kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Dekoltesiz parfümsüz düğün
İşadamlarının eşleri yoktu

Mustafa Koç, Ferit Şahenk, Halis Toprak ve Emin Hattat gibi birçok işadamı, nikâha eşsiz gelmeyi tercih etmişti.


***

Dekoltesiz parfümsüz düğün

Yves Saint Laurent, Gucci, Missoni gibi derin dekolteli kıyafetleri yüz metreden tanırım ama bu kez zayıf kaldım! İlk kez, ‘dekolte’ kelimesi yazımda bir defa geçti. Parfüm kokularının etrafa saçılmadığı, dekoltelerin birbiriyle yarışmadığı, erkeklerin damsız geldiği bir nikâh töreniydi....

Öğleden sonra saat 15.00 sularında tam eve gitmeye hazırlanırken, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın kızı Esra'nın nikahını takip etme görevi çıkınca elim ayağım titredi. Şimdiye kadar pek çok sosyetik düğünde en ön saflarda yer aldım ama bu çok farklıydı. Çünkü evlenen bir başbakan kızıydı. Hemen apar topar eve gidip en 'janti' kıyafetlerimi giyip Lütfi Kırdar'ın yolunu tuttum. Saat 16.30 gibi kocaman salonun kapısındaydım. Dediğim gibi böyle düğünlere pek alışık değilim ama sadece Lütfi Kırdar'a giden yolun kesilmesinden başka ekstrem bir durum da yok gibi gözüküyordu. (Çıkışta bu fikrim değişti; her yerde keskin nişancılar vardı!) Girişe koyulan ilk güvenlik noktasındaki iki dedektörün soldakini bayanlar, sağdakini erkekler kullanıyordu. Yani haremlik-selamlık mevzuu!

HAREMLİK-SELAMLIK
Erkeklerin onlarcası kuyrukta beklerken, sadece üç-beş kadın davetlinin geçtiği dedektörleri nedense hiçbir erkek tercih etmedi. Hatta Bisse'nin sahibi İbrahim Kefeli ile eşi Hatice Hanım girişe kadar beraber gelip, orada ayrıldılar! Ama bu durum ikinci güvenlik noktasında değişti. Yaklaşık 7 bin kişinin katıldığı nikah törenine, İstanbul'un elitlerinden pek azı ilgi gösterdi. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Toprak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Halis Toprak, Zeynel Abidin Erdem, Halit Cıngıllıoğlu, Emin Hattat, Ali Şen gibi Türkiye'nin önde gelen işadamları; Lütfi Kırdar'daki düğüne eşsiz gelmeyi tercih etmişlerdi. Beşiktaş'ın Başkanı Yıldırım Demirören ve Akkök Holding'in ortaklarından Ömer Dinçkök, Vakko'nun CEO'su Cem Hakko ise nikaha eşleriyle gelen isimlerdendi. Şıklığın tavana vurmadığı nikahta en cesur kıyafeti Ömer Dinçkök'ün eşi Ayşegül Hanım giymişti.

PROTOKOL İÇİN YARIŞ
Altın sarısı, derin V yaka bluzu ve eteğiyle Ayşegül Hanım düğünün en şık kişisiydi. Ülkersporlu basketbolcu İbrahim Kutluay da nikaha sevgilisi Demet Şener ile katıldı. Şener, geçenlerde Yeliz- Mehmet Okur'un düğününde giydiği sırtı açık cesur kıyafetinin aksine, bu sefer siyah pantolon-ceket takım ve içine de siyah bir gömlek giymişti. Kot pantolonu ve kısa gömleği ile Adnan Şenses, siyah takımıyla Mahsun Kırmızıgül ve en şık halleriyle Orhan Gencebay ve Sevim Emre nikahın sanatçı davetlileriydi. Bu arada protokol için ayrılan bölüme girmek resmen bir statü sembolüydü. Ama protokolle hiç alakası olmayan onlarca kişi de tanıdık güvenlik görevlileri sayesinde o mertebeye ulaştılar. Artık iş çığırından çıkınca bir güvenlik görevlisi AKP Urfa Milletvekili Zülfikar İzol'u protokol bölümüne almadı ve az daha pandomim kopuyordu!..

