kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Sinema
    Çizerler
    Teknoloji
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Moda dünyasından Hollywood'a
Moda dünyasından Hollywood'a

Nisan ayının sonunda yıllarını verdiği Gucci'yle yollarını ayırmaya hazırlanan ünlü tasarımcı Tom Ford'un yeni hedefi, senaryosunu kendi yazacağı bir filme imza atmak
Dünyanın en çok kazanan tasarımcısı olarak bilinen Tom Ford, Gucci'yle yollarını ayırıyor. Moda dünyasına hızlı bir giriş yapan ve ilk günden beri birbirinden iddialı tasarımlara imza atan 42 yaşındaki başarılı tasarımcı, 1990 yılında Gucci'ye adım attığında şirket tam anlamıyla iflasın eşiğindeydi.

Geçtiğimiz Kasım ayının başında Gucci'yle yollarını ayıracağını açıklayan Ford, şirkette geçirdiği 13 yıl içinde hem şirketin yeniden atağa geçmesini sağladı, hem de kreatif direktörlüğe kadar yükseldi. Yıllarını verdiği bu büyük moda devinden ayrıldıktan sonra ne yapacağına tam olarak karar vermediğini söyleyen Tom Ford, tüm yazı dinlenerek geçireceğini, ardından da Londra ve Los Angeles'ta iki ofis açacağını söylüyor. Başarılı tasarımcı, Hollywood'a adım atacağıyla ilgili söylentileri ise şu sözlerle doğruluyor: "Gerçekten bir film yapmak istiyorum, eğer yapmadan ölürsem gözlerim kapalı gitmiş olurum."

Aklında birçok fikir olduğunu söyleyen Tom Ford, film hayalini tam anlamıyla hayata geçirmedikçe bunları kimseyle paylaşmayı düşünmediğini de sözlerine ekliyor. Ford, eğer bir gün film yapmaya karar verirse tüm enerjisini o iş için kullanmayı düşünüyor. Başarılı tasarımcı aynı zamanda yapacağı filmin senaryosunu da kendi yazmak istiyor. Tom Ford bugünlerde bir yandan kendine yeni bir yol çizmeye çalışıyor, bir yandan da yapacağı filmin hayallerini kuruyor. Ama Gucci'yle çalışmaya başladıktan dört yıl sonra, yani 1994'te onun için önemli olan tek şey tasarımlarıyla bu medya devini yeniden ayağa kaldırmaktı.

Ford, 1994 yılında Bahreyn kökenli finans şirketi Investcorp tarafından satın alınan Gucci'nin başına kreatif direktör olarak atandı. 2000 yılında Voque Awards olarak anılan VH1 ödül töreninde En İyi Tasarımcı ödülüne layık görülen Tom Ford, Gucci'nin YSL'yi alması ile bu Fransız moda firmasının da kreatif direktörü oldu. Ama her iki markanın da kreatif direktörü olması, Gucci ve YSL'nin aslında birbirinden çok farklı insanlara hitap ettiğini söylemesine engel olmadı.

KAZANDIĞIM PARAYI HAK ETTİM
Moda dünyasında Tom Ford'la ilgili en çok konuşulan konulardan biri de ne kadar para kazandığı oldu. Ünlü tasarımcı çok kazandığını gizlemiyor ama Gucci ve YSL'ye de büyük paralar kazandırdığını itiraf ediyor: "İnsanlar her zaman ne kadar para kazandığım hakkında çeşitli spekülasyonlar yapıp durdu. Evet, çok iyi paralar kazandım ama kazandığım paranın her kuruşunu hak ettim. 70 yaşında, ismimi birkaç milyar dolara satacak bir Giorgio Armani olamayacağıma göre para kazanmam gerekiyordu.

Ben o şirket için kendimi ortaya koydum. Onlar da benim sırtımdan çok para kazandılar." Nicole Kidman, Gwyneth Paltrow, John Travolta, Tom Hanks gibi yıldızları giydiren ve aynı zamanda onların yakın arkadaşı olan başarılı tasarımcıyı en tatmin eden şey ise insanların güzel ve rahat gözükmesini sağlamak. 1 Mart'ta düzenlenen Oscar ödül töreninde En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını kazanan Charlize Theron'un tuvaletinde ise onun imzası vardı ve her zamanki gibi oyuncular kadar o da konuşuldu.

Eylem Bilgiç

DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Dicle'ye yeni imaj
 İpek gibi cilt
 Masai köyünde iki ay
 Haftanın Kitapları
 Markalı tasarımda ikinci el şıklığı
 Sesinden önce kimliğin önemli
 Vıdı vıdı yapmaktan vazgeçin
 Tam unutacakken yeniden müptelası olduk
 Düşler odada başlıyor
 Kanseri yendi müziğe döndü
 30 yıllık tatlı bir serüven
 Buz Otel
 Bu yaz rengarenk takılar var
 İyi bir evlilikte kalite önemlidir
 Suni ilişkiler dönemi
 Erkek gibi ama çok seksi
 Kazakları çıkarmadan diyetinizi belirleyin
 Aylin Sarıgül imajını değiştirdi
 Altının değeri yükseliyor
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
AYŞEGÜL ALDİNÇ
Takıntılar bilmem kaç
Sorarlar hep;...
KENAN ONUK
En güzel hediye
Evinde bir CD çalar olan arkadaşınıza...
Yirmi yıla onaltı film sığdırdı
Yirmi yıla onaltı film sığdırdı
2004 Bafta ve Altın Küre adayı olan Scarlett Johansson, en yetenekli...
İnci Küpeli Kız
İnci Küpeli Kız
Türkiye'de 26 Mart'ta vizyona girecek olan film, Amerikalı yazar...
Ege'den gelen bir lezzet elçisi
Giritli, Armada Oteli'nin yan sokağında zarif biçimde restore edilmiş...
Bu çiçekler yeniyor
Türk mutfağını kişniş, kıvırcık maydonoz, rezene gibi otlarla...
Global kriz aileleri
14. IFTA Uluslararası Aile Terapi Derneği Dünya Aile Terapi Kongresi, 24 - 27...
Asiye'nin kaderini değiştirdiler
Bir ay önce piyasaya çıkan Kurtlar Vadisi dizisinin müziklerinden oluşan CD en...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Sinema | Çizerler | Teknoloji | ON
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.