kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hincal Uluc @ SABAH
Tel:
0212 3544813
Fax:
0212 3544891
 

Tigana, Terim'in yarısı etmez

* G.Saray'da birşeyler değişiyor. Bu değişim neleri kapsıyor?
Fatih Terim kendisiyle yaptığım görüşmede "Hıncal; ben gençleştirme değil, değişiklik yapıyorum" dedi. Telefonda konuştuk. Galatasaray, İstanbul'a döndüğünde daha ayrıntılarla bir sohbet edeceğimizi düşünüyorum. Ama bu kısa telefon konuşması anahtar sözcüğü ortaya koydu: Değişim..

Galatasaray'da futbol felsefesi değişecek.. Bu kesin.. Fatih Terim, "Ben gelecek 10 yılın takımını düşünüyorum" derken oyuncuları kastetmiyor. Galatasaray'ın futbol felsefesini kastediyor. Şimdi bu, evrimin de ötesinde devrim düzeyinde bir düşünce Dört eski futbolcuyu kadro dışı bırakarak Galatasaray'da en az 10 yıl yaşayacak bir devrim gerçekleşmesi sözkonusu değil. Belli ki, bunun devamı, derinlikleri var.

Galatasaray'da bir düşünce, bir felsefe devrimi yaşanacaksa bundan teknik kadronun da etkilenmemesi mümkün değil. Fatih Terim'in kendi ekibinde de bu devrimin işaretlerini verecek değişiklikler yapmasını zaten bekliyorum. Televizyondaki konuşma bunun işaretlerini vermiştir.

* "Hagi, Popescu, Taffarel, Terim'in yardımcısı olsun" fikrini ortaya ilk atan sizsiniz. Terim bu yönde gelişmeler olduğunu doğruladı.

Ben, "Hagi, Popescu, Taffarel" derken aklımdan geçen bir hoş düşünceyi dile getirmiyorum. Israrla altını çiziyordum ki, bu değişikliğin Galatasaray'da zemini vardır. Ne demek bu? Bir, yönetim böyle bir değişikliği olumlu karşılayacak. İki, camia özellikle ilk yarı sonunda Şampiyonlar Ligi'nden de elenmiş olmanın keyifsizliğiyle heyecanını yitirmiş taraftar böyle bir değişiklikle yeniden tribündeki yerini alacak.

Bu, devrimin kısa vadedeki etkisi. Uzun vadede Terim, Hagi, Popescu ve Taffarel ekibinin iyi bir yönetimle Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna götüreceğine inanıyorum.

* Galatasaray, Villareal'e elenir, ligde de kötü gitmeye devam ederse yönetim Terim'i gönderir mi? Tigana görüşmesi bu amaçla mı yapıldı?

Hayır, Galatasaray'da böyle bir şey olmaz. Galatasaray'ın tüm geleneklerine aykırı. Böyle bir davranış içine hele bu gelenekleri temsilen göreve gelmiş, Özhan Canaydın'ın girmesi asla düşünülemez. Ben, Özhan Canaydın'ın "Terim'in arkasındayım" sözlerinin Aziz Yıldırım'ın benzeri ifadelerinden çok farklı olduğunu biliyorum.

Tigana söylentileri tahmin ediyorum bir yakıştırmadan doğdu. Özhan Canaydın'ın Fransa'daki iş ortağı, oradaki işlerinin başındaki adam Haim Fresko, sanıyorum bir yerde Tigana'yla görülmüştür. Ve arkasından dedikodu çıkmıştır. Tigana hayran olduğum bir futbolcuydu ama teknik direktörlük kariyeri aynı başarıyı çizmedi. Tigana, Terim'in yarısı etmez. O zaman böyle bir değişiklik Galatasaray'a zaten yakışmaz.

* Terim, "Benim G.Saray'la ciddi bir sözleşmem var. Ama bu önemli değil. Yönetim isterse para verir, isterse vermez. G.Saray'a yararlı olmayacağımı anladığım an kimsenin uyarısı gerekmeden ayrılırım" dedi. Bu sözleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

Tamamı tamamına doğru bir ifade.. Terim, hiçbir şey yapmadan Milan'dan ayda 219 bin dolar maaş alıyordu. Ve 2 sene almaya devam edecekti. Terim bunu bir kenara iterek G.Saray'a geldi.

Bunun anlamı açık: "Ben parayı değil G.Saray'da çıtayı yükseltmeyi düşünüyorum." Bu Terim'in Galatasaray'la sözleşmesindeki ödeme koşullarını değil, Galatasaray Futbol Takımı'nın nereye gittiğini düşünmesi doğal. Terim, Galatasaray'dan az para aldığı ya da hiç alamadığı için ayrılmaz. Terim, Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu (ki yüksek çıta bu) kazanamayacağını düşündüğü an ayrılır.

* Suçlu tamamen Terim mi, yoksa yönetimin de önemli bir payı var mı?
G.Saray kötü yönetiliyor.. Tarih, Canaydın'ın gelmiş geçmiş en kötü başkanlardan biri olduğunu yazacak. Bu kadar idealist bir G.Saraylı'nın kendisini ve kulübünü bu hallere düşürmesi acı.. Ama idealizmle realizm ne yazık ki her zaman bağdaşmıyor.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Şenol Demiröz'ün işi çok zor!..   / 28-01-2004
 Devlet vardı.. Peki insan var mıydı?..   / 27-01-2004
 Soruşturma şart   / 27-01-2004
 Yedi Ölümcül Günah.. Günah mı?..   / 25-01-2004
 Demirel'in kafası.. Velda'nın bacakları..   / 24-01-2004
 Efes Kupası yetmiş   / 24-01-2004
 Hakkını arayamama özürü...   / 23-01-2004
 Fener medyası Daum'u taşıyamaz!..   / 22-01-2004
 RTÜK, Şansa Dansa'ya el koydu..   / 21-01-2004
 Tigana, Terim'in yarısı etmez   / 20-01-2004
VEDAT BAYRAM
Futbol terörü yasası
Futbol terörü yasası taslağı TBMM...
İSKENDER GÜNEN
Aynı tas...
Son Konyaspor yenilgisinden sonra kupada tur...
HINCAL ULUÇ
Terim Terim'i bitiriyor...
Ne oluyor G.Saray'a da, böyle...
KAZIM KANAT
Lucescu'dan sisteme ihanet
Maç başlarken kafalarda iki...
LEVENT TÜZEMEN
Sami Yen'e dönün
Galatasaray yönetimi "Rüzgar panelleri...
Tarihi zirvede Bush'tan Erdoğan'a 3 söz:
Tarihi zirvede Bush'tan Erdoğan'a 3 söz:
Bush ile Erdoğan'ın görüşmesinden önemli mesajlar çıktı. Bush,...
Aday metre
Aday metre
Başkan Birinci CHP'den aday adayı
BAKIRKÖY CHP'de Belediye...
Burada patladı
Burada patladı
İstanbul'u kana bulayan bombaların mucidi Azad Ekinci'nin Irak-...
Avrupa'nın en büyük parti eroinine 2 milyon $
Avrupa'nın en büyük parti eroinine 2 milyon $
İSTANBUL Narkotik Polisinin Büyükçekmece'deki Çakmaklı...
Avşar'a lüks pick-up
Avşar'a lüks pick-up
Hülya Avşar, 70 bin dolara bir Chevrolet Avalanche aldı.
Kedi Kadın yaralandı
Kedi Kadın yaralandı
OSCAR ödüllü ünlü oyuncu Halle Berry, yeni filmi 'Kedi Kadın'ın...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.