Sağlıklı kaçamak nasıl olur?
Sağlıklı kaçamak nasıl olur?
Atıştırmalar sırasında patates cipsi, bisküvi, çikolata veya şeker...
Boşanıyorlar
Boşanıyorlar
Sosyetiklerin bir numaralı plastik cerrahı Serdar Eren ile...
Pazar Partileri
Pazar Partileri
Eren Talu imzalı Bodrum'daki "EV Türkbükü", sezonunu ilk...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.