kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Mehmet Altan @ SABAH
 

Arsız ganimetçiliğe 'milli dava' mı diyorsunuz?

Yarın KKTC'de "arsız ganimetçiler" ile "uluslararası hukukun güvencesini" isteyenler arasında seçim var.. Sonuç ne olursa olsun "arsız ganimetçiler" bu işi kaybetti.. Loizidu davasında ödenen tazminat, arsız ganimetçilerin talan ettikleri mallara ilanihaye sahip olamayacaklarını gösterdi.. O halde geriye bir tek çözüm kalıyor, Kıbrıslı Türkler'in ve Türkiye'nin çıkarlarını hukuksal güvence altına almak.. Bunu da Annan Planı sağlamakta...

***


Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Şenkal Atasagun ne diyor? "Yüz bin Türk, üç yüz bin Rum'un malına el koydu." Cumhurbaşkanının bu sayede zenginleştiği, Başbakanın hala sahibi ve tapusu güneyde olan bir Rum evinde oturduğu bir Korsan Ada'da ganimetçiler ne diyecek? Diyecekleri belli... "Devletsiz ve lidersiz bırakılmak istenen Türk Milleti..." Bu insanların inandırıcı olabilmeleri için, el konulan ganimet mallarını terk etmeleri gerek.. Yoksa kim, neden inansın onlara?

***


1974 sonrasındaki büyük göçün ardından Rumlar ne yapmış, Türk mallarını bir vakfa devretmişler ve vakıf bu mülkleri kiraya vermiş.. Tapuya kimse dokunmamış.. KKTC'de ne olmuş? Kaçıp giden Rumlar'ın mallarına konmuş, tapuları yok sayılmış, sonra mallar ganimet olarak dağıtılmış.. Loizidu davası bu talancılığı cezalandırdı.. Yarınki seçimde çözüm ağır basmazsa, bu cezalandırma devam edecek.. Arsız ganimetçiliğin propagandasını "milli dava" diye içeriye pompalasanız da, dünya bunun bir hukuk ihlali, bir tapu hırsızlığı olduğunun farkında.

***


Kıbrıs sorununun berraklaşması için, Denktaş başta olmak üzere, onu destekleyenlerin tümünün 1974 sonrasındaki mal varlığı açıklanmalı.. Türkiye'deki destekçilerinin KKTC'deki Rum mallarından nasiplenip nasiplenmediği de.. O zaman, bu iri milliyetçilik yaftasının ardındaki gerçek gün ışığına çıkar.. Ya da milletçiliğinde samimi olanlar, başta başbakan olmak üzere, Rum mallarını aynı Güney'deki gibi bir vakfa devretsinler.. Türkiye'de "vatanseverlik" edebiyatı yapanların ortak özelliği "hukuk tanımazlık" tanımazlık" tır.. Vatanseverlik kavramı ile hukuk tanımazlık galiba çok az ülkede bir araya geliyor.. Ya da sadece Türkiye'de.. Hukuka başkaldırarak, hukuku yok sayarak ülkelerin varlıklarını sürdürmeleri mümkün mü?

***


Kimsenin tanımadığı KKTC bugüne kadar "çözümsüzlük" diyerek hukuka karşı hile yaptı.. Ancak şimdi denizin sonuna gelindi.. Kötü yönetilen, kimlik bunalımı yaşayan, bir Korsan Ada kimliğindeki KKTC hukuka karşı tavır almaya devam ederse, Kıbrıslı Türkler'in de, Türkiye'nin de başı derde girecek. Rumlar'ın işine gelmediği bizzat Kıbrıs Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan Annan Planı ise KKTC halkının bugünkü mevcudiyetini, haklarını güvence altına almak ile kalmıyor, onları AB üyesi haline de getiriyor..

***


Seçim, hukuk ile hukuksuzluk arasında.. Ancak, sandıktan ne çıkarsa çıksın, hukuk kesin zaferini ilan etmiş durumda.. Arsız ganimetçilerin talan oyunu, salçalı hamasete rağmen sırıtmakta.. O nedenle sonucu merak etmediğim gibi Denktaş ve ekibinin de hukuk tarafından tasfiye edileceğinden zerre kadar kuşkum yok...

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 On yıl önce, on yıl sonra...   / 29-12-2003
 Avanta, beleş, üç kağıt...   / 27-12-2003
 CHP, AB ve İkinci Cumhuriyet   / 22-12-2003
 Kemalizm, AK Parti, ikinci Cumhuriyet...   / 15-12-2003
 Arsız ganimetçiliğe 'milli dava' mı diyorsunuz?   / 13-12-2003
 Rusya   / 08-12-2003
 Ankara dedikoduları...   / 06-12-2003
 Kapitalizm nitelik değiştiriyor   / 01-12-2003
HINCAL ULUÇ
Yeni yıla öyle bir girdim ki..
Hayatımda ilk.. İlk...
MEHMET TEZKAN
Kazasız belasız yeni yıla girdik
YENİ yıla üç çarpıcı...
MEHMET ALTAN
Medyaya bir öneri...
Hürriyet Gazetesi Genel Yayın...
ÖMER LÜTFİ METE
Düşünce yapısında değişim
Şiddetin hiç değilse azalacağı...
REFİK DURBAŞ
'Şekerli'ye bürokrasi engeli
SAYIN Sağlık Bakanı Recep...
Şubat'ta parti lideri Mart'ta başbakan
Yunanistan'da devrim gibi karar... Başbakan Simitis, anketlerde...
Bush'tan Simitis'e: 2004, Kıbrıs yılı olsun
Bush, "Kıbrıs'ta uluslararası topluma yararlı bir tarih yazabiliriz"...
BİZE GÜVENİN
BİZE GÜVENİN
Sarı-kırmızılı renklerin son 10 yıla damgasını vurduğunu söyleyen...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.