kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Başbakanın en mutlu ve de en zorlu günü
Başbakanın en mutlu ve de en zorlu günü
Liderler Erdoğan'ı kırmadı

Başbakanın en mutlu ve de en zorlu günü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük kızı Esra ile Gazeteci-Yazar Sadık Albayrak'ın oğlu Berat Albayrak dün kıyılan nikâhla hayatlarını birleştirdiler. Nikâhta damadın şahitliğini Ürdün Kralı Abdullah, Romanya Başbakanı Adrian Nastase ile TBMM Başkanı Bülent Arınç; gelinin şahitliğini ise Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis, Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül yaptı.

"Vuslat"la geldiler

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonu'ndaki nikâhı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş kıydı. Yaklaşık yedi bin davetlinin hazır bulunduğu nikâh töreninde, devlet başkanlarının nikâh masasına davet edilişleri sırasında kendi ülkelerine ait popüler şarkılar çalındı. Esra ve Berat ise nikâh masasına beyaz tüller ve beyaz anforyum çiçeklerle süslü koridordan geçerek Gece Yolcuları adlı grup tarafından kendileri için özel olarak bestelenen "Vuslat" isimli enstrümantal parça eşliğinde geldi. Nikâh masası Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nın Rumeli tarafında kurulan üç katlı platformun üzerine konulmuştu. Erdoğan çifti ile Albayraklar nikâhı çocuklarının arkasında, ayakta izlediler. Esra nikâh kıyılırken Topbaş'ın "Kabul ediyor musun" sorusunu olumlu yanıtladıktan sonra dönerek birkaç dakika annesiyle babasına baktı. Bu duygulu anlarda Emine Erdoğan kızının yüzünü okşadı.

"Böyle bir şey düşünülemezdi"
Nikâhın ardından ilk sözü alan Başbakan Erdoğan, "Türkiye'den ve dünyanın dört bir yanından konuklar katıldı. Çok mutluyum" diyerek duygularını ifade etti. Heyecanlı görünen ve nikâh sırasında gözleri dolan Erdoğan, daha sonra sözü konuklarına bıraktı. Müşerref ve Nastase'nin genç çifte mutluluk dilemesinden sonra Erdoğan mikrofonu "dostum" diye hitap ettiği Yunan Başbakanı Karamanlis'e uzattı. Düğünün kendisi için inanılmaz bir deneyim olduğunu söyleyen Karamanlis, "Bu nikâh bazı şeylerin doğru yapıldığının göstergesi. Birkaç yıl öncesine kadar Yunanistan başbakanının bir Türk başbakanının kızının nikâh törenine katılacağı düşünülemezdi bile" diye konuştu. Konuşmasına Türkçe olarak başlayan Pervez Müşerref ise, yaptığı esprilerle salondaki konukları kahkalara boğdu. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in katılmayıp tebrik mesajı gönderdiği nikâh saat 18.00 sıralarında kıyıldı. Bu arada çiftin Mahmut Hoca'nın sağ kolu Rizeli Kemal Hoca'ya da dini nikâh kıydırdığı belirtildi. Hazırlıkları günlerdir süren ve "yılın düğünü" olarak adlandırılan nikâha davetli konuklar, nikâhtan saatler önce salonda yerlerini aldılar. Düğün için özel olarak oluşturulan güvenlik kapılarından geçmeleri gereken davetliler uzun kuyruklar oluşturdu. Davetliler dakikalarca bekledikten sonra güvenlik kapılarından geçti ve 50 metrelik bir yolu katederek içeri girdi. Davetiyesi ve güvenlik kartı bulunmayan davetliler kapıdan geri çevrildi. Bu arada NATO Zirvesi sırasında alınan demir polis barikatları ile de nikâhın yapılacağı Rumeli Salonu'nun tüm çevresi sarıldı. Çevre ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün kurduğu kameralarla görüntülendi. Bomba uzmanı köpekler de arama noktalarında yerlerini aldılar. Bu arada nikâh için gönderilen çelenkler "güvenlik" gerekçesiyle içeri alınmadılar.

