kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Sinema
    Çizerler
    Teknoloji
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Vıdı vıdı yapmaktan vazgeçin
Vıdı vıdı yapmaktan vazgeçin

Erkekler durmadan kadınların güvensizliklerinden, paranoyalarından şikayet ediyor. Aslında haksız da sayılmazlar. Geçmişten gelen hayalkırıklıkları bizi buna zorluyor
Geçenlerde iş çıkışı bir grup arkadaşımla Nişantaşında ki Touchdown'a gittik. Hani yurt dışında insanların iş çıkışlarında gittiği, barmenle garsonla ahbap olduğu, "Her zamankinden" dediği sıcak mahalle barları vardır ya, işte aynen öyle bir yer Touchdown da. Herkes birbirini tanır, hatta problemlerini bilir, birbirine sataşır falan. Orası müdavimleri için aile gibidir. Hatta öyle ki sahibi düğününe bütün müşterilerini çağırmıştı. İşte biz bu mahalle barında dikilmiş, içkilerimizi içip sohbet ederken, birden bizim oğlanlardan birinin cep telefonu çaldı. Çocuk cebini açıp konuştuğu gibi dışarı fırladı, fırladıktan 1-2 dakika sonra da gülerek içeri geldi.
"Ne oldu, niye gülüyorsun? dediğimizde de, "Siz kadın milleti hakikaten acayipsiniz, sizi anlamak mümkün değil" dedi. Arayan kız arkadaşıymış. Bizimki de Touchdown'da arkadaşlarla laflıyoruz deyince, kız "Çabuk çık oradan" diye çığlık atmış. Bu çığlık üzerine bizimki de birden boşta bulunup kendini dışarı atmış. "Birisi karşında böyle haykırınca panikliyorsun bomba mı var, falan diye. Dışarı çıkınca aklım başıma geldi. Sonradan niye fırladım diye kendi kendime gülmeye başladım" dedi.

Tabii hepimiz çok güldük buna. Erkekler başladılar kadınların bu güvensizlik ve paranoyaklığı üzerine konuşmaya. İnanın hepsinin konuyla alakalı bir hikayesi vardı. Hepsi ilişkilerinde kadınların paranoyaları ve güvensizliklerinden dolayı taciz edilmişler. Kadınlar sürekli yok efendim"Dün akşam kiminleydin, erkek arkadaşlarınla olduğuna inanmıyorum, kesin dün gece bir kadınla beraberdin..." diye tacizde bulunuyorlarmış. "İnanılmaz bir güvensizlik içindeler, bu da bizi hem onlardan hem ilişkiden uzaklaştırıyor" dediler. Hatta bir tanesi çok komik bir hikaye anlattı. Çocuk bir akşam kız arkadaşına "Bu akşam işim var yurtdışından gelen müşterileri yemeğe çıkaracağım" demiş. O kadar kendinden eminim ki lokantanın adını bile söylemiş. Çocuk üç erkek ve bir kadın müşterisiyle lokantada buluşmuş. Gece yemekler yenilmiş, erkeklerin uykusu geldiği için otele geri dönmüşler. Kadın müşteri de "Barda bir içki daha içelim mi?" demiş. Çocuk da "tabii" deyip, kadınla bara geçmiş. "Biz tam içkilerimizi içiyorduk ki, sevgilim içeri girdi. Daha kadının kim olduğunu sormadan, bana barın ortasında avazı çıktığı kadar bağırmaya başladı. Barda rezil olduğuma mı, müşteriye rezil olduğuma mı yanayım bilemedim" diyor.

KENDİNİZE GÜVENİN
İnanın, hepsi aynı dertten fena şekilde muzdariptiler. Hepsinin de ortak fikri; kadınlar ilişkilerin başında köprüyü geçene kadar etliye-sütlüye bulaşmıyor, gayet anlayışlı olgun kadını oynuyor. İlişki tam oturdu, birbirimize alıştık derken o paranoyalar ortaya çıkıyor. Aslında o kadar haklılar ki!

