kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kasetteki ses Habib Aktaş'ın mı?
Ses, Türk El Kaide'nin

İnfazda arka fondaki Türkçe konuşma "İnfaz timini İstanbul'daki bombaların sorumlusu Habib Aktaş mı yönetti" kuşkusu yarattı.

Bıçak yerine tabancayla yapılan infazdaki Türkçe ses, Hizbullah'ın rolünü gündeme getirdi. Irak'ta birçok Türk teröristin El Kaide bağlantılı olduğu belirtildi.

***

Kasetteki ses Habib Aktaş'ın mı?

Murat Yüce'nin infaz görüntülerinde arkadan sesi duyulan ve Türkçe konuşan kişinin İstanbul'daki saldırıların lideri Habib Aktaş olduğu öne sürüldü. Kayıtlardaki sesin Aktaş'a ait olmasa bile, Irak intifadasını yönlendiren kişiler arasındaki Türk militanların yönlendirici oldukları iddia edildi.

Murat Yüce'nin El Kaide'ye bağlı Ebu Musab El Zarkavi'nin başını çektiği "Tevhid ve Cihat" örgütü tarafından kaçırılarak öldürülmesinin ardından, Türkiye'deki istihbarat birimleri harekete geçti. Murat Yüce'nin öldürülmesiyle ilgili internet sitesindeki görüntülerde, yüzü maskeli militanları yönlendiren bir kişinin Türkçe olarak "Önce O başlasın" ve "Tamam öldü, öldü" şeklinde konuşması, bu kişinin bir Türk militanı olduğu ihtimalini akıllara getirdi.

KASETTEKİ SES AKTAŞ'IN MI?
Yüce'nin öldürülme sahnesinin yer aldığı kasedi incelemeye başlayan polisin, kasette yer alan Türkçe sesi teknik analize aldığı öğrenildi. İstanbul'da geçtiğimiz yıl 15- 20 Kasım tarihlerinde İngiliz Konsolosuğu ve HSBC bankasına yönelik gerçekleştirilen intihar saldırılarının talimatını veren Habib Aktaş'ın, bir süre önce basın kuruluşlarına gönderdiği CD'de Irak'a savaşmaya gittiklerini söylemesi üzerine, akıllara infaz görüntülerindeki sesin Aktaş'a ait olabileceği ihtimali geldi. Irak'ta bulunduğu kamplardan e-mail yolu ile kendisine bağlı militanları yönlendirdiği belirtilen Habib Aktaş'ın El Kaide saflarında Irak'taki Amerikan işgaline karşı savaşa başladığı biliniyor.

AİLESİNE DİNLETİLECEK
Basın kuruluşlarına gönderdiği CD'de Azat Ekinci'nin Bakuba'da polis karakolunda intihar saldırısında öldüğünü açıklayan Aktaş'ın Arapça'yı da ana dili gibi bildiği belirtilirken, görüntülerdeki Türkçe konuşmaların yanı sıra Arapça konuşmaların da inceleneceği öğrenildi. Aktaş'a ait olup olmadığının tam olarak belirlenmesi için kasetteki Arapça ve Türkçe seslerin Mardin'de bulunan ailesine ve halen cezaevinde tutuklu olarak bulunan itirafçı El Kaide militanlarına da dinlettirileceği öğrenildi.

HABİB AKTAŞ ÖNEMLİ KİŞİ
Üst düzey istihbarat yetkililerinden alınan bilgiler doğrultusunda Türkiye'de 15-20 Kasım bombalı eylemlerinin talimatını veren Habip Aktaş bu eylemleri ile örgütün gözünde önemli kişi haline geldi. Eylemlerden önce Irak'a kaçan Aktaş ile yardımcısı Gürcan Baç'ın, burada El Kaide'nin komutanları ile irtibata geçerek direnişe katıldığı belirtildi. Irak'ın işgalinden sonra bu ülkeye yerleşen Habip Aktaş'ın yaptığı çağrıya Türkiye'den yaklaşık 5 bin militanın yanıt verdiği ve eylemlere katılmak üzere bölgeye gittiği de bir diğer iddia. Aktaş, Türkiye'den çağırdığı militanlar ve gerçekleştirdiği eylemlerle burada da önemli bir konuma geldi. Gelen militanlar ve gerçekleştirdikleri eylemlerin her geçen gün artması ve yaygınlaşması Türk militanlarının Irak'taki direnişi yönlendirir hale getirdiği istihbarat uzmanları tarafından belirtildi.

BU ÖRGÜT TÜRKİYE'DE YOK
Türk şoför Murat Yüce'nin öldürülmesinin ardından gündeme gelen "Tevhid ve Cihad" örgütünün Türkiye'de herhangi bir yapılanmasının olmadığı ve bu örgüte yönelik hiçbir operasyon yapılmadığı belirtildi. El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in önemli adamlarından Ebu Musab El Zarkavi'nin Irak'taki direniş için oluşturduğu "Tevhid ve Cihat" örgütü özellikle Amerikalılar'ı kaçırıp boğazlarını keserek öldürmesi ile adını dünyaya duyurdu.

İNFAZLARI FARKLI
Irak'ta bugüne kadar öldürülen 4 müslüman bulunuyor. Bunlardan üçü boğazı kesilerek öldürülürken; önceki gün katledilen Murat Yüce'nin ise gün kafasına kurşun sıkılarak öldürüldü. Bu eylem biçiminin Türkiye'de daha önce faaliyet gösteren "Hizbullah" terör örgütünün infaz şekli olduğu biliniyor. Terör uzmanları, eylem biçiminin, El Kaide içindeki Türk kökenli teröristlerin ricası ile bu şekilde gerçekleştirildiğini tahmin ediyor.

Savaş AKIN - MERKEZ

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 RODER:Ölen ölmüştür, yeri nur olsun
 Hizbullah'ı Irak'a götürdü
 ABD askerleri bizi korumuyor
 Bilintur'un tercümanı da kayıp
 Eşinin mektubunu okuyamadan öldü
 'İnşallah aynı kaderi paylaşmayız'
 Aydın ve Bodrum'da deprem fırtınası
 Tam 2 milyon kişi silah ruhsatı aldı
 Hocalara 'geliştirme' amacıyla zam geliyor
ERDAL ŞAFAK
Çekilmek çözüm değil
Irak'ta El Kaide bağlantılı...
UMUR TALU
Bu vahşet öfkemizi ve vicdanımızı...
SAİT GÜRSOY
Boğaz'ın yeni gerdanlığı...
Yükseköğretim dünyamızın...
REFİK DURBAŞ
Türkler, ölüme daha mı yakın?
29 Temmuz 2004 tarihli ...
Market sahibi gözaltında
Paraguay'ın başkenti Asuncion'da bir süpermarkette önceki gece çıkan...
Turuncu alarm Bush'un "seçim oyunu" mu?
ABD'yi alarma geçiren bilgiler,11 Eylül öncesine ait çıktı. Bunun...
7 Ağır basıyor
7 Ağır basıyor
Süper Lig kulüplerinden 10'u yabancı sayısının 7 ya da daha fazla...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.