kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Pekmezli şifrenin faturası 5 bin dolar
Pekmezli şifrenin faturası 5 bin dolar
Köstebek nasıl atlatıldı?

Maaşlı köstebek

Uyuşturucu lideri Çetinkaya'nın, Narkotik Şube'deki "telekulağa" ayda 5 bin dolar verdiği ortaya çıktı.

Türkiye'de ele geçirilen en büyük parti olan 507 kiloluk eroin davasının sanığı Urfi Çetinkaya'nın polisten nasıl bilgi sızdırdığı, bütün ayrıntılarıyla ortaya çıktı. Savcılık iddianamesine göre, Çetinkaya polis Hasan Çüter aracılığıyla herşeyi öğreniyordu.

DİNLENEN NUMARALARI ÇETEYE BİLDİRİYORDU
NARKOTİK Şube'de "teknik takip" biriminde çalışan Hasan Çüter, kaçakçıların telefonunu dinlemek yerine çete üyelerine "şu numaralar dinleniyor" diye haber veriyordu. Polisin ne zaman operasyon yapacağını hemen bildiriyordu.

TELEFONDAKİ ŞİFRE: "PEKMEZ YAPACAK"
ÇETİNKAYA ile birlikte yakalanan sanıkların kendi aralarındaki telefon görüşmelerini şifreli yaptıkları belirlendi. Çete üyeleri, uyuşturucu için "pekmez", yakalanan parti için de "patlamış" ifadesini kullanıyordu.


***

Pekmezli şifrenin faturası 5 bin dolar

Türk Eskobar'ın Narkotik'teki telekulağına ayda 5 bin dolar ödediği iddia edildi. Çetinkaya ile adamları arsındaki şifre "Teyzem pekmez yapacak" idi..

ULUSLARARASI uyuşturucu kaçakçılığı iddiasıyla yargılanan Matador Operasyonu sanığı Urfi Çetinkaya'nın, Narkotik Şube'de kendisi için telekulaklık yapan köstebek polis memuru Hasan Çüter'e ayda 5 bin dolar rüşvet verdiği iddia edildi. Çetinkaya ile adamları arasındaki şifrenin ise "Teyzem pekmez yapacak" olduğu belirtildi. Çetinkaya ile köstebeği arasındaki ilişki DGM Savcısı İsa Dalgıç tarafından hazırlanan iddianamede gözler önüne serildi. İddianameye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube'nin teknik biriminde görevli Hasan Çüter, Çetinkaya'ya polisin dinleyeceği telefonlar hakkında bilgi sızdırıyordu. Bu iddia üzerine tutuklanan Çüter, Metris Cezaevi'ne gönderildi.

OPERASYON GECİKTİ
DGM Savcısı İsa Dalgıç'ın hazırladığı iddianamede, Çetinkaya çetesinin yakalanmasına yönelik gerçekleştirilen "Son Tango" operasyonunda, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şubesi'nin teknik biriminde görev yapan Hasan Çüter isimli polis memuru polisin adacağı adımları tek tek Çetinkaya'ya iletti. Operasyon da çeteye bilgi sızdırılmasının saptanması üzerine gecikmeli olarak gerçekleşti. İddianamede, Çüter'in teknik takip altında bulunan telefon numaralarını, Çetinkaya çetesinin sanıklarından olan ve halen firarda bulunan Musa Güler'e bildirdiği yer aldı. İddianameye göre, çete üyeleri bu bilgiler doğrultusunda telefonlarını sık sık değiştirip, dinlenmelerini engelledi. Çetinkaya'nın da gizli kalması gereken teknik ve fiziki takip bilgilerini sızdıran polis memuru Hasan Çüter'e Musa Güler aracılığıyla ayda 5 bin dolar verdiği bilgisi yer alan iddianameye dayanarak, Çüter tutuklandı ve Metris Cezaevi'ne konuldu.

