kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Sinema
    Çizerler
    Teknoloji
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erkek gibi ama çok seksi
Kadınların seksi silahı

Pantolon ceketler ve tayyörler yepyeni çizgileriyle feminen görünümü tamamlıyor

Kadınlar erkeklerin gardıroplarına el attı. 2004 ilkbahar ve yazında ceketler ön planda. Kısa ceketler dar, bele oturuyor. Düğmeleri göbeğe kadar açık giyilen gömlekler de seksi bir detay olarak karşımıza çıkıyor.

***

Erkek gibi ama çok seksi

Pantolon ceket takımlarla tayyörler, yepyeni çizgileriyle 2004 ilkbahar ve yaz aylarına damgasını vuracak. Erkek kıyafetlerini andıran tasarımlar seksi dokunuşlarla bambaşka bir görünüme bürünüyor
Biz kadınların gardıroplarında daima bulundurmamız gereken kıyafetlerimiz, klasik ceketlerimizdir. Çünkü hem iş ortamında hem de kokteyl ve akşam yemeklerinde hayatımızı kurtarırlar. Altına giyebileceğimiz alternatifler de kısıtlı sayılmaz. Sezonun trendlerine göre mini etek, diz hizasında şık bir etek, bol bir pantolon ya da sigara pantolon, istersek de dar atlet kesimli elbise giyebiliriz. Her biriyle de ceketlerimizi çok rahat kombinleyebiliriz. Bu sezon yine ilkbahar mevsiminin başlamasıyla birlikte ceketlerimiz gündeme oturdu. Ancak bakalım bu sezonun trendleri neler?

Biliyorsunuz son günlerde dilimizden düşmeyen ve erkeklere ait olan bir sözcük yerleşti lügatımıza: Metroseksüel. Erkekler biz kadınlara ait sorunlar gibi görünen manikür, pedikür, cilt bakımı, botox v.s. gibi faaliyetlere ilgi gösterdikçe bizler tam tersi daha erkeksi, daha becerikli ve daha başarılı olmaya ve hem iş hayatında hem de cemiyet hayatında kendimize daha çok yer edinmeye başladık. Çok da iyi ettik. Şimdi de erkeklerin gardıroplarına el attık. Yeni moda kadın kıyafetleri sanki erkeklerin dolaplarından çıkmış gibi görünüyor. Salaş ceketler, daracık yelekler ve de çizgili gömlekler...

İlkbaharda en çok ihtiyacımız olan kıyafetler ceketlerimizdir. Hem tayyörler, hem de takımlarımızı zaten sezon olarak en çok ilkbaharda kullanabiliyoruz. Tabii ki bunları daima klasik olarak en baş köşemizde saklamalıyız. Ancak bu sezon ceketler biraz değişti. Uzunlu kısalı ceketlere sıkça rastlayacağız. Kısa ceketlerde bele oturan çok dar kalıplar dikkat çekerken, uzun ceketler daha salaş ve spor görünümlü. Ancak her şeye rağmen son derece seksi ve kadınsı. 40'lı yıllardan hatırladığımız takımların yerine denim ve keten gibi spor kumaşlarla takımlar daha modern bir kimlik kazanıyor.

Tabii ki bunda mini eteklerin, şortların ve daracık pantolonların yeri büyük. Özellikle Gucci daracık pantolonların üstüne kısa ve hafif vatkalı ceketler, uzun ve dökümlü atletler öneriyor. Calvin Klein ise kakao rengi şort-ceket takımlarla 80'li yılların spor havasını yaşatıyor. Prada ise kültürel turistik seyahate çıkan kadınlara bir alternatif sunuyor.Mafya kıyafetleri olarak bilinen çizgili ve erkeksi takımlar çok moda. Bugüne kadar koyu renk takımlarda tercih edilen, çizgili pantolon-ceket takımlar, artık farklı renklerle tayyörlerde bile kullanılıyor. Louis Vuitton özellikle pembe-gri tonlarda yaptığı şort-ceket takımıyla yaz seyahatine çıkacaklara hitap ediyor.

