kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İstenen oldu
İstenen oldu
İlhan'ı satmak hata değildi

İstenen oldu


Puanların eşitlenmesiyle spor kamuoyu mutlu oldu. Artık rekabet heyecan var. Bu yüzden bize karşı yapılan haksızlıklar artık sona erecektir Oyuncularımıza, herşeyi bir kenara bırakın, yeniden başlayın, dedim. Valencia’yı eleyerek tekrar çıkışa geçeceğiz ve şampiyon olacağız.

Beşiktaş kaosun göbeğindeyken Başkan Serdar Bilgili neler yapıyor ve neler düşünüyordu... Camia panikteyken soğukkanlılığını koruyabiliyor muydu, kriz yönetimi konusunda vereceği sınava hazır mıydı? Beşiktaş neler yaşamıştı da onbir puan öndeyken, Fenerbahçe ile aynı hizaya gelmişti?

* Sayın Başkan, herşey iyi giderken şemsiye birden ters dönüverdi. Hata nerede, kimde ya da kimlerde?
Herşeyden önce devre arası hazırlıkları iyi olmadı. Takım iyi hazırlanmadı! Bu çok önemli. Hazırlık iyi olmayınca takım ligin ilk yarısındaki performansı sergileyemedi. Ligin ilk yarısı bitince herkesin bizi şampiyon olarak görmesi bir başka sebeptir. Camia olarak biz de bu şampiyonluğu erken kutlamaya başladık. Bu da yanlıştı... Bir başka sebep ki, bana göre en önemlisi budur, oynanan altı maça bakarsanız, Beşiktaş'a karşı gösterilen maç yönetimlerini incelerseniz bazı gerçeklerle karşılaşırsınız. Samsun maçı bunun tipik bir örneğidir ve Beşiktaş'a çok büyük zarar vermiştir. Hem futbolcularımızın ceza alması, hem kulübün ceza alması, futbolcuların ve camianın morali bozulması hep o maçın eseridir. Kimse bunları değerlendirmedi ve herkes arada söylenen bir "kartopu" esprisine takıldı. Oysa o sadece bir vurgulamaydı. Yanlış anlaşıldı, farklı boyutlara götürüldü. Oysa biz kuralların tüm hakemler tarafından Cem Papila gibi birebir uygulanmasını, aynı kararlılıkla uygulanmasını istedik. Sonraki haftalarda kırmızı kartları aynı kararlılıkla çıkaramadılar.

* Beşiktaş'ın da altı haftadır kendi gücünü sahaya yansıtamadığını da kabul ediyorsunuz sanırım?
Doğru... Biz altı haftadır çok iyi değiliz. Beşiktaş Beşiktaş gibi futbol oynamıyor. Fakat Beşiktaş'ta bir değişiklik yok, geçen sezon ya da ligin ilk yarısındaki Beşiktaş neyse, bugünkü ekip de o... Şu anda herkesin beklediği ve istediği (!) gibi puanlar eşitlendi... Benim istediğim, puanlar eşitlendiğine göre artık şartlar da eşitlensin... Yarış adaletli olsun... Beşiktaş maçlarındaki yönetim standardı bundan sonra rakibimize de uygulansın. Bu taktirde önümüzde onbir maçlık yeni bir maraton olur. Beşiktaş bundan önce aradaki farkı nasıl açmışsa yine açar. Belki Fenerbahçe bu defa fark yapar, hatta Galatasaray bile geriden gelip önümüze geçebilir, biz bunu da içimize sindiririz. Kendimize ve camiamıza, oyuncularımıza güvenimiz tam. Şanslar bana göre yüzde elli yüzde ellidir. Ligin ilk yarısında kalan onbir haftalık periyoda baktığımızda Fenerbahçe, tekrarlanan Rize maçı dahil 23 puan toplamış, Beşiktaş 27... Yani aradaki 8 puanlık farkın yarısı bu periyodda oluşmuş zaten. Yine aynı şey olabilir. Beşiktaş bu ligin en güçlü takımıdır. Ben bu onbir hafta sonunda şampiyonluk amacına ulaşacağımıza inanıyorum. Bundan hiç şüphem yok.