ŞİFRELİ KONUŞMALAR
Narkotik Şube'nin teknik birimi, takibe alınan uyuşturucu çetesine mensup kişilerin kullandığı telefonları dinleyip, konuşmaları bir tutanakla operasyonu yöneten birime veriyordu. Ancak iddianameye göre polis memuru Hasan Çüter, teknik birime bildirilen telefonları dinlemek yerine, çete elemanlarını arayıp, telefonlarının dinleneceği uyarısında bulunuyordu. Narkotik Şubenin teknik biriminde görev yapan köstebek sayesinde operasyonu adım adım izleyen sanık Urfi Çetinkaya ve adamlarının, telefon konuşmalarını da şifreli bir şekilde yaptığı belirlendi. DGM Savcısı İsa Dalgıç'ın 15 sayfalık iddianamesinde yer alan bilgilere göre bu görüşmelerden birinde, Rize'de bulunan sanık İskan Sarı, diğer sanık Enver Sarı'ya Büyükçekmece Türkoba köyü Çöplüce mevkiindeki imalathaneye yapılan operasyonda yakalanan uyuşturucuyu kastederek "Senin orası patlamış" diyor. Bunun üzerine Enver Sarı'nın da "Siz işinize bakın, çocuklara söyleme korkarlar. Siz ufak ufak devam edin" şeklinde konuştuğu belirlendi.

PEKMEZ YAPAN TEYZE
30 Eylül 2003 tarihinde gerçekleştirilen telefon görüşmesinde ise sanık Faruk Alpaslan, diğer sanık Hüseyin Uysal'ı arayarak " O bana söylediği şey hazırsa olur" diyor, Uysal ise "Tamam ben sana bir saate kadar haber veririm zaten 300'dür" şeklinde cevap viriyor. Telefon görüşmelerinden en ilginci ise uyuşturucu maddenin "pekmez" olarak şifrelendiği konuşma oldu. Sanıklardan Fuat Şark ile Mehmet Yılmaz arasında 14 Ekim 2003 tarihinde gerçekleştirilen telefon görüşmesinde "Mehmet, o gelecekler var ya, çarşambadan önce gelmesinler. Teyzemler salı günü gelip bizde pekmez yapacaklar" deniliyor. Şark'ın bu sözlerine Yılmaz "Onlar buradan çıktılar, ben şimdi onları bulamam" diye karşılık veriyor. Bu konuşmalarda sanıkların Rize'ye imal edilen uyuşturucu maddeyi getirmek üzere giden İskan Sarı ile Hüseyin Uysal'ı kastettikleri belirlendi. Çete üyeleri telefon görüşmeleri sırasında birbirlerini sık sık "Arkamızdan geliyorlar, kendine dikkat et", "Abi telefonunu yaptım, şu anda o telefondan seni arıyorum", " Git o telefoncudan o telefonu al, o telefon bize lazım, kimseyi aramasın o telefondan", "Seni takip etmişler numaralarını kapat", "Bana telefon açtılar, dediler ki telefonunuzu hemen kapatın" şeklinde uyarmayı da ihmal etmiyorlar.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Dikkat! İstanbul bronşiti
 Çünkü anneler ayakta kalır
 Yüzyılın operasyonuna Türk pilotlar imza attı
 Affet beni Selin'im seni kurtaramadım
 Binanın müteahhitleri yakalandı
 "Canınızı kurtarın diye bağırdım"
 Ebru Gündeş'in kuzenleri enkazda
 Ölü sayısı 27'ya çıktı
 DHKP-C'liler, Kalaşnikovu keman kutusunda sakladı
 'Usta'ya son görev
MEHMET TEZKAN
Rumların son umudu Denktaş
Diplomatİk söylemi bir tarafa...
EMRE AKÖZ
'Retro' bir karikatür
OlayImIZ nasıl başladı? Bir açıdan...
UMUR TALU
Bir ülkenin A. Kaya tarihi
Önadı bile müphem kaldı:...
ÖMER LÜTFİ METE
Şeytan'a Taşlanmak
Tam da 'Şeytan Taşlama' yerindeki...
REFİK DURBAŞ
Kış koşulları için öneri
Araç lastikleri konusunda...
SAVAŞ AY
Adalet Bakanı Cemil Çiçek'e malumaten arz!..
Sayın Cemil...
İpotekten zirveye
Evinin ipotek parasıyla başladığı seçim kampanyasında açık ara...
Fransa parlamentosu türbanı tartışıyor
Bir süredir Fransa gündeminin en önemli maddesi olan "türban, kipa ve...
Aradaki fark 1 milyon dolar
Aradaki fark 1 milyon dolar
Kartal'dan yıllık 1.8 milyon dolar alan yıldız oyuncu Japonlar'a...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.