kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Denktaş'tan rest
Denktaş'tan rest
'FİKİR BİRLİĞİ ŞART'

Denktaş'tan rest.

KKTC Cumhurbaşkanı "Ankara, Annan Planı temelinde masaya oturun derse ne yapacaksınız" sorusunu yanıtladı: Bu plan müzakere edilmez

"MASADA" SAYMIYOR
KKTC
Cumhurbaşkanı Denktaş, Erdoğan Hükümeti'nin "Annan Planı masadadır" biçiminde özetlenebilecek yaklaşımını açıkça reddeden bir açıklama yaptı. Denktaş planın müzakere edilecek yanı olmadığını söyledi.

OYUNA GELMEYİZ
ANNAN
Planı referanduma sunulsa halktan yüzde 70 "Hayır" oyu alacağını söyleyen Denktaş, "Plan, Rumlar'ın yasadışı AB müracaatı yasallaşsın diye hazırlandı, biz bu oyuna gelmeyeceğiz" dedi.


***

Denktaş'tan rest

KKTC Cumhurbaşkanı, Annan Planı'nı ahlaksız teklif olarak nitelendirdi. Planın görüşülecek yanı olmadığını söyleyen Denktaş, 'oyuna gelmeyiz' dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, "Annan Planı'nın müzakere edilecek bir yanı olmadığını'' belirterek, Annan Planı'nın, Rumların yasadışı Avrupa Birliği müracaatının yasallaştırılmasına "evet'' denmesi için hazırlandığını, böyle bir oyuna gelmeyeceklerini söyledi. Denktaş, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Vehbi Zeki Serter'i kabulü sırasında, bir gazetecinin, "Türkiye Annan Planı zemininde görüşmelere devam edilmesi yönünde bir karar alırsa siz masaya oturacak mısınız?'' sorusu üzerine şunları söyledi: "Annan Planı görüşmeye açık bir plan değildir. Görüşülecek bir yanı, yönü yoktur. Annan Planı'nı görüşmek için masaya oturmak demek, bu planı çirkinlikleriyle, yanlışlarıyla, Kıbrıs Türklerine yaptığı haksızlıklarla referanduma sunmaktır. Ve halktan 'evet' cevabı beklemek için tertip edilmiş bir belgedir.''

'KABUL EDEMEYİZ'
Annan Planı referanduma sunulsa yüzde 70 "hayır'' oyu çıkacağını belirten Denktaş, Annan Planı'nı müzakere şanslarının olmadığını kaydetti. Denktaş, "Çünkü, 'çerçevenin dışına çıkamazsınız, felsefesine dokunamazsınız' denmektedir. Rum da felsefesini beğeniyor ve felsefesine dokunmadan 'bazı tadilat isterim' diyor. İstediği tadilat bizim kabul edemeyeceğimiz tadilattır'' dedi. Cumhurbaşkanı Denktaş, böyle tek taraflı bir uygulamanın dünyanın hiçbir yerinde görülmeyen "ahlaksızca bir baskı olduğunu'' dile getirdi.

'AB'YE KARŞI DEĞİLİM'
KKTC Cumhurbaşkanı Denktaş, hiçbir zaman Avrupa Birliği'ne (AB) karşı olmadıklarını belirterek, AB'ye değil AB'nin yaptığı haksızlıklar karşısında direndiklerini söyledi. Denktaş şunları söyledi: "Rumların AB'ye müracaatı siyasi bir müracaattır, kanunsuz bir müracaattır, Kıbrıs üzerinden Türkiye'nin haklarını kaldırıp bizi çıplak bırakmak için yapılan bir müracaattır, bir hiledir, AB buna düşmemelidir, bu oyuna gelmemelidir. Bunu söylüyoruz. Türkiye'nin AB'ye girmesine karşıymışız, ne haddimize düşmüş'' diye konuştu. Denktaş, Kıbrıs konusunu Türkiye'nin önüne engel olarak koymanın, kabul edilemez bir haksızlık olduğunu kaydetti. Türkiye'nin Kıbrıs'ta Enosis'i ve soykırımı önlediğini anlatan Denktaş, Kıbrıs konusunun, sorunu yaratan Rumların önüne engel olarak konması gerektiğini vurguladı. Kıbrıs'ın dolaylı olarak Yunanistan'a verilmesi oyununun oynandığını dile getiren Denktaş, "AB'ye karşı bizim bir şeyimiz yok ama AB'den gelen sesler, bize yapılan haksızca taarruzlar, seçimlere karışma, tabiatıyla AB'ye olan güvenimizi sarsmıştır" dedi.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Türkiye tarihinin rekor cezasını aldı: Müebbet
 İstanbul'da 5 kamyonluk bomba malzemesi ele geçti
 İşitmeden okuyorlar
 250 milyon dolar kazandıran memur
 Devletin koca dozeri 'kayıp'
 Unakıtan yatağından çıkıp Meclis'e geldi!..
 Kürtçe afişe Yargıtay vizesi
 Sistem yenilenmeyecek kadar çürümüş durumda
 F-16 uçağı Bandırma'da düştü
ALİ KIRCA
Bu kimin karnesi?
Sararmış bir gazete "kupür" ünde...
SAVAŞ AY
İtfaiyede yangın var!..
Geçtiğimiz Ramazan ayında Kartal...
REFİK DURBAŞ
Bir ölüm, bir anma, bir sergi
TÜRKİYE Gazeteciler...
HINCAL ULUÇ
Ekonomiyi en iyi Erdoğan mı biliyor?..
Asgari ücret 227...
MEHMET TEZKAN
Eyvah! Yoksa lig bitti mi?
PUAN makasının bu kadar...
MUHARREM SARIKAYA
AKP'nin umudu Sezer
SAADET Partisi Genel Başkanı...
Filistin'de savaşmayız
İsrail'in en elit komando birliği Sayeret Matkal'dan 13 asker,...
ABD turuncu alarmda
"El Kaide'nin saldırı arzusu sürüyor" diyen ABD'li Bakan Ridge,...
ŞAMPİYON BELLİ
ŞAMPİYON BELLİ
Spor otoritelerinin çoğunluğuna göre Beşiktaş 11. şampiyonluğuna...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.