kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
CHP’de toplu istifa resti
CHP’de toplu istifa resti
Genel Merkez önünde protesto gösterisi

Baykal'a toplu istifa resti

Çankaya adayının belirlenmesindeki kriz dokuz MYK üyesini istifanın eşiğine getirdi

SAV'I GÖREVDEN AL
ÇANKAYA
Belediye Başkanlığı'na Eryılmaz'ın aday gösterilmesinin ardından CHP MYK'da istifa kılıçları çekildi. Genel Sekreter Önder Sav'ın görevden alınmasını isteyen 9 yönetici Baykal'a baskı yaptı.

KURULTAY TEHDİDİ
ARALARINDA
Erdem, Sevigen ve Tanla'nın da bulunduğu yöneticiler, ters düştükleri Sav'ı, Baykal'a şikâyet etti. Sav'ın görevden alınmaması halinde ise olağanüstü kurultay tehdidinde bulundular.


***

CHP’de toplu istifa resti

CHP’de aralarında Eşref Erdem, Mehmet Sevigen ve Bülent Tanla’nın da bulunduğu 9 MYK üyesi Genel Sekreter Önder Sav’ın görevden alınmasını istedi. 9 üye aksi halde istifa tehdidinde bulundu.

CHP'DE Çankaya Belediye Başkanı'nı belirleme krizinin ardından 9 yönetici istifa restini çekti. Aralarında Eşref Erdem, Mehmet Sevigen ve Bülent Tanla'nın da bulunduğu MYK Üyesi yönetici aday belirleme sürecinde ters düştükleri Genel Sekreter Önder Sav'ın görevden alınması talebiyle Genel Başkan Deniz Baykal'a baskı yaptı. 9 yönetici Baykal'a Sav'ı görevden almaması halinde istifa edecekleri ve olağanüstü kurultayı toplayacakları tehdidinde bulundu. Çankaya adayının belirlenmesinde son sözü Genel Başkan Deniz Baykal söyledi ve Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Muzaffer Eryılmaz'ı aday gösterdi. Şimdiki başkan Haydar Yılmaz'ın adaylığını ise Baykal "veto" etmişti Dün sabah Çankaya krizi dolayısıyla partililerin Genel Merkezi basmasına kadar varan olayların yaşandığı CHP'de akşam saatlerinde de sular durulmadı. Büyükşehir, İl ve ilçe teşkilatlarında karşı karşıya kaldıkları Genel Sekreter Önder Sav'a, CHP Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem, CHP Genel Sayman'ı Mahmut Yıldız, CHP Genel Sekreter Yardımcıları Mehmet Sevigen, Ünal Yerlikaya, MYK Üyeleri Bülent Tanla, Şerif Ertuğrul, Mehmet Ali Özpolat, Fuat Çay, Mesut Değer, tepki göstererek Sav'ın görevden alınmasına ilişkin taleplerini Genel Başkan Deniz Baykal'a dün akşam saatlerinde ilettiler. 9 yönetici Baykal'ın bu taleplerini yerine getirmemesi halinde partideki görevlerinden ayrılacaklarını ve olağanüstü kurultayın toplanması için çaba göstereceklerini bildirdiler. 9 yöneticisinden gelen istifa resti üzerine Baykal bugünkü Eskişehir gezisini iptal etti.

CHP'DE ESKİŞEHİR KRİZİ
Öte yandan CHP dün YSK'ya aday başvuru listesi teslim süresi olan saat 17.00'ye kadar Eskişehir aday listesini teslim edemedi. Eskişehir Merkez İlçe Başkanı, ilinin aday listesini dün saat 17.15'te YSK'ya götürünce yetkililer, "Süre doldu" diyerek başvuruyu kabul etmediler. Bu gelişme sonucunda CHP Eskişehir'de yerel seçimlere girememe tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın talimatı üzerine Eskişehir Merkez İlçe Başkanı dün doktordan, "Yolda aniden rahatsızlandım" gerekçesiyle rapor aldı. Ancak bu rapor YSK tarafından kabul edilmedi. YSK'nın Eskişehirle ilgili değerlendirmeyi bugün yaparak son kararını vereceği öğrenildi.

ERDEM: YA BEN YA SAV
Çankaya krizinin ardından istifa kararı alan CHP Yöneticileri SABAH'a şunları söyledi:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem:
"Ya ben ya Sav. Sav'ı görevden almazsanız ben istifa ediyorum. Partide bugüne kadar yaşanan sıkıntıların tek sorumlusu Genel Sekreter. Sustukça sıkıntı büyüyor. Artık konuşma zamanı. Partiye bu kadar zararı dokunan başka bir Genel Sekreter olmadı. Sav gidene kadar kavga sürer. Artık bıçak kemiğe dayandı."

CHP Genel Sayman Mahmut Yıldız:
"Önder Sav Türkiye'nin değil Ankara'nın Genel Sekreteri gibi davranıyor. Partiyi kilitledi ve tüm partiyi felç etti. Yapılan listelere bir bakın sırf kendisine yakın diye ilkokul mezunlarını Belediye Meclis Üyesi listesine koydu. Bu nasıl anlayış, bu nasıl Genel Sekreterlik."

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen:
"Ya biz ya Önder Sav. Baykal gereğini yapmazsa 29 Mart sabahı kurultayı toplayıp gerekeni biz yapacağız. CHP Sav'ın partisi değil. İlkokul mezunu adayları etrafına toplayıp liste yaptı. Hepimizi by pass etmeye kalktı. Kendisi gitmezse biz onu göndereceğiz."

Fatih ERTÜRK

DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Dünya şehrinde Yıldız Savaşları
 CHP olmayınca DSP'ye geçti
 AKP Elazığ'da kazan kaynıyor
 Solda birleşme için ilk adım
 AKP'den 500 bin sandık görevlisi
 CHP'de Derviş tepkisi....
 312. madde de değişiklik
 "Bölgesel güç olmamızı engeller"
 Kazanan artık açıkta kalmayacak
MUHARREM SARIKAYA
Partilerin Ankara sapağı
Geçmiş 20 yıla bakğında,...
YAVUZ DONAT
Mustafa Daum
Türkiye'nin AB üyeliği ile ilgili olarak...
 atv 15.10
"Sana Mutfağı"
 Star 15.00
"Hayat Treni"
 Star 16.10
"Görevimiz Tehlike"
 TGRT 16.00
"Ayrılan Kalpler"
 Habertürk 14.30
"Barış Çağan..."
 Habertürk 15.30
"Tarık Toros..."
Kartal'da mazot yüklü tanker faciası 9 Ölü,27 Yaralı
İstanbul Kartal'da mazot yüklü bir tanker yokuş aşağı inerken...
"Tanker patlasaydı Kartal havaya uçardı"
İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan tankerde 20 ton mazot bulunduğunu...
Avşar bu yıl 1 trilyon 371 milyar lira vergi verecek
Avşar bu yıl 1 trilyon 371 milyar lira vergi verecek
Hülya Avşar, bu yıl yine rekor düzeyde bir vergi ödeyecek. Avşar,...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.