kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Lezzet Güneşi

Sebzeli poğaça
Un ve tereyağını iyice karışana kadar robottan geçirin. Robot çalışmaya devam ederken, 50 ml suyu ilave edip, hamurun toplanmasını sağlayın. Hamuru hafif unlu bir yüzeye alıp özleşene kadar yoğurun ve üzerini kapatıp, yaklaşık 20 dakika buzdolabında dinlendirin. Soğan, sarmısak, köri ve zencefili teflon tavada 1 dakika soteleyin. Mercimek ve kalan suyu katıp, kaynama noktasına getirin ve ateşi kısıp, üzeri açık olarak 10 dakika kaynatın. Ateşten alıp, kabakları ilave edin. Unlu yüzeyde, hamuru 5 mm kalınlığında açın ve 12 cm çapında, 6 adet yuvarlak kesin. Yuvarlakların kenarlarına fırça ile yumurta beyazı sürüp, ortalarına hazırladığınız harcı paylaştırın. Yuvarlakları ikiye katlayıp, kenarlarını bastırarak kapatın. Üzerlerine kalan yumurta beyazını sürüp, fırın kağıdı ile kaplanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

MALZEMELER (6 kişilik)
*
1,5 su bardağı kepekli un (elenmiş)
* 50 gram tereyağı (soğuk, iri doğranmış)
* 1,5 su bardağı su (soğuk)
* 1 adet büyük boy soğan (ince kıyılmış)
* 2 diş sarmısak (dövülmüş)
* 1 tatlı kaşığı köri
* Yarım çay kaşığı zencefil
* 1 çorba kaşığı kırmızı mercimek
* 1 adet orta boy kabak (ince rendelenmiş)
* 1 adet yumurtanın beyazı (hafif çırpılmış)

Kayısılı çıtır

Tereyağı, yumurta ve şekeri mikser ile çırpın. Kepekli un, un, zencefil, tarçın ve karbonatı ilave edin. Hamuru özleşene kadar, hafif unlu bir yüzeyde yoğurup, üzerini kapatın ve 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Hamuru iki parçaya kesin ve iki adet streç arasına koyarak birini 20x30 cm, diğerini de 25x35 cm ebatlarında açın. Kuru kayısı ve suyu kaynama noktasına getirin. Ateşi kısıp, üzeri açık olarak yaklaşık 8-10 dakika ara ara karıştırarak pişirin. Karışımı pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar robottan geçirip, soğutun. Açtığınız hamurlardan büyük olanı, 20x30 cm ebatlarında bir kalıba yerleştirip, üzerine soğuyan harcı yayın ve diğer hamuru üzerine kapatın. Kenarlarını bastırarak yapıştırın. Isıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirip, soğutun. Servis yapın.

MALZEMELER (8 kişilik)
*
90 gram tereyağı
* 2 çorba kaşığı tozşeker
* 13 su bardağı esmer şeker
* 1 adet yumurta
* 1 su bardağı kepekli un (elenmiş)
* 1 su bardağı un (elenmiş)
* 1 tatlı kaşığı toz zencefil
* 1 çay kaşığı tarçın
* Yarım çay kaşığı karbonat

Harç:
*
250 gram kuru kayısı (doğranmış)
* 1 kahve fincanı su

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Ballı şeftali   / 17-07-2004
 Çay saati lezzetleri   / 16-07-2004
 Patatesli börek   / 16-07-2004
 Lezzet Güneşi   / 15-07-2004
 Lezzet ustasından   / 14-07-2004
 Kırışka   / 14-07-2004
 Ballı ekmek   / 13-07-2004
 İki farklı pizza tarifi   / 12-07-2004
 Lezzet Güneşi   / 12-07-2004
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 11-07-2004
AYŞE TÜTER
Yıldız şehriye
Yıldız şehriyeyi tuzlu bol kaynar suda 5...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.