Erkeksi takımlar ise saten gibi çok kadınsı kumaşlarıyla ve başa takılan fötr şapkasıyla hem gizemli hem de tehlikeli kadınlar yaratıyor. Ceket içine giyilen yelekler dar ve dekolteleri de çok derin. Gömleklerinizi ise ceketlerin içine giyerken, birkaç düğmeyi unutmalısınız. Karnınıza kadar açılan gömlekleriniz sizi erkeklerden ayıran en seksi silahınız olacak. İpekyol'da bu tarz kıyafetleri bulabilirsiniz. İki sezondur Chanel ceket-takımlar pek popüler. Buklet kumaştan yapılan ve daha çok feminen olarak kabul gören bu takımları bu sezon dolabınıza dahil etmelisiniz. Özellikle pembe tonlarında kullanılan Chanel ceketleri klasik bulanlara ise tavsiyelerimiz var.

Ceket ve etekten oluşan bir Chanel tayyör her zaman klasik olarak kabul edilir. Jackie Onasis yaşasaydı böyle bir tayyörle alışverişe çıkabilirdi. Kocaman ve kemik bir güneş gözlüğü ve mutlaka inci bir kolye. Tam da ilkbaharda yapacağınız bir tatil için bu ceketinizi bir kapri pantolonla takımlarsanız ve altına da şık terlikler giyerseniz tamamdır. Ancak yine siz siz olun ve inci bileziklerinizi unutmayın. Bir Chanel ceketi nasıl salaş kullanabilirim demeyin. Çünkü altına giyebileceğiniz koyu mavi ve paçaları hafif bollaşan bir jeanle bu işi çok da rahat kıvırabilirsiniz.

Aynı kıyafetle partiye bile gidebilirsiniz. Ayağınıza giyeceğiniz ayakkabınızın ama mutlaka dekolte ve topuklu olması koşuluyla bir kravatı kemer havasında takabilirsiniz ama ben size yine de inci ve saten bağlamalı bir Chanel tarzı kemeri tavsiye ederim.Not: Bu tarz ceketleri hemen her yerde bulabilirsiniz. Özellikle Zara, Homestore, Mudo, Roman ve Network gibi mağazalara bakmanız yeterli.
DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Dicle'ye yeni imaj
 İpek gibi cilt
 Masai köyünde iki ay
 Haftanın Kitapları
 Markalı tasarımda ikinci el şıklığı
 Sesinden önce kimliğin önemli
 Vıdı vıdı yapmaktan vazgeçin
 Tam unutacakken yeniden müptelası olduk
 Düşler odada başlıyor
 Kanseri yendi müziğe döndü
 30 yıllık tatlı bir serüven
 Buz Otel
 Bu yaz rengarenk takılar var
 İyi bir evlilikte kalite önemlidir
 Suni ilişkiler dönemi
 Kazakları çıkarmadan diyetinizi belirleyin
 Moda dünyasından Hollywood'a
 Aylin Sarıgül imajını değiştirdi
 Altının değeri yükseliyor
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
AYŞEGÜL ALDİNÇ
Takıntılar bilmem kaç
Sorarlar hep;...
KENAN ONUK
En güzel hediye
Evinde bir CD çalar olan arkadaşınıza...
Yirmi yıla onaltı film sığdırdı
Yirmi yıla onaltı film sığdırdı
2004 Bafta ve Altın Küre adayı olan Scarlett Johansson, en yetenekli...
İnci Küpeli Kız
İnci Küpeli Kız
Türkiye'de 26 Mart'ta vizyona girecek olan film, Amerikalı yazar...
Ege'den gelen bir lezzet elçisi
Giritli, Armada Oteli'nin yan sokağında zarif biçimde restore edilmiş...
Bu çiçekler yeniyor
Türk mutfağını kişniş, kıvırcık maydonoz, rezene gibi otlarla...
Global kriz aileleri
14. IFTA Uluslararası Aile Terapi Derneği Dünya Aile Terapi Kongresi, 24 - 27...
Asiye'nin kaderini değiştirdiler
Bir ay önce piyasaya çıkan Kurtlar Vadisi dizisinin müziklerinden oluşan CD en...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Sinema | Çizerler | Teknoloji | ON
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.