kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Pankart, ilaçlardan çok daha etkili oldu
Pankart, ilaçlardan çok daha etkili oldu
'Onu bu sonuca sevgi getirdi'

Pankart, ilaçlardan çok daha etkili oldu

Selma Uyan, ikinci çocuğunu dünyaya getirirken bin hamileden ikisinde görülen Hellp Sendromu'na yakalandı. 30 gün boyunca komada kalıp ölümle savaştı. Eşi Ercan Uyan'ın yoğun bakım odasının karşısına astırdığı pankart, onu hayata döndüren mucize oldu.

Uyan ailesinin hastalıkla savaş hikayesi, tıp dünyasını bile hayrete düşürecek cinsten... Henüz 24 yaşındaki genç annenin hikayesi, normal giden bir hamilelik sürecinin ardından yaşadığı doğum sonrasında başladı. Doğumdan birkaç dakika sonra komaya giren anne Selma Uyan, ancak bin hamileden ikisinde görülen 'Hellp Sendromu'na yakalandı. Ateşi ve tansiyonu aniden yükseldi. Tüm vücudundaki kanı pıhtılaşıp, karaciğer fonksiyonları bozulmaya başladı. Henüz yeni dünyaya getirdiği minik kızını görememişti bile... Kalbi durmak üzereydi. Eşi Ercan Uyan, baba olduğuna sevinemeden, eşi Selma'yı doğum yaptığı Medicalpark Hastanesi'nden Memorial Hospital'a nakletti. Yoğun bakıma karı-koca el ele girdiler. Selma Uyanık o anda kendinde değildi ancak eşi bir an olsun elini bırakmıyordu. Eşi sürekli onunla konuşuyordu, "Dayan canım, kurtulacaksın" diyordu. Öyle ki çocuklarının sesini kasete alıp ona dinletiyordu. Sonraki otuz gün de aynı şekilde geçti. Semra Uyan, yoğun bakımda solunum cihazına bağlı olarak yaşadı, bilinci yerinde değildi.

ZOR BEKLEYİŞ
"Doktorlar beynine kan gitmediğini söylüyordu. Beyin ölümü olur mi diye beklerken, birden fonksiyonları düzeliyordu. Sonra yine aynı durum... Ben 'tatlım sakın gitme çocukların seni bekliyor' diye onunla sürekli konuşuyordum" diye anlatıyor Ercan Uyan yaşadığı o günleri... Sonunda doktorlar narkozu kesip Selma Uyan'ı uyandırmaya karar verdi. Krizin, şokların ve komanın neye hasar verdiğini görmek istiyorlardı. İki gün sonra uyandıracaklarını söylediler. Ancak krizler nedeniyle uyandırılması da riskliydi. Uyanmayabilirdi, uyanıp eşini ve çocuklarını tanıyamayabilirdi, durumu daha ağırlaşabilirdi. Doktoru Kadir Doğruer pek çok olasılık sıralıyordu. Ercan Uyan, "Her şeye razıydım. Yanımızda olmasını istiyordum. Kızımın onu görmesini arzuluyordum. Yatağa bağlı da yaşasa yanımızda olsun yeter diyordum" diye anlatıyor yaşadıklarını. Ve bunun üzerine eş Ercan Uyan, bir arkadaşını aradı ve üzerinde "Aşkım, Seni Çok Seviyoruz" yazılı bir pankart hazırlamasını rica etti. Eşinin gözünü açar açmaz bu pankartı görmesini istiyordu. Selma Uyan'ın yoğun bakımdaki yatağı, tam camın önündeydi. İnşaat mühendisi olan Ercan Uyan, hesaplayıp pankartı onun tam görebileceği noktaya astırdı. Eşinin uyanmasına daha iki gün vardı....

ÇOCUKLARINI UZAKTAN GÖRDÜ
Ancak pankart, Perpa'nın güvenliği tarafından indirildi. Doktoru Kadir Doğruer, pankartın tekrar asılmasını sağladı. Doktoru da, tıpkı eşi gibi bilinci yerinde olmadığı halde talihsiz anne ile konuşuyordu: "Kocanız, çocuklarınız sizi bekliyor hadi geri dönün"... Pankart asıldıktan sonra Semra Uyan gözlerini açtı. "Pankarta doğru bakıyordu. Ancak ben kendinde olup olmadığını o an anlayamadım. Gözlerini kırpıştırdı sonra bana bakıp gülümsedi. 'Kızımız nasıl'diye sordu. O an dünyanın en mutlu insanı bendim" diye anlatıyor Ercan Uyan yaşadıklarını... Selma Hanım'a yoğun bakıma alınamadıkları için minik oğlunu ve kızını olan pankartın bulunduğu yerden göstermişler.

BEN ÖLEMEM EVLENECEĞİM!
Şimdi dört aylık minik Aleyna'yı kucağına alan Selma Uyan, yaşadıklarının hiçbirini hatırlamıyor. Yalnızca komada olduğu 30 gün boyunca bir rüya gördüğünü söylüyor. "Ben doğumdan çıkıp uyandığımı düşünüyordum. Uykuda olduğumda hep rüyamda eşimi görüyordum. Onunla tekrar evleniyordum. 'Ben ölemem, evleneceğim' diyordum. Sonra gözlerimi açtım. Önce ışık yüzünden karşımdaki şeyi anlayamadım. Sonra 'Aşkım Seni Çok Seviyoruz' pankartını gördüm. Önce doğum hediyesi zannettim. Eşim yanımda elimi tutuyordu. Ama ben çok yorgundum" diyor. Zor günleri geride bırakan çift, şimdi yeniden aile olmanın mutluluğunu yaşarken birbirlerine her zaman 'aşkım' diye hitap ettiklerini söylüyor...

ESRA TÜZÜN / HABER MERKEZİ

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Ayna'nın sırları hiçbir zaman dökülmez!
 Yengeç'in sinirleri, Aslan'ın kalbi, Başak'ın midesi zayıf
 'Oğlum olmadan asla' dedi, başardı
 Benden 'gay' olmaz
 Serdar Ortaç artık atv'de
 Harbiye konserlerle inleyecek
 300 yıllık gelenek yeniden canlandı
 Samsun sokakları şenlendi
 Memleketimden İnsan Manzaraları
 Artık Çin'de de bir Harley kulübü var
 Siyah damlalar
 Caz Pazarı'nda müzik kalabalığı
 Aşkınızı ateşleyin
AYŞE TÜTER
Meyve soslu baklava
1 limonun suyunu bir iki taşım...
Parkinson'lulara beyin pili umudu
Parkinson'lulara beyin pili umudu
Parkinson hastalığının tedavisinde uygulanmaya başlanan 'beyin pili'...
Çocuk da yaparım kariyer de
Çocuk da yaparım kariyer de
Tüp bebek tedavisi ile dört yıl önce üçüz bebek sahibi olan Avrupa...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.