kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sıcak bir aşktır moda
Sıcaklarla baş etmenin 'şık' yolları

Yaz geldi... Gardıropların karşısında ne giyeceğimize karar vermek için dakikalar geçiriyoruz. Hem serin tutacak hem de girdiğiniz ortamlara uyacak kıyafeti seçmek aslında zor değil. Ofise ya da iş toplantısına giderken neler giyebilirsiniz? İlk buluşmada çekici olmanın yolları... Şık bir akşam yemeğinde nasıl bir tarz seçmelisiniz? Annelere stil önerileri... Sıcak havalarda tercih edilecek en doğru kumaşlar, aksesuarlar ve ayakkabılar. Bu sayfayı okumadan alışverişe çıkmayın....

***

Sıcak bir aşktır moda

Günün hangi saatinde ne giymelisiniz? Stilinizi nasıl oluşturmalısınız? Sıcaktan bunalmadan şık olmanın ipuçları... İster anne olun, ister işkadını ister genç bir kız, bu önerileri okumadan alışverişe çıkmayın
Bu hafta tatile çıkmadan önce dolabınızdaki eksikleri tamamlamanız ve doğru giyim tarzıyla dikkatleri üzerinize toplamanız için birkaç öneri hazırladık.

BÜROYA GİDERKEN
Havalar sıcak da olsa ofis kavramının belli bir ağırlığı vardır. O halde hem sıcaklarda bunalmamak hem de derli toplu olabilmek için en uygun giyim tarzı bu sezon çok trendi olan bir puantiye etek olacaktır. Bu eteğin dar kesim ve dize kadar olmasına dikkat edin ki başka zamanlarda da giyebilesiniz. Aynı zamanda da üzerine kısa kollu bir beyaz gömlek seçebilirsiniz. Artık çok dapdaracık kıyafetler pek yok. O yüzden de gömleğinizin içinde bir parça hareket alanı bırakın ki sıcaklarda bunalmayın. Omuzunuza atabileceğiniz canlı renkte bir triko ile de gerekirse gündüz giysinizi renklendirir, akşam ise ısıtıcı yönünden yararlanabilirsiniz. Önü kapalı ve arkası açık terlikler bu sezon çok moda. Kahveye en yakışan renk mavidir. O halde rahatlıkla bu kıyafetin altına böyle bir renkte ayakkabı giyebilirsiniz. Çantaya gelince keten ve deriden oluşan bir iş çantası yaza uygun olacaktır.

İŞ GÖRÜŞMESİNDE
İş görüşmesine giderken biraz renklerin dilinden de anlamak gerekir. Beyaz masumiyetin rengidir. Pembe ise bu sezonun en trendy rengi... Çizgili gömlekler her zaman çok beğenilen ama aynı zamanda da klasik olarak çok tutulan gömleklerdir. Pembe-beyaz çizgili dar bir gömlek ve daracık ama makul boyda bir beyaz etekle çok ciddi görünebilir, aynı zamanda da sempatik durursunuz. Hem renk vermek adına hem de inci kolye yerine böyle bir trikoyu omzunuza alabilirsiniz. Orta boy topuklu pembe çiçekli burnu kapalı bir ayakkabı çalışan kadınlar için en ideali. Beyaz bir büyük çanta da şıklığınızın tamamlayıcısı olacaktır.

İLK BULUŞMA
Biraz daha pop giyinmekte fayda var. Bu sezon paçası kıvrık giyilen jeanler çok moda. Üzerine giyilen uzun ve işlemeli tunikle ise bir o kadar daha moda. Böylelikle hem çok trendi hem de çok özenmemiş ama yine de sade bir tarz içinde çok şık bir hava yakalamış olacaksınız. Aynı zamanda da ilk intiba çok önemlidir. Erkeğin dikkatini çekmek adına... Tülbent kumaşından haki rengi bir tunik ve içine giyeceğiniz bir bikini üstü çok güzel duracaktır. Ayağınıza gülkurusu tonlarında çiçek aplikeli bir ayakkabı ve dore bir çanta... Bunları ilk etapta çok uyumlu bulmayabilirsiniz. Ancak giydiğinizde ve komple baktığınızda ne kadar albenili durduğuna şaşıracaksınız. Sallantılı pembe kristal küpelerinizi de unutmayın.

ŞIK BİR YEMEK
Tek parça minik elbiseler bu sezonun tercih edilen giysisi. Mor saten bir elbiseyle tek parçada şıklığı yakalamak elinizde. Hem önümüzdeki sezonda da bu renk çok moda olacak haberiniz olsun. Mora en yakışan renklerden birisi de çingene pembesi. Dekolte topuklu bir ayakkabıyla ve payetli bir çantayla sade ama etkileyici bir şıklık yakalarsınız. Aksesuara gelince incecik bir kolye yeterli olacaktır.

ÇOCUKLARLA TUR
İşin içine çocuklar girince ve dışarı çıkmak söz konusu olunca, o zaman biraz daha dikkatli olmak ve hassas olmayan, kolay leke tutmayacak kalitede ve renkte giysi seçmek gerekir. İşte bu sebeple de haki rengi bir şort sizin için idealdir. Çünkü gerektiğinde bir duvara yaslanıp, bir merdivene oturmanız gerekebilir. Bermuda-şort arası bir uzunluk bu sıcaklarda çok uygundur. Ayrıca üzerinize omuzları girik bir atlet ve kısa kollu penye ceketle çok rahat edersiniz. Hasır bu sezon ve önümüzdeki sezonlarda çok moda olacak. Bir kemer ve hasır bir çantayla ve de tahta topuksuz takunyalarla da hem çok rahat hem de çok şık bir görüntü nüz olacaktır.
DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Bu fiyatları görmeden tatil planı yapmayın
 Sünnet çocukları taht istiyor
 İdeal farınızı bulun
 Sıcağı Lehinize Çevirin
 Sade ve zarif Çin antikaları
 Denizler altında13 ödül
 Evinize doğal dekorasyon
 Evlilik sihri bitiriyor
 Pina Bausch'a bir kez daha vurulmak
 Ajanda
 Arkeolojisiyle tanıtılacak
 Caz geceleri bir başkadır
 İstanbullular denize koşuyor
 Özel formüllerle evde güzelleşin
 Kamp ateşi hiç sönmüyor
 Eski Rum köyünde sanat kampı
 Cavalli İmparatorluğu
 Bazıları "star" doğar
 Aşkım, adını popoma yazdım
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
FİLİZ AKIN
Yaşamak istiyoruz
Bana gönderilen duaları, sevgiyi,...
AYŞEGÜL ALDİNÇ
Canım Filiz Akın
Bu mektubu size kendi şehrinizden...
ŞAFAK KARAMAN
En sonunda çıktı
Yapım şirketi gönderdiği basın...
KENAN ONUK
Redgrave yerine Leslie Caron
Şef Lorin Maazel'den sonra...
Bir yüzü masum genç diğeri üstün adam
Bir yüzü masum genç diğeri üstün adam
Örümcek Adam'ın üçüncü macerası "Doc Ock" adlı serüvenin 21. yüzyıl...
Ödüllü şeflerin mutfağı
Maçka'daki Parksa Hilton baştan aşağı yenilendi, en üst katında da...
Şarabı bir de bağevinde için
Hafta sonunda şarapla ilgili farklı bir deneyim yaşamak isteyenler...
Türkeş'in emaneti Asena
MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in Beykoz'daki bir köpek çiftliğinde yaşayan...
Gay değilim aşkı gizli yaşamayı seviyorum
Son albümünde arabesk şarkılara ağırlık veren Levent Yüksel ilk albümü Med...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.