kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Sinema
    Çizerler
    Teknoloji
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Altının değeri yükseliyor
Kadının altın çağı

DORE son yıllarda tahtını lameye devretmişti ama bu yıl moda dünyasına hızlı bir dönüş yaparak iktidarı ele geçirdi. Pantolon, ceket, ayakkabı ve çantalar altın renkli ışıltılar saçacak. Dore abiye kıyafetlerde değil spor giysilerde de ağırlığını hissettirecek.

***

Altının değeri yükseliyor

Dore son yıllarda tahtını lameye devretmişti ama bu yıl moda dünyasına hızlı bir dönüş yaparak iktidarı yeniden ele geçirdi. Yeni sezonda her yer parlayacak
Bu yaz yer gök altın rengine bulanacak ve gece-gündüz her yerde karşımıza Kleopatralar çıkacak. Artık biliyorsunuz, moda sektöründe gündüz ve gece ayrımı tamamen yok oldu. Böylelikle uzunca bir dönem insanların belki de canını sıkan ve monoton gelen minimalist akımdan sonra, modaya abartı ve maksimalizm hakim oldu. Durum böyle olunca da biz kadınlar kendimizi daha dişi, daha seksi hissetmeye başladık. Gerçi pek çoğumuz her türlü abartıya razı olduk ve teslim bayrağını çekerek itaat ettik ama bir de ne görelim; her taraf dore "Yok artık, bu kadarı da fazla" dedik ve demeye de devam ediyoruz ama bir yandan da biliyoruz ki hepimiz bu yaz kendimize dore renkte bir şeyler alacağız. İşin güzel tarafı, ilk zamanlar reddettiğimiz bu trende de alışacağız

TARİHİ ESKİ
Atlas ve ipek tafta gibi ışığı üst yüzeyleriyle yakalayan ve bunu yansıtan kumaşlar, 18. yüzyılda çok fazla kullanılırmış. Özellikle de şatolarda yaşayan hanımların tercihi olan bu kumaşlar ve onların oluşturduğu giysiler ihtişamın, zenginliğin ve gücün simgesi olarak görülürmüş. Bu şekilde başlayan ve rağbet gören dore bundan yüzyıl öncesinde ise oryantal akımın simgesi olmuş.

Mısır'dan Hindistan'a ve Osmanlı'ya kadar bütün ülkelerde ve hükümdarlıklarda çok sevilmiş. 30'lu ve 40'lı yıllarda ise Hollywood'un süper starlarının vazgeçilmez materyali olmuş. Özellikle de partilerde metalik görüntüsüyle seksin simgesi ilan edilmiş. Altın disko çizmeleri ve bronz Dallas dekoltelerine ilgi çok büyük olmuş. Yaklaşık yirmi yıl sonra yine çok moda olan altın, bakın kimler tarafından, ne şekilde dizayn edilmiş. Dior Modaevi için çalışan ve popüler kişiliği ile ilgi gören John Galliano, altını çok kullanarak, mankenlerini Mısırlı prenseslere benzetmiş. Dudaklarına bile altın rengi rujlar sürdüren Galliano, aksesuar olarak ayakkabıda da altına bulanmış. Christian Lacroix, saten gece elbiselerinde doreyi çok kullanmış.

Gucci Modaevi için çalışan Tom Ford ise tamamı nervürlü bir metal pantolon tasarlayarak ve bantlı bilekten bağlanan ayakkabılarla da kombinleyerek dinamik ve günlük hayatın içine sokmuş altını. Louis Vuitton ise bu olayı anvelop bir altın pardesüyle çok net ve açık bir şekilde ifade eden bir başka modaevi. Hem çok iddialı hem de çok seksi bu tip bir dış giyim ancak gücün sembolü olarak ifade edilebilir. Aynı zamanda ceket olarak da etek olarak da abiye de spor da ve büstiyer olarak da dore rengini kullanabilirsiniz bu yaz.

Aksesuarlara gelince... Özellikle bu sezon dünyaca ünlü modaevlerinin defilelerinde altın ve pırlantalı zincirler çok kullanılmış. Kalın bileklikler ise eski Mısır'ı anımsatıyor.