İkram yapılmadı
Nikâh öncesi ve sonrasında davetlilere herhangi bir ikram yapılmadı. Kokteyl düzeninde hazırlanan salonda yalnızca yaşlılar için küçük bir oturma grubu oluşturuldu. Bu arada davetlilerin yanı sıra nikâhın en önemli unsurlarından biri olan ve çini kaplı tahta kutu şeklinde tasarlanan nikâh şekerleri de sabahın erken saatlerinde salona ulaştırıldı. Şekerlerin yapımını üstlenen Pelit Pastanesi'nin minibüsü de bölgeye girişi sırasında sıkı bir aramadan geçirildi. Nikâh şekerlerinden sonra Esra Erdoğan'ın giyeceği gelinlik de siyah bir minibüsle salona ulaştırıldı. Esra Erdoğan, gelinliğini salonda giydi ve diğer tüm hazırlıkları da onun için özel olarak hazırlanan bir odada gerçekleştirildi. Genç çiftin nikâhın ardından İstanbul'da birkaç gün daha kalacakları ve daha sonra Trabzon'daki aile büyüklerinin ziyaretine gidecekleri bildirildi. Esra ve Berat'ın Bilecik'teki Şeyh Edebali'nin türbesini de ziyaret edeceği ifade edildi. Çiftin daha sonra da Amerika'ya dönecek. Başbakan Erdoğan nikâhın ardından konuk devlet başkanlarını, bakanlarla birlikte Boğaz'da özel bir yatta akşam ye meğinde ağırladı.

Ali ÖZLÜER-Veli SARIBOĞA-Celal YILDIZ-Ercan SARIKA

DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Takı kuyruğu üç saat sürdü
 Dekoltesiz parfümsüz düğün
 Bush'la çalışırken acınacak bir haldeydim
 Hızlanınca geçeceğini sanmıştı
 Korkunç şüpheyi DNA testi çözdü
 Töre istedi diye annesini doğradı
 Sokak sokak dolaşıp otomobili buldular
 Mustafa'yı bulana '100 milyar' ödül
 Uyku faciası
 İki çocuk boğuldu
 Bakırköy'de cinayet
ERDAL ŞAFAK
Sarıgül olayı
Önümüzdeki günlerde medyanın ve siyaset...
AHMET HAKAN COŞKUN
Dünür
Ben onun "Yüksek İslam Enstitüsü mezunu, genç ve...
MEHMET BARLAS
İcazetli gazete yazarlığının dayanılmaz ağırlığı...
ÖMER LÜTFİ METE
Düşman içeride, dost dışarıda mı?
İsrail gazetesi...
REFİK DURBAŞ
Sevgi orada işte...
Hayvanları Koruma Yasa Tasarısı...
SAVAŞ AY
Dertleri zevk edindim!..
Ben size söz verdim.
EMRE AKÖZ
Sarıgül ve CHP delegesi
İstanbul Şişli'nin...
Del Bosque'yi seçtim
Del Bosque'yi seçtim
"Beşiktaş bana çok heyecan verici geliyor. Ayrıca Del Bosque'nin...
İstesinler geleyim
İstesinler geleyim
"AB vatandaşı statüsü kazanana dek Barcelona beni kiralamak istiyor.
Sezer: Nüfus artış hızı düşmeli
Sezer: Nüfus artış hızı düşmeli
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, yaşam koşullarının iyileşmesinin...
Bakan tırmandı, aşağıdakiler korktu
Bakan tırmandı, aşağıdakiler korktu
Erzurum'un Aşkale İlçesi'ne bağlı Küçükgeçit Köyü yakınında bulunan...
Açlara giden yardım zengin sofrasında
Açlara giden yardım zengin sofrasında
Yüzbinlerce Afrikalı'nın ölüm sınırında açlıkla boğuştuğu kamplara...
34 yıllık GAP rüyası artık kâbusa döndü
34 yıllık GAP rüyası artık kâbusa döndü
1970'lerde temeli atılan Türkiye'nin en büyük, dünyanın ise 8'inci...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.