kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hincal Uluc @ SABAH
Tel:
0212 3544813
Fax:
0212 3544891
 
Demirel'in kafası.. Velda'nın bacakları..
İlhan'a dikkat!..
Kopsam mı acaba...?
BİZİM DUVAR
SEVDİĞİM LAFLAR
TEBESSÜM

Kopsam mı acaba...?

Sevgi'nin Günlüğü

Sevgi diye biri..
SEVGİ diye biri yok.. Ama Sevgi'nin Günlüğü var.. O çok ünlü bir babanın, bir zamanlar baba kadar ünlü bir annenin dünyalar şekeri kızı.. Yazdıklarını bana getirdi.. Baktım.. Bayıldım.. "Başkaları senin farkına varıp kapana kadar ben köşemde yayınlarım" dedim.. Asıl adı Sevgi değil.. Adının ve ailesinin şimdilik gizli kalması, yazılarının daha özgür olmasını sağlayacak..

Bu görüşe katıldım ve onun takma adını, dünyanın en sevilen sözcüğü olarak seçtim.. Öyle içten yazıyor ki.. Yazdıkları sadece günümüz genç kızlarının değil, zaman zaman tüm gençlerin yaşadıkları.. Sorunları, çıkmazları, rüyaları ve güzellikleri ile.. Günün birinde Günlük yazı şansı bulursa, gerçekten Sevginin Günlüğü olacak köşesi.. Bu yüzden ben onu her hafta cumartesileri buraya taşıyacağım halde, adını "Haftalık" koyamadım.. Size Sevgi'nin Günlüğü'nü takdim ediyorum.


Yok anacığım böyle olmayacak, en iyisi ev'lenmek. Yaşıtlarımın çoğu çoluğa çocuğa karıştı. Ben hala Prenses Stephanie edalarındayım. Üniversite biteli üç yıl oldu, yediğim önümde yemediğim arkamda, lay lay lom, "gak" desem gak, "guk" desem guk. Nerede okuldaki idealist kız, nerede şimdiki ben? Ah gençliğim ne çabuk da geçiyorsun. Gel geri...

Mesela sözde on sekiz yaşına gelince ilk iş ehliyet alacaktım. Yaş oldu yirmi dört... Benim arabayla ilgili bildiğim tek şey gaz sağda, fren solda. Yoksa tersi miydi?... Neyse ağaç yaşken eğilirmiş, benim bugüne kadar nasıl eğildiğim ortada. Ancak yeni yılda kendime 2004 model bir "Ben" lazım, ipleri ele alıp dört nala koşmaya, ayaklarımın üstünde durmaya başlamam gerek...

İlk adım kendime ait bir ev kurmak. Öncelikle evin pembe panjurlu ve alıştığım konforda olmayacağını, gak guk muhabbetinin biteceğinin farkında olduğumu belirtmek isterim. Ütü yapmak, çamaşır yıkamak ve etrafı silmek süpürmek var, hastalanınca "Anneeeee!!! Çorbaaaaaa" diye nazlanmak, arzuma göre düzenlenmiş mönüler yookkk!. Eve gelirken "Anne açım, şunu bunu pişir" demek, "Gömleğim hala yıkanmadı mı?. Çorabımın teki nerede?.

Yine mi salata?" diye dırdırlanmak yookkkk!!! Dahası.. Gardrobum üçte ikilik bir sarsıntıya uğrayacak.. Annemin ve ablamın takı, çanta ve bluzlarını tırtıklamak da yok!!!! ( ayyy en büyük darbe de bu). Nikâhsız ayrı eve çıkmak da Türk toplumunun gelenek ve göreneklerine aykırı olduğundan "kaka kız" ilan edilmek de mümkün tabii. Aileden ve yakınlardan bazıları bana "Özgür kız" ya da "Evde kalmış kız" gibi sıfatlar da takabilirler. Anneannem "Elin kızlarından neyin eksik yavrum, niye evlenmiyorsun?" diyerek, iki damla göz yaşıyla duygu sömürüsü yapıp işi acılı Adana kıvamına getirebilir.

