kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Potada dans zamanı
Potada dans zamanı
Yaşamlarının bir parçası basketbol

Potada dans zamanı

Efes Pilsen Kulübü'nün Dansçı kızları salona gelen basketbolseverler tarafından büyük beğeni topluyor. "Bu işe aşığız"diyen üniversiteli kızlar büyük bir disiplinle çalışıyor. Onları en rahatsız eden "ponpon kızlar" denmesi..

ALİ ESER

BASKETBOL
yıllar önce Beyaz Gölge dizisiyle hayatımıza girdiğinde çok beğenilmişti. Carver Lisesi'nin basketbol takımında oynayan bir grup öğrenci, oyunu bir eğlence haline getiren şovlar ve tabii ki "ponpon kızlar" hayatımızın bir parçası olmuştu. Türkiye'de futboldan sonra en çok sevilen spor olan basketbolda, ülkemize ilk kez bir Avrupa Kupası'nı getiren Efes Pilsen, görselliği ve sporun şov yönünü ön plana çıkartarak seyirciye güzel anlar yaşatmak için bir 'ilk'e daha imza attı ve 2 sezon once kulübün Dansçı Kızları'nı oluşturdu. Efes'in 2.5 saatlik bir basketbol maçı da eğlenceye dönüşüverdi. İlk maçlarına geçen sezon Ülker ile çıkan kızlar, kalabalık bir seyirci topluluğu önünde şovlarını sergiledi ve büyük beğeni topladı. Yaşları 19 ile 24 yaş arasında olan Efes Pilsen kızlarının çalıştırıcılığını ise Müjgan Nadanoğlu Şeker yapıyor. Hepsi üniversite öğrencisi; kimi hukuk, kimi gazetecilik okuyor. Haftada 3 kez antrenman yapıp, ayda en az 5 maça çıkıyorlar. Geri kalan zamanlarını okul ve ek işlerinde geçiriyorlar. Bir aileyi çok iyi geçindirecek kadar iyi para kazanıyorlar. "İyi para kazanmakla ilgisi yok bunun. Çünkü biz bu mesleğe aşık kızlarız. Çok zorlukları var. Ama bir emek sarfederek, okul bitirerek, ya da dersler alarak bu yerlere geldik. Bu mesleğe aşık değilseniz bu işi yapamazsınız" diyor Müjgan Nanadoğlu.

HER ŞEY KONTROL ALTINDA
Kendilerine ponpon kızlar denmesini istemiyorlar. Nadanoğlu Şeker bundan oldukça şikayetçi: "Bize ponpon kızlar denmesinden hoşlanmıyoruz. Biz Efes kızlarıyız. Bizi böyle çağırsınlar." Müjgan Nadanoğlu Şeker şovdaki gösterilerden kızların beslenmesine ve uykusuna kadar herşeyiyle ilgileniyor. "Böyle olması da gerekiyor. Hepsiyle her gün her an koordine içindeyiz. Ben onların nerede ne yaptığını bilirim. Ama zaten bunun için de özel bir çaba sarfetmiyorum. Kendileri bu sorumluluğu bildikleri için onlar bana açıp söylüyorlar. Hiçbirinin de kötü alışkanlığı yok. Ama akşam 18.00'den sonra yemek yemiyorlar. Bol bol su içiyorlar. Formlarını korumak için. Kısacası bu takıma girmek zordur ama bu takımda kalmak ondan da zor" diye konuşuyor. Nadanoğlu Şeker, dans şovları için şunları söylüyor: Bir maçta en fazla 10 tane kareografi sergiliyoruz. Aslında bizim 20 tane kareografimiz var. Hepsini ben özel olarak hazırlıyorum. Bunları piyasa müzikleriyle harmanlayıp ortaya güzel bir şov çıkarıyoruz. Bunları geliştirmeye uğraş veriyoruz. Kurdele bayrak gibi değişik materyaller kullanarak kareografiler de oluşturmaya çalışıyoruz.

BU TATLI BİR YORGUNLUK
Aynı basketbol sporcusu gibi antrenman yapıp maç öncesi taktik kızlara taktik verdiklerini belirten Müjgan Nadanoğlu, "Maçtan 3-4 saat önce salona geliyoruz, ben kızları etrafımda toplayıp o maçta yapacağımız şovun kareografilerini söylüyorum. Beraberce bunların içinden o günkü maç için hangi şovları sergileyeceğimizi seçiyoruz. Maçtan 2 saat önce de kızlar makyajlarını yapıp maça çıkıyorlar" diye konuşuyor. Dansçı kızlar ayrıca oldukça popüler. Nereye giderlerse gitsinler herkes tarafından tanınıyorlar. Maçlardan sonra imza için sıraya girenler adeta kuyruk oluşturuyor. "İmza vermekten yorgun düşüyoruz. Ama bu tatlı bir yorgunluk" diyorlar. Çarşı pazarda, öğretmenlik yaptıkları yerlerde tanınmaları da onları mutlu ediyor. Onların ise ortak bir isteği var: "Bu iş için bir emek sarfediyoruz buna saygı duysunlar. Bizi ponpon kızlar olarak değil, dansçı kızlar olarak çağırsınlar ve basketbol maçlarına gelip bizi izlemeye devam etsinler."
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Yine beceremedik
 Lisanslı kedici Beliz Hanım
 İki sevgili tren yoluna oturarak ölüme gittiler
 Alarm engelini aştılar ama 'kasa'da takıldılar
 Taksisinde kurşunlandı
 Kız için kavga edip katil oldular
 Çorum'da tarihi eser kaçakçılarına suçüstü
 'Kangal'lar Sivas'ta buluştu
 'Kızımı kiracım baştan çıkardı'
 "Devlet bizi korusun"
ERDAL ŞAFAK
Takdir-i ilahi
Kahire, İstanbul, Cezayir, Diyarbakır,...
AHMET HAKAN COŞKUN
Adaylara tüyolar
Diyelim ki belediye başkan adayısınız...
HINCAL ULUÇ
Galatasaray Başkanını arıyor!..
Kongreye bir ay kala,...
Aradaki fark 1 milyon dolar
Aradaki fark 1 milyon dolar
Kartal'dan yıllık 1.8 milyon dolar alan yıldız oyuncu Japonlar'a...
70 Trilyon lazım
70 Trilyon lazım
Canaydın ya da başkası. 27 Mart’taki kongreyi kazanacak isim acilen...
Zirveden hazırız mesajı
Zirveden hazırız mesajı
Başbakanlık Konutu'nda dün KKTC Cumhurbaşkanı Denktaş'ın da katıldığı...
İlk tur 15 Şubat'ta
Birleşmiş Milletler gözetimindeki Kıbrıs müzakerelerinin, 15...
Pekmezli şifrenin faturası 5 bin dolar
Pekmezli şifrenin faturası 5 bin dolar
Türk Eskobar'ın Narkotik'teki telekulağına ayda 5 bin dolar ödediği...
Dikkat! İstanbul bronşiti
Dikkat! İstanbul bronşiti
Modern insan, büyük kentlerde yaşamanın bedelini, adını bile...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.