kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
7 Ağır basıyor
7 Ağır basıyor
Avrupada yabancı tıransferi

7 Ağır basıyor

Süper Lig kulüplerinden 10'u yabancı sayısının 7 ya da daha fazla olmasını, hatta sınır konulmamasını istiyor. 8 takım ise kontenjanın 6'nın üzerine çıkmamasından yana.

Altı diyenler
Süper Lig'de yabancı kontenjanının 6'da bırakılması, hatta daşa aşağı çekilmesini isteyen kulüplerin dayandığı temel nokta ise Türk futbolunun geleceği. Bu 8 kulübe göre yabancı sayısının artırılması, ülke futbolunun gelişmesi açısından büyük sakıncalar doğurabilir. Türkiye'nin 4 büyük kulübünden 3'ü, Beşiktaş, G.Saray ve Trabzon yabancı kontenjanının 6'da kalmasından yana. İşte başkan veya ikinci başkanlarının ağzından kulüplerin görüşleri:

BEŞİKTAŞ:
Kesinlikle yabancı sayısının arttırılmasından yana değiliz. Birincisi Türk futbolunun geleceği açısından sayının artması sakıncalı olur. İkincisi de lig başlamak üzere ve transfer için yeterli zaman yok. Böyle bir artırım olacaksa yeni sezonun sonunda hayata geçirilmeli.

GALATASARAY: Şu anda yabancı sayısının artmasından yana değiliz. Sınır 6'da kalmalı.

TRABZON: Mevcut kontenjanın korunmasından yanayız. Biz bu yıl kontenjanı doldurduk. Kulüp olarak aynı sistemin devam etmesini istiyoruz. Türk futbolunun gelişimi için de doğrusu budur, diğer kulüplerin bu konudaki tutumu da bizi ilgilendirmiyor.

KONYA: Mevcut kontenjan olan 6'nın korunması lazım. Yabancı futbolcu sayısının artmasının yerli futbolculara haksızlık olacağını düşünüyorum. Yerli futbolculara da destek vermemiz lazım.

KAYSERİ: Çok yabancı külfet getiriyor. Yine çok yabancı olması Türk futbolcu yetişmesinde zorluk doğuracaktır. Ayrıca yabancı kontenjanın artması büyük takımlarla Anadolu takımları arasındaki uçurumun artmasına neden olur" yorumunda bulundu.

SAMSUN: 6 ya da 7 arasında bir seçim yapılacaksa biz 6'dan yanayız. Ama asıl görüşümüz, sınırın 3'te kalması. Kulüplerdeki yabancı oyuncu sayılarının artması Türk futboluna zarar verir.

A.SEBAT: Kesinlikle daha fazla artmasına karşıyız. Kulüp olarak hedefimiz bu sezon 4 yabancıyla oynamak. Bize göre 6 yabancı bile fazlayken, bunun daha da artırılmasını talep etmek Türk oyuncusuna haksızlık olur.

SAKARYA: Biz yerli oyuncularımızdan çok memnunuz. Futbol Federasyonu'nun vereceği karara saygılıyız. Bu konuda bizim bir talebimiz yok. Ama bize göre 6 bile fazla.

YEDİ DİYENLER
Süper Lig'de yabancı sınırının artı - rılmasını isteyen kulüplerin başında bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne mücadele edecek olan ve özellikyle şu anda bir yabancı kaleci almak isteyen F.Bahçe geliyor. İşte 7 taraftarlarının görüşleri:

F.BAHÇE: 7 veya 8 yabancı istiyoruz. Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edeceğimiz takımlarla eşit şartlarda mücadele etmeliyiz. Onların seviyesine ulaşmamız için mevcut kontenjanın yükselmesi lazım.

G.BİRLİĞİ: Avrupa'da rakiplerimizle eşit şartlarda mücadele etmeliyiz.

A.GÜCÜ: Yabancı oyuncuların maliyetleri daha uygun. Biz sayının artırılmasından yanayız. Hatta Kulüpler Birliği toplantısında bu konuda sınır olmaması gerektiğini savunmuştum. Çünkü yerlilerin maliyetleri, Anadolu kulüplerini fazlasıyla zorluyor.

