kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yerime Pancu oynasın
İlhan Mansız: Gitmem kalmamdan daha hayırlıydı
Yerime Pancu oynasın
Profesyonelliğim bazen hırsıma yenik düşüyor

Yerime Pancu oynasın

“Benim görevimde İlie oynayamaz. Fizik olarak zayıf. Sergen de olmaz. En uygun isim Pancu’dur. Fizikli, yıpratıcı ve asist yönü var. İlk geldiğinde Lucescu onu bu mevkide oynattı ve iyi verim aldı”.

"Büyük maçlarda defans güvenliğini sürekli ön planda tutuyorduk. Tek forvet oynarken kendimi yem gibi hissediyordum" "Büyük maçlarda defans güvenliğini sürekli ön planda tutuyorduk.

"Aşırı tedbirli sistem nedeniyle gol atamıyordum, ama takım için oynuyordum. Beni tek beğenen de hoca oluyordu"

Beşiktaş'ta Şampiyonlar Ligi'nde veya derbilerde gol atamamanın nedeni ne?
"Derbi maçlarında ya da büyük Avrupa maçlarında defans güvenliğini ön planda tutuyorduk. Tek forvet çıkıyorduk. Karşımda da 3-4 tane defans oyuncusu.. Biri gidiyor, ikisi geliyor. Yakın markajda ve kalabalık defans arasında yalnız kalıyordum. Kendimi böyle maçlarda defansın önüne atılmış bir yem gibi hissediyordum. Ben defansı yıpratırken, oyalarken, arkamda oynayan arkadaşlara boş alan ve gol atma şansı doğuyordu. Sistem bunu gerektiriyordu. Tek başıma çok şey yapmam söz konusu değil diye düşünüyorum. Aynı olay, Dünya Kupası'nda da Hakan Şükür'ün başına geldi. Tek forvet oynadığı maçlarda gol atamadı ve çok eleştirildi. Oysa, arkadan gelen oyunculara pozisyon yaratıyordu. İki forvet oynadığımız maçlarda o da patlama yaptı. Bu aşırı tedbirli sistem nedeniyle gol atamasam da takım için oynuyordum. Ama bu maçlarda beni beğenen bir tek hoca oluyordu."

* Tek forvet için ideal meziyetlere sahip değil misin?
Kendimi ideal tek forvet olarak görmüyorum. İkili oynadığımızda çok daha başarılı oluyorum. Ama hocan 'Sen tek forvet oynayacaksın, ileride savaş, defansı boz, boşluklar yarat, rakibin oyun kurgusunu boz' diyorsa onu yapacaksın. 'Ben tek forvet oynamam' diye söyleyemezsin. Sahaya çıkıp elinden geleni yapacaksın. Burada sistemin mimarı Lucescu'nun fikri çok önemli. Maçlarda benden ne istediğini ona sorun."

* Sana göre ideal tek forvet kim?
Daha çok hava toplarında hakimiyeti olan oyuncular. İyi yükselen, iyi top saklayan ve asist yapan. Mesala Hakan Şükür, Van Hooijdonk, Jancker, hatta Mario Jardel... Tek forvet oynamak, en çok oynayan için zor."

* Sence Lucescu sistemi değiştirir mi? Yerin doldurulur mu? Yeni 'yem' kim olmalı?
Sistemi değiştireceğini sanmıyorum. Benim yerimde, görevimde İlie oynayamaz. Daha teknik ve fizik olarak zayıf. Yiyeceği tekmelerle fizik olarak ezilebilir. Daha geride ve serbest oynaması gerek. Sergen de olmaz. En uygun isim Pancu.. Hem fizikli hem yıpratıcı hem de asist yönü var. İlk geldiğinde Lucescu onu bu mevkide oynattı ve iyi verim aldı. En iyi tercih Pancu olur. Her futbolcunun yeri doldurulur. Ama her futbolcunun da ayrı yeri var. İlie ile beni, Sergen'i kıyaslamak yanlıştır. Herkesin ayrı özellikleri var. İkinci bir İlhan Mansız aramak yanlış. Sinan oynayabilir ama o daha çok geniş alanda oynamayı seviyor. Çalışması gerek."

* Ahmed Hassan ilk 11'de oynamalı mı?
Ahmed Hassan çok iyi bir oyuncu ve iyi bir insan. Sonradan girdiği maçlarda daha çok gol atıyor. Hocanın kararına saygı duymak gerek. İstatistikler sonradan oyuna girdiğinde daha etkili olduğunu gösteriyor. Lucescu bunu değerlendiriyor olabilir."

* Türkiye'de kim şampiyon olur?
F.Bahçe zorlasa da Beşiktaş şampiyon olur. Lucescu ile de konuştum. Şampiyonluk maçına, kutlamalarına bekliyorum' dedi. Değil 12 saat yolculuk, saatlik yolculuk olsa kutlamalara gelirim. Yeter ki Beşiktaşım şampiyon olsun."

* Sergen'le aranda hep bir mesafe olduğu gözlendi. Bu yıldız savaşı mıydı?
Benim tarafımdan böyle bir şey olmadı. Sergen tarafından oldu mu, bilemem. Sergen, Türkiye'nin en iyi oyuncularından biri. Orta sahada oynuyor. Herkesin görevi ve sorumluluğu farklıydı. Aramızda bir yıldızlar savaşı söz konusu olmadı. Ama arada bir mesafe olduğu doğru."

* 8 yıl sonra Tümer'le ayrıldınız. Arkandan Japonya'ya gelir mi?
Tümer'le uzun yıllardır beraberiz. Zor günlerde birbirimize destek olduk. Umarım yine bir takımda buluşuruz. Bu niçin Japonya olmasın? Tümer, benim için gerçek bir dost. Çünkü benim için dostluk araya süre ve mesafe girse de kaldığın yerden devam edebilmektir. Mesela biz Tümer'le tatillerde bile görüşmüyoruz. Ama görüştüğümüzde kaldığımız yerden devam ediyoruz."



DİĞER SPOR HABERLERİ
 Yeni umut Necati
 Onlar korksun
 Sampiyonluk havası
 Derbi için 8 banko
 G.Saray Günlüğü
 Nobre için 3 formül
 Detroit'e ceza
 Avrupa bizi de tanıyacak
 Capello'dan sürpriz
 Günün İçinden
 F.bahçe Günlüğü
 Dürüst: Görev almam
 Cansun 'aday' olacak
 Güneş terlemedi
KAZIM KANAT
Kurşun askerler
Çok basit bir örnek vereyim: Federico...
Dünya şehrinde Yıldız Savaşları
Dünya şehrinde Yıldız Savaşları
* MHP Büyükşehir adaylığına eski Bakan Meral Akşener, DYP...
CHP’de toplu istifa resti
CHP’de toplu istifa resti
CHP’de aralarında Eşref Erdem, Mehmet Sevigen ve Bülent Tanla’nın da...
Moskova'da buzlar eridi
Moskova'da buzlar eridi
Çeçenistan nedeniyle gerilimli geçeceği sanılan Gül-Putin...
Güneydoğu'da ya DEHAP ya AKP
Güneydoğu'da ya DEHAP ya AKP
Güneydoğu'da seçim AKP ve DEHAP arasında geçecek. Diğer partilerin...
Avşar bu yıl 1 trilyon 371 milyar lira vergi verecek
Avşar bu yıl 1 trilyon 371 milyar lira vergi verecek
Hülya Avşar, bu yıl yine rekor düzeyde bir vergi ödeyecek. Avşar,...
Kız annesi olacak
Kız annesi olacak
Dünya'nın en ünlü top modellerinden 5 aylık hamile Heidi...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.