* Lucescu'nun, F.Bahçe-Rize maçının tekrarlanmasıyla ilgili açıklamaları ve sonraki sözleri de biraz okları üzerine çekmesine neden olmadı mı?
Hayır! Hocanın açıklamaları, haksızlıklara tepkidir, isyandır. Fakat bunun futbolcuları etkilediğini düşünebiliriz. Çünkü oyuncularımız da haksızlıklar karşısında sahada sakin olamıyorlar, istedikleri baskıyı futbol olarak kuramıyorlar. İstatistiklere baktığımızda, her zaman en centilmen takım olan Beşiktaş son sıralardadır. Bakın gösterilen kartlara, bir çoğunda haksızlık olduğunu görürsünüz.

Luce'yi bırakmayız
* Şampiyonluk kaybedilirse Lucescu ile devam edecek misiniz?
Şampiyonluk giderse kimse mutlu olmaz biz de bu nedenle gitmemesi için elimizden geleni yapacağız. Ancak biz Lucescu ile devam edeceğimizi söylerken istikrardan bahsediyoruz. Beşiktaş gibi büyük bir camiayı günlük gelişmeler sonucu alınacak anlık kararlarla yönetemezsiniz. Şampiyonluk kaybedilse bile Lucescu ile devam ederiz, bu konudaki düşüncemizde hiçbir değişiklik yok.

* Lucescu'nun medyayla polemiğe girmesi de gerginliği arttıran faktörlerden biri değil midir? Lucescu kendisini, ve futbolcularını korumak için konuştu. Yapılan hataların devam etmemesi gerektiğini söyledi. Hepsi de doğrudur, haksızlık karşısında söylediklerinin. Ancak medya yöneticilerinin, spor müdürlerinin neredeyse tamamı Fenerbahçeli'dir. Beşiktaşlı ve Galatasaraylı yok denecek kadar azdır. Sanırım bazı haberlerin değerlendirilmesinde bu faktörde etkili olmuş olabilir. Böyle bir rekabet ortamı oluşunca, bazı kararları gönül verdikleri takım lehinde oluşabilir... Mutlaka böyle olmuştur demiyorum ama bu da bir ihtimaldir.

* Gücü olan takım kalan onbir maçta da istediği hedefe ulaşabilir herhalde...
Elbette... Ben hocamla ve futbolcularımla yaptığım görüşmede, her şeyi unutmalarını ve yeniden başlamalarını istedim. 'Bu noktaya nasıl geldiğinizi düşünmeyin, her şeyi, hakem hatalarını, kendi hatalarını bir yana bırakın. Gerekli dersi aldıysanız siz bu yarışı yine kazanırsınız. Bunu yapacak gücünüz var' dedim. Gerçek budur. Önümüzde onbir maç var, Fenerbahçe'yle de kendi sahamızda oynayacağız. Türkiye'nin en iyi futbolcularına sahip, en güçlü takımıyız. Rakibimiz kesinlikle bizden daha iyi değil... Sıfırdan başlıyoruz. Bu yarışı yine biz kazanırız.

* Fenerbahçe artık şampiyonluğu kaptırmaz diye bir görüş var... Bu havayı kırmak için neler yapmayı düşünüyorsunuz ya da yapıyorsunuz?
Puanların eşitlenmesi, lige heyecan gelmesi, hem basının hem televizyonun işine gelmiştir. Artı kamuoyu da bundan mutlu olmuştur. Çünkü spor kamuoyu şampiyonluğun büyük bir puan farkıyla belirlenmesinden keyif almaz. Rekabet var, heyecan var, maçlardaki taraftar sayısı artacaktır. Ben bu nedenle Beşiktaş'a yapılan haksızlıkların da ortadan kalkacağını düşünüyorum. Daha adaletli bir yarış olacağına inanıyorum.

* İki sezon önce böyle bir durumda Fenerbahçe'yi yenerek Beşiktaş tüm sıkıntılardan kurtulmuştu, Valencia maçı böyle bir etki yapabilir mi?
Kesinlikle yapabilir. Bu turu geçeceğimize inanıyorum ama futbolun içinde her sonuç var. Valencia da güçlü bir takım. Buna rağmen bu maçta futbol olarak gerçek kimliğimizi bulmamız çok önemli. Futbolcularımız bunu başardıkları taktirde hem camianın, hem kendilerinin morali yükselecek ve öz güvenleri geri gelecektir.

