kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Krep böreği
Burgerli erişte

Krep böreği

Süte, yumurta, un, iki çorba kaşığı zeytinyağı ve tuzu karıştırarak katıp tel süzgeçten süzün. 25 cm. çapında yağsız tavayı bir tatlı kaşığı zeytinyağı ile yağlayıp, süzdüğünüz karışımdan bir kahve fincanı dökün. Tavayı kendi etrafında çevirerek, karışımın tavanın her yanına yayılmasını sağlayın ve kısık ateşte hamurun her iki yüzünü pişirin. Kalan unlu karışım bitinceye kadar aynı işleme devam edip, tavayı kalan yağ ile zaman zaman yağlayın. (Pişirdiğiniz kreplerin aralarına kağıt havlu koyarak üst üste sıralayabilirsiniz.) Isıtılmış iki çorba kaşığı yağda soğanları yumuşayıncaya kadar 3 dakika soteleyin. Kıymayı ilave edip karıştırarak 4-5 dakika daha soteleyin. İki adet domatesi rendeleyin. Kıymaya, rendelenmiş domates, yeşil biber, sarmısak, maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın ve orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Kalan domatesleri ince halka şeklinde dilimleyin. Yağlanmış yuvarlak bir fırın kabına sırasıyla bir adet krep, üzerine 2 çorba kaşığı kıymalı harç, domates dilimleri ve 2 çorba kaşığı kaşar peyniri yayarak dizin. En üstte krep ve kaşar peyniri olacak şekilde malzemeler bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırının ızgara konumunda peynirler eriyinceye kadar yaklaşık 10 dakika ısıtın. Dilimleyerek servis yapın.

MALZEMELER (8 kişilik)
* 200 ml süt
* 1 adet yumurta (çırpılmış)
* 100 gram un (elenmiş)
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* Yarım çay kaşığı tuz
* 500 gram piliç kıyma
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet soğan (rendelenmiş)
* 500 gram domates
* 1 adet yeşil biber (iri doğranmış)
* 2 diş sarmısak (ince kıyılmış)
* Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
* 250 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Badem soslu piliç   / 18-05-2004
 Lezzet Güneşi   / 17-05-2004
 Lezzet Güneşi   / 15-05-2004
 Lezzet Güneşi   / 14-05-2004
 Krep böreği   / 13-05-2004
 Kahveli kurabiye   / 12-05-2004
 Zeytinli balık   / 11-05-2004
 Lezzet Güneşi   / 10-05-2004
 Anne kalbi   / 09-05-2004
 Gökkuşağı   / 05-05-2004
HAKAN & UTKU
Mitolojik bir hikaye
"Kılıçların kınından, akademik...
REFİK DURBAŞ
Ellerinize sağlık...
Uluslararası İstanbul Müzik...
AYŞE TÜTER
Mercimekli nohut
Tereyağını ısıtıp, soğan ve...
Kapıyı "Kargocu" deyip actırmıslar
Dost Tarikatı cinayetinde ayrıntılar netleşti. Çiftin tetikçiyi,...
İntikam için geri döndü
Ülkesi Rusya'ya döndüğünde Türkiye'de AIDS kaptığını öğrenen...
İhmali kanıtladılar
Trafik kazası geçiren 8 yaşındaki Alişan'a SSK'dan "iyi" raporu...
22 Ağustos'ta evleniyorlar
22 Ağustos'ta evleniyorlar
Özel hayatında mutluluğu bir türlü yakalayamayan "Melekler...
Veresiye gelinlik!
Veresiye gelinlik!
Jumbo'nun sahipleri Nubar-Nişan Çolakyan çifti, önümüzdeki yaz...
25 yaşın altındaki en ünlü insan
25 yaşın altındaki en ünlü insan
Eğlence ve spor dünyasıyla ilgili haberler veren RedEye dergisi,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.