kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
  » Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Sinema
    Çizerler
    Teknoloji
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Başbakan'a 8 öneri
Başbakan'a 8 öneri
Toyota'dan yatırım sinyali

CEO'lardan Erdoğan'a öneri

20 uluslararası firmanın üst düzey yöneticilerinin katıldığı Yatırım Danışma Konseyi İstanbul'da başladı. CEO'lar Türkiye'ye yatırım yapmak için Başbakan Erdoğan'dan 8 istekte bulundu.

***

Başbakan'a 8 öneri

Yatırım Danışma Konseyi’ne katılan 20 büyük şirketin üst düzey yöneticisi 8 maddelik öneri listesi sundu. Listenin başında ‘vergi sisteminizi basitleştirin, hukuk sistemini hızlandırın’ istekleri geldi.

DÜNYACA ünlü 20 uluslararası firmanın üst düzey yöneticilerinin katıldığı Yatırım Danışma Konseyi dün İstanbul'da başladı. Toplantıda Başbakan Tayyip Erdoğan, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Devlet Bakanı Ali Babacan uluslararası devlerin Türkiye'de yatırım ortamının iyileştirilmesine ilişkin istek ve önerilerini yanıtladı. Devlet Bakanı Ali Babacan'ın Türkiye ekonomisindeki gerçekleşmeler ve beklentiler konusunda bir sunum da yaptığı dünkü toplantıda yabancı CEO'lar Başbakan Erdoğan'a bazı önerilerde de bulundu.

YABANCI SERMAYENİN ÖNÜ AÇIK
Başbakan Erdoğan ve CEO'lar, Yatırım Danışma Konseyi'nin ardından bir basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, basın toplantısında, Türkiye Yatırım Danışma Konseyi'nin birinci toplantısının başarıyla tamamlandığını ve Türkiye'nin yakaladığı siyasi istikrar ve yürütmekte olduğu programın doğru sonuçlarını almaya başladığını vurguladı. Türkiye'nin yıllarca değiştirilemeyen yapısının artık yeniden oluşturulmakta olduğunu belirten Erdoğan, basın toplantısında şunları söyledi: "Devlet artık piyasa mekanizmasını bozacak politikalar uygulamayacak. Piyasanın önünü hızla açabilmek amacıyla oldukça disiplinli bir kamu maliyesi uygulanmaktadır. Faiz dışı fazla politikası sayesinde geçen yıl faiz oranları hızla gerilemiştir. Enflasyon son 30 yılın en düşük seviyelerine indirilmiştir. Makro ekonomik göstergelerdeki olumlu gelişmeler yabancı sermaye tarafından da farkedilmektedir. Tarım sektörü, sosyal güvenlik reformu, mali sektör yeniden yapılandırılıyor. Telekom ve piyasa ekonomisine ilişkin ayrıntılı düzenlemeler yapıldı, yapılıyor. Istihdam sorununu da çözmek istiyoruz." Müteşebbisin önündeki engelleri birer birer ortadan kaldırdıklarını belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yatırımların önündeki bürokratik engellerin kaldırılması için yapılan çalışmaların ardından artık bir günde şirket kurulabiliyor. Şirket kurmak için gereken 19 işlem 8 kaleme indirildi. Doğrudan yabancı yatırım düzenlemesi geçen yıl yürürlüğe girmiştir. Böylece yerli ve yabancı müteşebbis arasında fark kalmamıştır." Erdoğan, iki bölüm halinde gün boyu süren toplantıda, uluslararası şirketlerin üst düzey yöneticileriyle, Türkiye'nin yabancı sermaye açısından avantaj ve dezavantajlarının da değerlendirildiğini söyledi.

8 AYDA CEVAPLANDIRILACAK
Yatırım Danışma Konseyi üyelerinin, Türkiye'nin ekonomik ve siyasi istikrar konusunda katettiği mesafeden övgüyle sözettiğini belirten Erdoğan, AB üyeliği nedeniyle Türkiye için uzun vadeli öngörülebilirliğin ve işgücü maliyetlerinin düşük olmasının önemli bir avantaj olarak gösterildiğini vurguladı. Soruları da yanıtlayan Erdoğan, "hükümet yatırım ortamının iyileştirilmesi için gerken önlemleri alacaktır. Bu konsey yılda enaz bir kez toplanacaktır. Öneriler de 8 ay içinde değerlendirilip, cevaplandırılacak"dedi. Toplantıdan sonra bir de sonuç bildirgesi yayınlandı. Sonuç bildirgesinde 8 adet öneri yer aldı. Başbakan Erdoğan, bu bildirgelerde yer alan önerilerini takibinin Devlet Bakanı Ali Babacan tarafından yapılacağını açıkladı.
DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
 Telekom'la ilgiliyiz şartları bekliyoruz
 Hükümet güçlü, yatırım yolda ancak sürekliliği bozmayın
 Arsa bulamıyoruz, semt pazarları bizi zorluyor
 Yeni yatırımlar için fırsatları değerlendiriyoruz
 Milyon dolarlık jetlerle geldiler
 AB'ye değil enflasyon ve özelleştirmeye bakın
 Koç ve Sabancı Telekom için Goldman Sach'ı seçti
 IMF ile anlaşma moral verdi MB'den faiz indirimi bekleniyor
 Borsada gözler lastik ve çimento grevinde
 Doğusan Boru üretime ara verdi
 TKB, 300 milyon dolar kredi verecek
 Citibank, kredi kartını iade etmek isteyenler için ikna...
 Terör saldırısı petrolün fiyatını yükseltti
 Davidoff için ilk kazma vuruluyor
 İranlılar, SIM kart için kuyruğa girdi
 Camel da sonunda zamlandı
 Uzanlar yeni teklifinde, Telsim'in yüzde 50'sini teminat...
 Faiz yerinde saydı, dolar 1.314'e indi
 'Türkiye hakkında olumlu perspektifleri var'
 'Bu ülkede daha da çoğalmaya arzulular'
YAVUZ SEMERCİ
THY: Derdimizi size anlatamadık
THY Genel Müdürü...
ABDURRAHMAN YILDIRIM
Yabancı yatırımcıların borsa kazancı 5 milyar...
SERVET YILDIRIM
Gerçek bankacılık mı?
BDDK başkanı Tevfik Bilgin ilk...
Hızır gibi doktor
Doç. Dr. Şinasi Numan, bir ay arayla aynı saatte aynı güzergâhta...
Bu da "Ölüme Dönüş" öyküsü
Ölüm orucunda Wernicke Korsakoff olan Serkan "iyileştiği" için...
Sorun tazminatmış!
Sorun tazminatmış!
Şenay Akay ile Buğra Özçetin hâlâ boşanamadı. Şenay, sebep...
Aşktan yana çok şanssız!
Aşktan yana çok şanssız!
Nurettin Hasman'ın eski eşi Güliz Onursal, Hasman'dan...
IMKB
E: 19,322 D:% -1.05
DOLAR
S: 1,321,000 D:% 0.17
EURO
S: 1,630,000 D:% 0.93
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Sinema | Çizerler | Teknoloji | On
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.