Biz kadınlar nedense, belki de eskiden yaşadığımız hayalkırıklıklarından, aldatılmalardan dolayı kendi kendimize yazdığımız senaryolarla olası ilişkilerimizi de mahvediyoruz. En mühimi de yazdığımız ve kesin olarak doğruluğuna inandığımız senaryolardan dolayı da, adamları kendimizden iyice uzaklaştırıyoruz. Düşünsenize adam hakikaten bir şey yapacak olsa bile sizin anlayışlı, düzgün, susan tutumunuzdan dolayı vicdan yapıp yapacağı şeyden bile vazgeçebilir. Ya da size karşı utanç duyabilir. Ama karşısında sürekli vıdı vıdı yapan, taciz eden bir kadın olursa bırakın vicdan yapmayı, "İyi ki yapmışım, bu kadına her şey müstahak" diye bile düşünebilir.

İlişkilerde en önemli şeylerden birisi de güven. Çünkü zaten karşılıklı güvenin olmadığı ilişkiler iki tarafı da yıpratıp, bir yerde gelip tıkanıyor. Biz de hep kız kıza oturup, "Adam bulamıyoruz, nerde bu adamlar?" diye yakınmıyor muyuz? Biraz güvenin ama en önce kendinize. Kendinize güvenin ki karşınızdaki de o rahatlığı, o ilişkinin güven ortamını hissettirin. Görün bakın, o zaman işler nasıl kolaylaşacak!

SEKS FISILTILARI
* Sekste vücut kokusu çok önemliymiş. (Bu doğru olsa Türkiye'de kimsenin sevişememesi lazım. Çünkü ter bulutu halinde geziyoruz.)
* Kadınlarda orgazm 50 yaşından sonra düşüyormuş. (50'yi falan geçtik, gençliğimizde olalım biz razıyız.)
* Seks problemi erkekleri hırçın yapıyormuş. (Tevekkeli değil, bütün problemliler ona buna saldırıyor, gazeteci dövüyor.)

bravayse@yahoo.com

DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Dicle'ye yeni imaj
 İpek gibi cilt
 Masai köyünde iki ay
 Haftanın Kitapları
 Markalı tasarımda ikinci el şıklığı
 Sesinden önce kimliğin önemli
 Tam unutacakken yeniden müptelası olduk
 Düşler odada başlıyor
 Kanseri yendi müziğe döndü
 30 yıllık tatlı bir serüven
 Buz Otel
 Bu yaz rengarenk takılar var
 İyi bir evlilikte kalite önemlidir
 Suni ilişkiler dönemi
 Erkek gibi ama çok seksi
 Kazakları çıkarmadan diyetinizi belirleyin
 Moda dünyasından Hollywood'a
 Aylin Sarıgül imajını değiştirdi
 Altının değeri yükseliyor
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
AYŞEGÜL ALDİNÇ
Takıntılar bilmem kaç
Sorarlar hep;...
KENAN ONUK
En güzel hediye
Evinde bir CD çalar olan arkadaşınıza...
Yirmi yıla onaltı film sığdırdı
Yirmi yıla onaltı film sığdırdı
2004 Bafta ve Altın Küre adayı olan Scarlett Johansson, en yetenekli...
İnci Küpeli Kız
İnci Küpeli Kız
Türkiye'de 26 Mart'ta vizyona girecek olan film, Amerikalı yazar...
Ege'den gelen bir lezzet elçisi
Giritli, Armada Oteli'nin yan sokağında zarif biçimde restore edilmiş...
Bu çiçekler yeniyor
Türk mutfağını kişniş, kıvırcık maydonoz, rezene gibi otlarla...
Global kriz aileleri
14. IFTA Uluslararası Aile Terapi Derneği Dünya Aile Terapi Kongresi, 24 - 27...
Asiye'nin kaderini değiştirdiler
Bir ay önce piyasaya çıkan Kurtlar Vadisi dizisinin müziklerinden oluşan CD en...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Sinema | Çizerler | Teknoloji | ON
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.