* UEFA da final oynamak mı, yoksa lig şampiyonluğu mu daha önemli?
UEFA'da final daha önemli...

* Sergen bu sezon özellikle ligde çok etkisiz, bunu neye bağlıyorsunuz?
Bir tek Sergen değil, tüm takımda bu düşüş var. Diğer futbolcular nelerden etkilendiyse Sergen de aynı şeylerden etkilenmiş olabilir.

* Sinan Engin ligin ikinci yarısında sanki pasifize edilmiş gibi!..
Konumunda hiçbir fark yok. Zaman zaman bazı sorunlar yaşanabilir, yaşanmıştır da. Sinan Engin son derece başarılıdır ve görevinin de başındadır. Ufak tefek sorunlar ki, bunların bazıları basına da yansıdı.

* Divan Kurulu seçimlerinnde sizin desteklemediğiniz Şeref Nasır kazandı, bunu kendinize verilmiş bir mesaj olarak mı alıyorsunuz?
Divan Kurulu Beşiktaş'ın akil insanlarının, büyüklerinin oluşturduğu bir kurum. Bir yürütme organı değil... Divan Kurulu Beşiktaş yönetimine destek verecek ve biz gerektiğinde gidip büyüklerimize danışacağız. Bu ailemizdeki büyükbaba örneği gibidir. Bir bakıma ihtiyarlar meclisi müessesesidir. Daha önce bazı şeylerin medyaya sızdırılması, içimizde kalması gereken raporların medyada tartışılması bizi rahatsız etti. Medya da seçim sonucunu muhalefetin başarısı gibi yorumladı. Bunlar yanlıştır. Divan Kurulu'ndan beklentimiz değişmedi. Divan Kurulu'nu bizi basın önünde eleştiren, muhalefet yapan bir kurum olarak görmek istemiyoruz. Bu kulübe zarar veriyor. Bu gerçeği herkes görmelidir.
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Tarihi itiraf
 Mutlu ve umutlu !
 Gol Rebrov'un
 Cimbom şehir turuyla morallendi
 3...2...1... Ve start
 Ya tamam ya devam
 G.Antep tarih için Roma'da
 Zürih'te Ortega zirvesi
 Duncan'sız olmadı
 Gençlerbirliği destek istiyor
 Şimdi sıra G.Birliği'nde
 Volkan'a vize engeli
 Günün İçinden
 Mondi güven veriyor
 Villarreal'de J.Mari sevinci
 Yabancı gözüyle
 Valencia umutlu geldi
 % 60 biz, % 40 Beşiktaş
 Volkan'a ağır ceza geliyor
 Defans bilmecesi
 7.harika Schumi
HINCAL ULUÇ
Kartal elenirse yazık olur
Takımlarımız UEFA Kupası'nda...
AP adil ve dengeli davranacak
AP adil ve dengeli davranacak
Avrupa Parlamentosu Başkanı Pat Cox, Meclis'te yaptığı konuşmada...
Başbakan Talat'tan sürpriz ziyaret
KKTC Başbakanı Mehmet Ali Talat ile Dışişleri Bakanı Serdar Denktaş...
3.8'lik depremde 6 ölü bizim ayıbımız
3.8'lik depremde 6 ölü bizim ayıbımız
Adıyaman'daki küçük depremde 6 kişinin ölmesi hocaları kızdırdı.
Konya'da iki askeri uçak düştü
Konya'da iki askeri uçak düştü
Hadim ilçesinde iki F - 4 savaş uçağı eğitim uçuşu sırasında...
Paparazzilerin yeni üsleri camekanlı mekanlar
Paparazzilerin yeni üsleri camekanlı mekanlar
Magazin aleminin ünlülerinin, paparazzilerle aralarında daima bir...
Paris'te Türk rüzgârı
Paris'te Türk rüzgârı
Fransa'dan yaşayan Ayşe ve Ece Eğe kardeşlerin kurduğu Dice...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.