kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Atina 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Lezzet Güneşi
Püf noktası

Lezzet Güneşi

Limonlu ekmek
Kaynar suda 1 çorba kaşığı şekeri ve mayayı eritip, maya kabarıncaya kadar ılık bir yerde 5- 10 dakika dinlendirin, yumurtaları ilave edin. Un, tuz, limon kabuğu rendesi ve kalan şekeri karıştırıp, ortasını havuz gibi açın. Kabarmış mayayı ve tereyağı parçalarını katıp, iyice yoğurun. Hazırladığınız hamuru, büyük, yağlanmış bir kaba alın. Kabın içinde çevirerek her tarafının yağlanmasını sağlayın. Üzerini bir mutfak havlusu ile örtüp, ılık bir yerde iki katı kabarıncaya kadar yaklaşık 1,5 saat dinlendirin. (Hamurun yavaş kabarması için gece boyunca buzdolabında da dinlendirebilirsiniz.) Hamuru hafif unlu bir yüzeye alıp, 2-3 defa hafif yoğurun ve 8 parçaya bölüp, yuvarlayın. Hamurları yağlanmış fırın kalıbına birbirlerine birleşecekleri kadar yakın yerleştirip, üzerlerini örtün ve iki katı kabarıncaya kadar yaklaşık 40 dakika daha dinlendirin. Kabaran hamurların üzerlerine suyla çırptığınız yumurta sarısını fırça ile sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice kabarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Ilık olarak tereyağı veya reçel ve marmelatla servis yapın.

MALZEMELER (8kişilik)
*
2 çorba kaşığı tozşeker
* 3 çorba kaşığı su (kaynar)
* 1 çorba kaşığı kuru maya
* 2 adet yumurta (hafif çırpılmış)
* 2,5 su bardağı un (elenmiş)
* 3/4 tatlı kaşığı tuz
* 1 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)
* 90 gram tereyağı (küçük parçalara kesilmiş, yumuşatılmış)
* 1 adet yumurtanın sarısı 1 çorba kaşığı su ile çırpılmış) (üzerine sürmek için)

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 26-08-2004
 Lezzet Güneşi   / 25-08-2004
 Lezzet Güneşi   / 24-08-2004
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 23-08-2004
 Lezzet Güneşi   / 22-08-2004
 Lezzet Güneşi   / 21-08-2004
 Lezzet Güneşi   / 20-08-2004
 Lezzet Güneşi   / 19-08-2004
 Lezzet Güneşi   / 18-08-2004
 Hafif yaz tatlıları   / 17-08-2004
HAKAN & UTKU
Türk'ün suyla imtihanı
Yani, tamam Türk'ün aklı başka...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Tırtıl kurabiye
Cevizleri toz...
Atıştırmaya izin var ama janjansız olsun
Atıştırmaya izin var ama janjansız olsun
Zayıflamak için, ilk yapmanız gerekenlerden biri; gün boyu...
Sağlıklı kaçamak nasıl olur?
Sağlıklı kaçamak nasıl olur?
Atıştırmalar sırasında patates cipsi, bisküvi, çikolata veya şeker...
Boşanıyorlar
Boşanıyorlar
Sosyetiklerin bir numaralı plastik cerrahı Serdar Eren ile...
Pazar Partileri
Pazar Partileri
Eren Talu imzalı Bodrum'daki "EV Türkbükü", sezonunu ilk...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.