kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Meyve soslu baklava

1 limonun suyunu bir iki taşım kaynatın ve soğutun. Yumurta, süt, zeytinyağı, yoğurt, kabartma tozu ve undan yaptığınız hamuru 1 saat dinlendirin. Hamurdan 20 ufak yumak yapın ve bu yumakları ufak ufak açarak aralarına nişasta koyun. Aralarına nişasta koyduğunuz hamurlardan 10 tanesini üst üste koyarak oklava ile açın. Daha sonra açtığınız hamurları tepsiye yayarak, içine ceviz koyun. Diğer 10 hamuru da aynı şekilde açarak üstüne koyun ve dilim dilim kesin. Daha sonra erittiğiniz tereyağı dilimlerin üzerine döküp, fırında pişirin. Piştikten sonra fırından çıkardığınız baklavanın üzerine hazırladığınız şerbeti soğuk olarak dökün. Baklavanızı servis yaparken; çekirdeklerini çıkarıp, üzerine yarım çay kaşığı vanilya ilave ederek mutfak robotunda geçirdiğimiz taze kayısı sosunu ekleyerek konuklarımıza ikram edin.

Malzemeler (8 kişilik)
* 1 yumurta
* 1 su bardağı süt
* 1 su bardağı zeytinyağı
* 1 paket kabartma tozu
* 3,5 bardak un
* 125 gr. tereyağ
* 2 paket nişasta
* 100 gr. ceviz veya fındık
* 1 kg. bal kabağı
* 1 bardak şeker
* 500 gr. taze kayısı

Şerbet:
5 su bardağı şeker, 5 su bardağı su,


DİYET MUHALLEBİ
Süt, un, kepekli un ve şekeri tencereye koyup, iyice karıştırın. Karıştıra karıştıra pişirin. Koyulaşınca ateşten alın. Kayısıları içine doğrayın. (Arzu ederseniz kayısıların yarısını doğrayıp, yarısını sos yapabilirsiniz.) Kaselere dökün. Soğuk servis yapın.

Malzemeler (6 kişilik)
Kayısı sosu:
*
500 gram kayısı
* 1 çorba kaşığı şeker
* Yarım çay kaşığı vanilya
* 1 kg. light süt
* 1 su bardağı esmer şeker
* 2 çorba kaşığı un
* 2 çorba kaşığı kepekli un
* Yarım paket vanilya
* 1 çorba kaşığı fındık
* Tarçın

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet güneşi   / 19-07-2004
 Yıldız şehriye   / 18-07-2004
 Ballı şeftali   / 17-07-2004
 Çay saati lezzetleri   / 16-07-2004
 Patatesli börek   / 16-07-2004
 Lezzet Güneşi   / 15-07-2004
 Lezzet ustasından   / 14-07-2004
 Kırışka   / 14-07-2004
 Ballı ekmek   / 13-07-2004
 İki farklı pizza tarifi   / 12-07-2004
AYŞE TÜTER
Meyve soslu baklava
1 limonun suyunu bir iki taşım...
Parkinson'lulara beyin pili umudu
Parkinson'lulara beyin pili umudu
Parkinson hastalığının tedavisinde uygulanmaya başlanan 'beyin pili'...
Çocuk da yaparım kariyer de
Çocuk da yaparım kariyer de
Tüp bebek tedavisi ile dört yıl önce üçüz bebek sahibi olan Avrupa...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.