ANKARASPOR:Biz başından beri 7 yabancıyı savunuyoruz ve bu konudaki talebimizi Futbol Federasyonu'na sözlü olarak bildirdik, gerekirse yazılı olarak da başvururuz.

ÇAYKUR RİZE: Kısıtlama istemiyoruz. Anadolu kulüpleri olarak zor durumdayız. Yerlilerin maliyetleri de bizim çapımıza göre çok yüksek.

DENİZLİ: Biz yabancı oyuncuları daha ucuza mal ediyoruz. Yabancı sayısının artması iyi ama sakıncaları da var. Türk futbolu bundan zarar görebilir.

DİYARBAKIR: Türk oyunculardan fazla verim alamıyoruz. "Bu nedenle kontejanın 7'ye çıkarılmasından yanayız. Ayrıca Türk Milli Takımı'nın dünya üçüncüsü olmasında yabancıların da payı var. Zira bizim oyuncularımız, Türkiye'ye gelen yabancılardan çok şey öğreniyor" dedi.

İSTANBULSPOR: Kulüp yönetim kurulu olarak 7 yabancıda karar kıldık. Biz bunun futbolcular arasında rekabeti artırdığını ve dolayısıyla kaliteyi yükselttiğini düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

GAZİANTEP: Yabancı oyuncu sınırlamasına karşıyım. Sınır, futbolcuların sayısına değil niteliğine konulmalı. Örneğin 26 gibi bir yaş sınırı getirilmeli ve daha üstü transfer ettirilmemeli. Bu şekilde Türkiye, emekliler cennetine dönüyor. Ayrıca gelecek futbolculara milli takımlarında en az 10 kez oynamış olma gibi bir kıstas da uygulanabilir. Böylece gerçekt anlamıyla yabancılar Türk futboluna katkı yapabilirler.

MALATYA: Futbol Federasyonu'na yazı yazdık ve alacakları kararı saygıyla karşılayacağımızı belirtik. Zira bugünkü sıkıntılı ortamda federasyonu da, yurt dışında ülkemizi temsil edecek kulüplerimizi de zor durumda bırakmak istemiyoruz. Bize göre 4 yabancı sınırlandırılması getirilip, bu 4 yabancının dışında geleceğe yönelik olarak 21 veya 23 yaş sınırı getirilerek sayı serbest bırakılabilir.
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Hep böyle kal: 86-79
 Alex ucuz kurtuldu!
 Kurtar bizi Fran
 Şimdilik gidiyorum
 Uçaktan inip idmana çıktılar
 Ele kola dikkat
 Trabzon zafere kenetlendi
 El ele Atina'ya
 Hayalleri Dakar
 A.Tandoğan'dan hız rekoru
 Elektrik şoku
 Hüseyin'in hamisi Kunter
 Süper Lig Günlüğü
 Günün İçinden
AHMET ÇAKAR
G.Saray'ın teknik kurtuluşu Hagi'dir!
Hagi'ye...
HASAN SAYDAM
Önemsenmeyen önemli bilgiler
Yeniden sizlerin emrinde...
RECEP GİRGİN
Kılıçbaylım ve Aslı
1.AYAK: Koştuğu yarışlarında...
ATAHAN ZİLCİOĞLU
Tosçalı Ateşi ve Aslı
1.AYAK: Son kez yarışın yükünü...
RODER:Ölen ölmüştür, yeri nur olsun
RODER:Ölen ölmüştür, yeri nur olsun
Irak'ta Murat Yüce isimli Türk kamyon şoförünün öldürülmesinden sonra...
Kasetteki ses Habib Aktaş'ın mı?
Kasetteki ses Habib Aktaş'ın mı?
Murat Yüce'nin infaz görüntülerinde arkadan sesi duyulan ve Türkçe...
En büyük desteği ailesi
En büyük desteği ailesi
Çek asıllı süper model Daniela Pestova güzelliğiyle erkeklerin başını...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.