kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Sinema
    Çizerler
    Teknoloji
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bu yaz rengarenk takılar var
Bu yaz rengarenk takılar var

Bu yıl 700 firmanın katılacağı İstanbul Kuyum Fuarı'ndaki koleksiyonlarda özellikle hafif ve renkli takılar çok dikkat çekiyor
Kadınların asırlardır vazgeçemediği takı merakı bu alanda büyük bir sektörün doğmasına neden oldu. Türk kadının takıya özel bir anlam yüklemesinden dolayı da takı sektörü ülkemizde çok gelişti. Takı ve mücevher sektöründe dünyanın önde gelen ilk iki ülkesinden biri olan Türkiye, ürettiklerini her yıl düzenlediği fuarla beğeniye sunuyor. Rotaforte Fuarcılık tarafından 19 yıldır düzenlenen ve bu yıl 23 Mart'ta açılacak olan "Kuyum Fuarı"na yerli meraklılar kadar yurdışından da birçok kişi ziyaret ediyor.

Fuar öncesi, bu yıl fuara damgasını vuracak takıları ve 2004'ün takı trendlerini araştırdık. Dünyanın ilk 10 fuarı arasında yer alan İstanbul Kuyum Fuarı'nı her yıl daha da büyüyen bir ivme kazandıran Rotaforte Fuarcılık'ın iki ortağı İda Güler ve Şermin Çıpa dünya altın sektöründe Türkiye'yi söz sahibi yapabilmek için çok çalışmışlar. Geniş vizyon açılarıyla Türk işçiliği ile yapılan altını Kapalıçarşı'dan çıkarıp dünyanın en önemli metropollerine girmesini sağlayan Gürel ve Çıpa şimdi yepyeni projelerle Türkiye'yi altın ihracatında İtalya'nın da önüne geçirip dünyada lider konuma getirmek istiyorlar.

19 yıl önce 36 firma ve 600 metrekare alan üzerine açtıkları ilk fuarla bu işe adım atan ve bu yıl 700 firma ile yaklaşık 40 bin metrekare alan üzerine kuracakları fuarla haklı bir gurur taşıyan ortaklardan İda Gürel, "Artık yurtdışındaki büyük alıcıları İtalya'ya gidip sipariş verdikleri gibi taş yerinde ağırdır felsefesiyle onları buraya çekecek alt yapıyı oluşturmak istiyoruz. Çünkü Türkiye artık dünyada söz sahibidir, dört dörtlük ulaslararası fuarı vardır. Bizim şu andaki misyonumuz bu" diyor.

Türkiye'nin en çok Amerika, Birleşik Arap Emirlikleri, İsrail, Almanya ve İtalya'ya altın sattığını söyleyen Şermin Çıpa ise "Bu ülkelerden en ilginci İtalya. Çünkü dünyada bu alanda lider olan bir ülkeye yani tereciye tere satıyoruz. Artık bizde hem kalite hem de teknoloji alanında bu ülkeyle başa baş mücadele edebiliyoruz. Ama bizim amacımız pazardan Türkiye'nin daha fazla pay almasını sağlamak."

BİRAZ DA MODA
Dünyada takı ve mücevher zevkinin yaşanan ekonomik sıkıntılarla birlikte değiştiğini de ekleyen Gürel ve Çıpa'ya göre dünya artık hafif ve renkli takılara ilgi gösteriyor. Türkiye altın üreticileriyse bu anlamda inanılmaz hızlı ve etkili trendlere imza atıyor. Özellikle dünyanın en büyük altın alıcılarından Amerika tenkari işçiliğini, maşallahları ve nazar boncuklu takılara büyük ilgi gösteriyor.

Bununla birlikte bu yılın en önemli akımı yarı kıymetli taşlar ile kendi kültürünü modern çizgilerle birleştiriyor. Gürel ve Çıpa'ya göre bu sene özellikle aralara serpiştirilmiş sedef, kauçuk ve titanyum gibi materyaller boncuk ve altınla karıştırılıyor. Bonbon şekeri görünümündeki bu takılar bu yaza damgasını vuracak gibi görünüyor. Yüzüklerde daha çok kare gibi köşeli formatlar kullanılırken, küpelerde ise uzun avize görünümlü küpelere çok sık rastlayacağız. Böylelikle gündüz spor giyimle gece de şık bir kıyafetle de bu tür takılar rahatlıkla taşınabilecek.

Dilek Sancılı

DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Dicle'ye yeni imaj
 İpek gibi cilt
 Masai köyünde iki ay
 Haftanın Kitapları
 Markalı tasarımda ikinci el şıklığı
 Sesinden önce kimliğin önemli
 Vıdı vıdı yapmaktan vazgeçin
 Tam unutacakken yeniden müptelası olduk
 Düşler odada başlıyor
 Kanseri yendi müziğe döndü
 30 yıllık tatlı bir serüven
 Buz Otel
 İyi bir evlilikte kalite önemlidir
 Suni ilişkiler dönemi
 Erkek gibi ama çok seksi
 Kazakları çıkarmadan diyetinizi belirleyin
 Moda dünyasından Hollywood'a
 Aylin Sarıgül imajını değiştirdi
 Altının değeri yükseliyor
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
AYŞEGÜL ALDİNÇ
Takıntılar bilmem kaç
Sorarlar hep;...
KENAN ONUK
En güzel hediye
Evinde bir CD çalar olan arkadaşınıza...
Yirmi yıla onaltı film sığdırdı
Yirmi yıla onaltı film sığdırdı
2004 Bafta ve Altın Küre adayı olan Scarlett Johansson, en yetenekli...
İnci Küpeli Kız
İnci Küpeli Kız
Türkiye'de 26 Mart'ta vizyona girecek olan film, Amerikalı yazar...
Ege'den gelen bir lezzet elçisi
Giritli, Armada Oteli'nin yan sokağında zarif biçimde restore edilmiş...
Bu çiçekler yeniyor
Türk mutfağını kişniş, kıvırcık maydonoz, rezene gibi otlarla...
Global kriz aileleri
14. IFTA Uluslararası Aile Terapi Derneği Dünya Aile Terapi Kongresi, 24 - 27...
Asiye'nin kaderini değiştirdiler
Bir ay önce piyasaya çıkan Kurtlar Vadisi dizisinin müziklerinden oluşan CD en...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Sinema | Çizerler | Teknoloji | ON
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.