Ya da biraz şansım varsa ters tepki verip, artık benden ümidini keser ve evlilik meselesini sonsuza kadar kapatabilir. Bu arada.. Düz Tabanlar Kraliçesi olduğumu unutmayalım..

Ha bir de gün boyunca evde annem, ablam, kediler, köpek, Hanife derken, enerjimin ve konuşma ihtiyacımın yüzde 80'ini tükettiğimden, taşkınlığımın farkında olmayan sevgilimin benim gerçek çenesi düşük ve fırıldak halimi görünce arkasına bakmadan kaçma durumu da var. Bütün bunları dezavantaj olarak sayarsak, peki bu işin avantajları neler olabilir?.

Başta hayatımdan sorumlu devlet bakanı biricik annem olmak üzere ailenin hanımları birleşip KKK (Kızımızı Koruma ve Kollama) Vakfı kurup el altından yardıma başlayabilirler, "Burası otel mi kızım?", "Akşam neredeydin?" diye soran olmaz, annem elinde allıkla "Aaa!! çok soluksun ne o öyle mezardan izinli gibi" diyerek peşimden koşturmaz.

Mideme harcadığım para faturalara gideceğinden az yerim ve zayıflarım, 2004'ün ilk dedikodu malzemesini altın tepside sunduğum biricik yakınlarım ve uzaklarım yemeyip içmeyip beni çekiştireceklerinden bu yaştan sonra boyum uzayabilir. İster dağıtırım, ister toplarım, ister uyurum, ister uyumam, zıplarım, bağırırım, huzur içinde yoga yapıp belki nirvanaya bile ulaşabilirim.. Belki de Ne dersiniz kopayım mı?





YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Şenol Demiröz'ün işi çok zor!..   / 28-01-2004
 Devlet vardı.. Peki insan var mıydı?..   / 27-01-2004
 Soruşturma şart   / 27-01-2004
 Yedi Ölümcül Günah.. Günah mı?..   / 25-01-2004
 Demirel'in kafası.. Velda'nın bacakları..   / 24-01-2004
 Efes Kupası yetmiş   / 24-01-2004
 Hakkını arayamama özürü...   / 23-01-2004
 Fener medyası Daum'u taşıyamaz!..   / 22-01-2004
 RTÜK, Şansa Dansa'ya el koydu..   / 21-01-2004
 Tigana, Terim'in yarısı etmez   / 20-01-2004
ERDAL ŞAFAK
Erdoğan ve Kwasniewski
Başkan Bush neredeyse yüzüne...
AHMET HAKAN COŞKUN
Bush 'sıra bende' dedi
*...
MEHMET BARLAS
Zaman, kıyısı olmayan çılgın bir nehirdir!
Yaşadığımız...
ALİ KIRCA
Futbol hayatsa...
Bu satırların yazarının futbola olan...
HINCAL ULUÇ
Luce'nin çirkin yüzü..
Mehmet Demirkol "Bu olayların...
Canaydın'a, Terim'e, Olimpiyat Stadı'na ve Avrupa Kupaları'na: VEDA ZAMANI
Canaydın'a, Terim'e, Olimpiyat Stadı'na ve Avrupa Kupaları'na: VEDA ZAMANI
4 yıl önce Avrupa'yı titreten takım kendi evinde (!) Rize'den 5...
Mondi ayıp etti
Mondi ayıp etti
Yardımcı Gencerler'e "A... koyim. Adam faul yaptı" dediği için...
Tarihi zirvede Bush'tan Erdoğan'a 3 söz:
Tarihi zirvede Bush'tan Erdoğan'a 3 söz:
Bush ile Erdoğan'ın görüşmesinden önemli mesajlar çıktı. Bush,...
Aday metre
Aday metre
Başkan Birinci CHP'den aday adayı
BAKIRKÖY CHP'de Belediye...
Burada patladı
Burada patladı
İstanbul'u kana bulayan bombaların mucidi Azad Ekinci'nin Irak-...
Avrupa'nın en büyük parti eroinine 2 milyon $
Avrupa'nın en büyük parti eroinine 2 milyon $
İSTANBUL Narkotik Polisinin Büyükçekmece'deki Çakmaklı...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.