kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Burada herkes çok mutlu
Burada herkes çok mutlu
92'Lik tavla şampiyonu
Haftada iki kez berber geliyor...

Burada herkes çok mutlu

Üsküdar'da hizmet veren 30 yatak kapasiteli Çağdaş Yaşlı Bakımevi'nde özel bakıma muhtaç yaşlılar uzman doktorlar tarafından bakılıyor.

Her şey 1995 yılında Marmara Ambulans bünyesinde yaşlıların bakımı için evlere doktor, hemşire ve hastabakıcı personelinin gitmesiyle başladı. Hasta yakınlarının talebi üzerine Marmara Ambulans, 2003 temmuz ayında Çağdaş Yaşlı Bakımevi'ni hizmete açtı. Huzurevi anlayışına farklı bir soluk getiren Çağdaş Yaşlı Bakımevi'nde yaşlıların rahatı için her şey düşünülmüş. Bir ev ortamından farkı olmayan dört katlı bakımevinde, uzman doktorlar tarafından felçli, yatalak, Alzheimer, Parkinson, demans ve hastane sonrası özel bakım gereken yaşlılara hizmet veriliyor. Her katta üç veya dört yatak olmak üzere toplam 30 yataklı, asansörlü, doğalgazlı ve her katı banyolu olan Çağdaş Yaşlı Bakımevi'nde 24 saat doktor, psikolog, fizyoterapist, nörolog, diyetisyen, iki hemşire, iki sağlık memuru ve yedi hastabakıcı bulunuyor. Tavla şampiyonu, Naciye Sel, İtalyanca şarkı söyleyen Emine Oğuzlu, anne-oğul Salise Varan ve Tahir Yücel Özen, Çağdaş Yaşlı Bakımevi'nin 30 sakininden sadece birkaçı. Hepsinin mutluluktan gözlerinin içi gülüyor. Kimi yatağına uzanmış televizyon seyrediyor, kimi bir araya gelmiş eski günleri yad ediyor. Saat 15.00'te ise yaşlılar en üst kattaki çay salonunda buluşuyor. SAAT 15.00

ÇAY SAATİ
Kolej mezunu 82 yaşındaki Emine Oğuzlu, 2.5 aydır bakımevinde kalıyor. Yanına giderek halini hatırını soruyoruz. Gülerken yüzünde güller açıyor Oğuzlu'nun. Hemen bize kendi yazdığı şiirlerden biri olan 'Deniz'i okuyor. Ardından İtalyanca bir parça söylüyor. 10 çocuk annesi olduğunu söyleyen Oğuzlu, bakımevinde kendini evinde gibi hissettiğini belirterek, ekliyor: "Çocuklar büyüdü, evlendi. Artık hepsinin kendine göre bir hayatı var. Bir o çocukta, bir bu çocukta olmuyordu. Hem burada arkadaşlarım var. Çocuklarımı da sık sık görüyorum." 70 yaşındaki Salise Varan ile 54 yaşındaki oğlu Tahir Yücel Özen, 5 aydır bakımevinde kalıyorlar. Bakımevi yetkilileri anne-oğlun demans hastası olduklarını söylüyor. İlk olarak Anne Varan, demans hastalığına yakalanıyor. Evlenen oğul Özen, annesine bir süre bakıyor. Ardından kendisi de aynı hastalığa yakalanınca eşi, Çağdaş Yaşlı Bakımevi'ne başvuruyor. Demans hastalığının çok zor olduğunu, hastaların gözetim altında bulunmaları gerektiğine dikkat çeken Çağdaş Yaşlı Bakımevi İşletme Müdürü Nurhan İşlek, "Demans hastaları zaman ve mekân kavramını unutur. Bazen burada kendi odalarının yerini bile bulamıyorlar" diye konuşuyor.

HUZUREVİ DEĞİL BAKIMEVİ
1995 yılında Marmara Ambulans bünyesinde evlere personel göndererek işe başladıklarını anlatan Çağdaş Yaşlı Bakımevi İşletme Müdürü Nurhan İşlek, şöyle devam ediyor: "O dönemde sık sık hastalarımızdan ve yakınlarından bu tür yerlere karşı bir ihtiyaç olduğu yönünde uyarılar aldık. Sonunda bu ihtiyaca cevap verecek Çağdaş Yaşlı Bakımevi'ni kurduk. Halk arasında huzurevinin kötü bir imajı var. Çünkü yaşlı yakınları çevrelerinden kötü evlat muamelesi görüyorlar. Biz bu anlayışı yok etmek amacıyla böyle bir yer açtık. Bu nedenle de bakımevi adını verdik. Yaşlılarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Onlara tam bir ev ortamı yaratmaya çalışıyoruz. Ayrıca her cumartesi yaşlılarımızın yakınlarını gelmek zorunda tutuyoruz. Biz büyük ve mutlu bir aileyiz."

PINAR ŞENGÜL

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Kek-börek kardeşliği
 Bu çocuklar harika
 İşte kuzu kuzu geldim...
 Podyuma hayır için çıkacaklar
 Trafik fena karıştı
 SSK kadar güçlü kurum Çin'de bile yok
 Ajanda
 Başbakan ona 'ağabey' diyor
 Adım adım romantizm
 Farklı olduğunuzu kabul edin, mutlu kalın
 Sevgi Sözcükleri
 İncili metal çerçeve
HAKAN & UTKU
Mal bildirimi
Hürriyet'in 'Ben Başkan Olsam'...
AYŞE TÜTER
Aşure
Buğdayı ayıklayıp geceden bol su ile ıslatalım.
Ben ne yaptım!
Kayınbiraderini tehdit eden adamın işyerini basan galerici...
Uzun yaşamın sırrı mevsimlerde
Japon Michio ve Avelino çiftinin, 50 yıl önce geliştirdiği...
Bir çift çorap için can verdi
Annenin acısı Bursa'da 11 yaşındaki Aslıhan, bir çift yeni...
Anne olmak istiyor
Anne olmak istiyor
Sosyetenin güzel kadınlarından Biricik Suden ile Mazhar...
Miami'de çalacak
Miami'de çalacak
Mankenliği ve oyunculuğu ikinci plana atıp DJ'liğe merak saran...
Çekmediği çile kalmadı
Çekmediği çile kalmadı
İngiltere'nin en tanınmış top modellerinden Kelly Brooke,...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.