Escada bu bilezikleri çok kullanırken, aynı zamanda altın halka ve taşlı küpeler de yine geri döndü. Ayakkabıda altın yine ağırlıklı olarak tercih edilmiş, Tabii ayakkabı dore olursa çanta da ondan aşağı kalmaz. Dore olarak her türlü aksesuarı kullanacaksınız ama sıkı durun artık o kadar da olmaz demeyin spor ayakkabıda bile tamamı dore olanlara rastlayacaksınız. Özellikle spor giyimin çok sevilen markası Pony de spor ayakkabıda doreye yer verenlerden.

KOMBİNLER
Dorenin çok çeşitli tonları var. Açık sarıdan ziyade bu sezon daha çok oranj rengi içinde barındıran ve hafif rose renge kaçanlar beğenilecek. Size tavsiyem sapsarı altın renginden biraz uzak durun. Bu tonları daha çok aksesuarlarda tercih edin. Doreye en yakışan renk beyazdır. Hem yaz olduğundan, hem de altının ağırlığını sporlaştırdığından ve elbette yanık tende hem altın, hem de beyaz çok güzel durduğundan tavsiye ederim. Genelde siyahla da kombinleyen var ama ben bu ikiliyi biraz ağır buluyorum.

Siz siz olun sakın altını baştan aşağı aynı tonlarla kullanmayın. Altına hiç yakışmayan renklerden birisi de kırmızıdır. Bu bileşimi en çok aksesuarlarda kullanmaya bakın. Bilin ki en spor haliyle de karşımıza çıkan altın en ağır abiyelerde de kullanılıyor ve bunun için söylenecek sadece tek bir söz var: Gücün simgesi makyajda... Hollywood efsanesi Marlene Dietrich makyajıyla John Galliano'ya ilham kaynağı olmuş. Eye-linerler ve takma kirpikler çok kullanılırken, dore rujlar çok var. Parıltılı farlar ve daha da heyecan vereni tırnaklarda, metalik ojeler uzun tırnaklar ve dudaklarda dore rujun yanı sıra yapıştırılan payetler.

DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Dicle'ye yeni imaj
 İpek gibi cilt
 Masai köyünde iki ay
 Haftanın Kitapları
 Markalı tasarımda ikinci el şıklığı
 Sesinden önce kimliğin önemli
 Vıdı vıdı yapmaktan vazgeçin
 Tam unutacakken yeniden müptelası olduk
 Düşler odada başlıyor
 Kanseri yendi müziğe döndü
 30 yıllık tatlı bir serüven
 Buz Otel
 Bu yaz rengarenk takılar var
 İyi bir evlilikte kalite önemlidir
 Suni ilişkiler dönemi
 Erkek gibi ama çok seksi
 Kazakları çıkarmadan diyetinizi belirleyin
 Moda dünyasından Hollywood'a
 Aylin Sarıgül imajını değiştirdi
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
AYŞEGÜL ALDİNÇ
Takıntılar bilmem kaç
Sorarlar hep;...
KENAN ONUK
En güzel hediye
Evinde bir CD çalar olan arkadaşınıza...
Yirmi yıla onaltı film sığdırdı
Yirmi yıla onaltı film sığdırdı
2004 Bafta ve Altın Küre adayı olan Scarlett Johansson, en yetenekli...
İnci Küpeli Kız
İnci Küpeli Kız
Türkiye'de 26 Mart'ta vizyona girecek olan film, Amerikalı yazar...
Ege'den gelen bir lezzet elçisi
Giritli, Armada Oteli'nin yan sokağında zarif biçimde restore edilmiş...
Bu çiçekler yeniyor
Türk mutfağını kişniş, kıvırcık maydonoz, rezene gibi otlarla...
Global kriz aileleri
14. IFTA Uluslararası Aile Terapi Derneği Dünya Aile Terapi Kongresi, 24 - 27...
Asiye'nin kaderini değiştirdiler
Bir ay önce piyasaya çıkan Kurtlar Vadisi dizisinin müziklerinden oluşan CD en...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Sinema | Çizerler | Teknoloji | ON
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.