KENDİSİ Ege'den çıkan İpek Salça'nın adını Doğu ve Güneydoğu'da yaşayanlar çok yakından bilir. Bu bölgedeki market raflarının değişmez markalarındandır. Daha çok tanınması Türkiye'nin Doğu bölgeleri olsa da İpek Salça'nın üretim merkezi Manisa. İpek markasını yaratan Seren Gıda'nın sahibi Sedat Çelenlioğlu, salça üretim işine 1993 'te 10 tonluk üretimle Bergama'da başlamış. Bugün geldiği noktada Marmara Bölgesi'nde de yayılmaya başlayan Seren Gıda'nın ürünlerinin yüzde 75'i yurtiçinde yüzde 25'i de yurtdışında satılıyor. İpek, Bacım, Sedef ve Safran gibi markalarla üretim yaptıklarını söyleyen Çelenlioğlu, yakın zamanda zeytin, ketçap ve konserve üretimine de girmeye hazırlanıyor. 1998 yılında Manisa Akhisar'da günlük 1100 ton domates, 200 ton biber işleme kapasitesine sahip yeni bir fabrika kuran Çelenlioğlu, "Üretim zamanında tüm aile 24 saat tesiste yaşıyoruz. 3 ay boyunca zorunlu olmadıkça üretimin başından kesinlikle ayrılmıyoruz" diyor.