kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Evinize doğal dekorasyon
Evinize doğal dekorasyon
Öneriler...

Evinize doğal dekorasyon

Gezdiğiniz yerlerden topladığınız objeler evinizin için çok hoş aksesuarlar olabilir. Çakıl taşları, deniz kabukları, süngerler, ilginç dallar ve bitkilerle harikalar yaratabilirsiniz
Yaz bizi bu sene biraz fazla bekletmişse de artık çoğumuz tatil moduna girdik sonunda. Siz bu satırları okurken ben eşimin güney Fransa'daki çiftliğinde olacağım. Bask Ülkesi denilen bu bölgenin kendine has, orijinal mimarisini dönünce size yazacağıma şimdiden kendi kendime söz verdim. Tatilinizi geçirirken doğadan ve onun sunduklarından olabildiğince yararlanın. Hepimiz biliyoruz, doğanın faydaları anlatmakla bitmez. Doğanın zengin hazinesinde pek çok natürmort malzemesi bulabilirsiniz. Meyveler, çiçekler, tohumlar, tüyler taş, toprak herşey buna dahil olabilir. Natürmort ile, mevsimlere göre özel temalar işlenebilir. Yaş ya da kuru meyveler, kozalaklar, meşe yaprakları, tohumlar, soğanlar ya da taç yapraklar... Bunları doğal halleriyle bırakıp çeşitli potporiler de yapabilirsiniz. Kokuların uyumu için biraz gayret gösterirseniz sonucunu beğeneceğinizden eminim. Aslında tatilde gördüklerinize biraz da hayal gücünüzü ilave ederek dönüşünüzde evinizde yenilikler yapabilirsiniz. Gezip dolaştığınız yerlerden topladığınız objeler salonunuzda yeni bir sergileme için sizi çok güzel oyalayacaktır. Doğa ise bu konuda sonsuz bir ilham kaynağıdır.

YARATICILIĞINIZI GÖSTERİN
Renkli çakıl taşları, deniz kabukları, süngerler, ilginç dallar, tüyler, bitkilerle sanat gücünüzü gösterebileceğiniz eserler yaratabilirsiniz. Kullanacağınız renkler, çeşitli formlar ve malzemelerle yepyeni doğal, dekoratif objeler elde edersiniz. Bunları güzel bir kompozisyonla üç boyutta sergileyebileceğiniz gibi, isterseniz resmedebilirsiniz. Bu şekilde belki hiç bilmediğiniz bir yönünüzü keşfedeceksiniz, kim bilir? Bir arkadaşım bana Brezilya'dan içinde renkli kumlar dolu küçük bir şişecik hediye etmişti. Anlattığına göre, orada bu kumları öyle kolaylıkla o şişenin içine koyarak içinde gerçek bir resim çizilmiş gibi motifler oluştururabiliyorlarmış ki görünce insanı gerçekten hayran bırakıyor. Kumlarla değişik tablolar yaparak siz de hem evinizi süsleyebilir, hem de tatile çıkarken işlerinizi devrettiğiniz "delegelerinize" orijinal bir hediye vermiş olursunuz. Natürmort kompozisyonu çok özgün bir çalışmadır. Benzetmeye çalışabilir ya da şekli içinizden geldiği gibi yorumlayabilirsiniz. Şayet kabiliyetinizin kesinlikle olmadığı konusunda ısrarcıysanız, bu kompozisyonu fotoğraflayıp kartpostal olarak sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Bu ilk bakışta değersiz gibi görünen şeyler böylelikle dönüşünüzde yeni bir anı köşesi için de bulunmaz bir değer haline gelecektir. Renkler ve kokular natürmorta bambaşka bir boyut katarlar. Floral dekorasyon yazın öğrenip, kışın da uygulayabileceğimiz güzel bir uğraşıdır. Tatilde bunun için kitapları karıştırmanızı öneririm. Meyvelerinizin sergileneceği büyük çanakları özenle seçip masanızı süsleyin. Genelde tatil zamanları sohbetler uzun sürer. Bu nedenle masa ve sandalyelerinizin son derece rahat olmasında fayda var. Hem açık hava bol gıda diyerek, hem de bu koyu sohbetlerle kilo da almadan dönebilmenin en sağlıklı yolu bol meyve ve içecektir. Kocaman renkli bardaklar, orijinal formlu pipetlerle içme zevkinizi arttırabilirsiniz. Normal zamanda yapamadığınız ilginç bir masa dekoru için büyük bir çanağın içine koyacağınız meyveleri kuru yapraklar ve küçük dallarla süsleyebilirsiniz. Bu lezzetli görüntü sofra takımınız ve masa örtünüzle uyumlu olursa daha da şıklık kazanır. Masa örtüleriniz, iskemlelerinizdeki yastıklar da hoş bir görsel bütünlük yaratırlar. Kendi tasarlayacağınız doğal dekor en özgün dekor olacaktır. Sizin için özel, içten ve gizli bir anı yoğunluğudur bu dekor. Çölden getirdiğiniz kumu, bambaşka bir plajdan topladığınız deniz kabuklarıyla bütünleştirirken içindeki sırrı ancak siz bileceksiniz. Bu ufacık dekor bir yaşanmışlığın özetidir ve sizi alır çok uzaklara, sıcak anılara götürür. Sizin özel koleksiyonunuzdur. Bunun için de mağazadan alınmış bir objeden çok daha kıymetlidir sizin için. Çocuğunuzun bulup getirdiği bir fosil, deniz kestanesi, mercan ya da dal parçası artık ailenize ait, hikayesi olan özel bir obje haline gelmiştir.

Meltem Etcheberry

DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Bu fiyatları görmeden tatil planı yapmayın
 Sünnet çocukları taht istiyor
 İdeal farınızı bulun
 Sıcağı Lehinize Çevirin
 Sade ve zarif Çin antikaları
 Denizler altında13 ödül
 Evlilik sihri bitiriyor
 Pina Bausch'a bir kez daha vurulmak
 Ajanda
 Arkeolojisiyle tanıtılacak
 Caz geceleri bir başkadır
 Sıcak bir aşktır moda
 İstanbullular denize koşuyor
 Özel formüllerle evde güzelleşin
 Kamp ateşi hiç sönmüyor
 Eski Rum köyünde sanat kampı
 Cavalli İmparatorluğu
 Bazıları "star" doğar
 Aşkım, adını popoma yazdım
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
FİLİZ AKIN
Yaşamak istiyoruz
Bana gönderilen duaları, sevgiyi,...
AYŞEGÜL ALDİNÇ
Canım Filiz Akın
Bu mektubu size kendi şehrinizden...
ŞAFAK KARAMAN
En sonunda çıktı
Yapım şirketi gönderdiği basın...
KENAN ONUK
Redgrave yerine Leslie Caron
Şef Lorin Maazel'den sonra...
Bir yüzü masum genç diğeri üstün adam
Bir yüzü masum genç diğeri üstün adam
Örümcek Adam'ın üçüncü macerası "Doc Ock" adlı serüvenin 21. yüzyıl...
Ödüllü şeflerin mutfağı
Maçka'daki Parksa Hilton baştan aşağı yenilendi, en üst katında da...
Şarabı bir de bağevinde için
Hafta sonunda şarapla ilgili farklı bir deneyim yaşamak isteyenler...
Türkeş'in emaneti Asena
MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in Beykoz'daki bir köpek çiftliğinde yaşayan...
Gay değilim aşkı gizli yaşamayı seviyorum
Son albümünde arabesk şarkılara ağırlık veren Levent Yüksel ilk albümü Med...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.