ERDOĞAN ÇİFTİNE ALKIŞ
Başbakan Erdoğan ve eşi saat 17.50 gibi yürüyen merdivenlerde belirince bir anda alkış tufanı koptu. Erdoğan, bir eliyle eşinin elini tutarken, diğer eliyle de davetlileri selamladı. Yaklaşık 15 dakika sonra da gelin ile damat yürüyen merdivenlerden inip, kendileri için hazırlanan platformdan, nikahın kıyılacağı yere geldiler. Doğrusu ne Esra ne de Berat'ta bir heyecan belirtisi vardı. Konukları selamlayarak masaya oturdular. Ardından da Başbakan Erdoğan, eşi Emine Hanım ile damadın anne-babası da çiftin arkasındaki yerlerini aldılar. Daha sonra da sırasıyla çiftin şahitliğini yapacak liderler, ülkelerinin geleneksel müzikleri eşliğinde nikah masasına oturdular. Nikahın kıyılmasının ardından, nikah cüzdanına tüm şahitler günün anısı olarak imza attılar. Nikah cüzdanını da Ürdün Kralı Abdullah verdi. (Duyduğuma göre kendisi Peygamber soyundan geliyormuş. Sanırım bu yüzden cüzdanı vermek şerefi ona düştü.)

ÇOK ZAYIF KALDIM!
Nikahın ardından tüm şahitler birer konuşma yaptı. Hepsi, çifte mutluluklar dilerken, Yunanistan Başbakanı Karamanlis bol çocuk temennisinde bulundu. Yıllarca cemiyet hayatında düğünler, nikahlar yazmış biri olarak anladım ki, çalışmam gereken çok ders var. Yves Saint Laurent, Gucci, Missoni gibi derin dekolteli kıyafetleri daha yüz metreden tanırım ama burada çok zayıf kaldım. Zaten ilk kez, üstelik de bu denli uzun bir nikah yazımda 'dekolte' kelimesi yalnızca bir kere geçti. Bu arada sosyetik hanımlara da bir tüyo vermem gerekirse, 2004 yazının en 'in' rengi pembe olacak. Şimdiden gardroplarına bir el atsınlar. Anladım ki, parfüm kokularının etrafa saçılmadığı, dekoltelerin birbiriyle yarışmadığı, erkeklerin damsız geldiği nikah törenlerini size anlatabilmek için dersime daha çok çalışmam lazımmış...

Bülent CANKURT

DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Başbakanın en mutlu ve de en zorlu günü
 Takı kuyruğu üç saat sürdü
 Bush'la çalışırken acınacak bir haldeydim
 Hızlanınca geçeceğini sanmıştı
 Korkunç şüpheyi DNA testi çözdü
 Töre istedi diye annesini doğradı
 Sokak sokak dolaşıp otomobili buldular
 Mustafa'yı bulana '100 milyar' ödül
 Uyku faciası
 İki çocuk boğuldu
 Bakırköy'de cinayet
ERDAL ŞAFAK
Sarıgül olayı
Önümüzdeki günlerde medyanın ve siyaset...
AHMET HAKAN COŞKUN
Dünür
Ben onun "Yüksek İslam Enstitüsü mezunu, genç ve...
MEHMET BARLAS
İcazetli gazete yazarlığının dayanılmaz ağırlığı...
ÖMER LÜTFİ METE
Düşman içeride, dost dışarıda mı?
İsrail gazetesi...
REFİK DURBAŞ
Sevgi orada işte...
Hayvanları Koruma Yasa Tasarısı...
SAVAŞ AY
Dertleri zevk edindim!..
Ben size söz verdim.
EMRE AKÖZ
Sarıgül ve CHP delegesi
İstanbul Şişli'nin...
Del Bosque'yi seçtim
Del Bosque'yi seçtim
"Beşiktaş bana çok heyecan verici geliyor. Ayrıca Del Bosque'nin...
İstesinler geleyim
İstesinler geleyim
"AB vatandaşı statüsü kazanana dek Barcelona beni kiralamak istiyor.
Sezer: Nüfus artış hızı düşmeli
Sezer: Nüfus artış hızı düşmeli
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, yaşam koşullarının iyileşmesinin...
Bakan tırmandı, aşağıdakiler korktu
Bakan tırmandı, aşağıdakiler korktu
Erzurum'un Aşkale İlçesi'ne bağlı Küçükgeçit Köyü yakınında bulunan...
Açlara giden yardım zengin sofrasında
Açlara giden yardım zengin sofrasında
Yüzbinlerce Afrikalı'nın ölüm sınırında açlıkla boğuştuğu kamplara...
34 yıllık GAP rüyası artık kâbusa döndü
34 yıllık GAP rüyası artık kâbusa döndü
1970'lerde temeli atılan Türkiye'nin en büyük, dünyanın ise 8'inci...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.