kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Türkiye tarihinin rekor cezasını aldı: Müebbet
Türkiye tarihinin rekor cezasını aldı: Müebbet
6. Uyum Paketi gereğince iptal edilen 462. madde:
Mahkeme Heyetine Tebrik Yağıyor

Töre suçuna örnek ceza

ÖMÜR BOYU HAPİS
İZMİR
4. Ağır Ceza Mahkemesi, sevgilisinden hamile kalan kardeşini öldüren sanığa Türkiye tarihinin en ağır cezasını verdi: Üç ayı hücrede olmak üzere ömür boyu hapis.

HİÇBİR İNDİRİM YAPMADI
MAĞDURENİN
çocuğunu doğurmak istemesi ve kimden olduğunu açıklamaması tahrik sebebi olamaz" diyen yargıç, hiçbir indirim yapmadı. Karar, Doğu'ya mesaj olarak değerlendirildi.


***

Türkiye tarihinin rekor cezasını aldı: Müebbet

TÖRE cinayetleriyle ilgili yasa tasarısı Meclis'te bekleyedursun, İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi töre cinayetine ceza indirimi vermedi. Sevgilisinden hamile kalan 17 yaşındaki kız kardeşini 7 kurşunla öldüren sanık, 3 ay hücre hapsi olmak üzere; hiçbir indirim uygulanmadan müebbet hapse mahkum edildi. Karar Türkiye tarihinin en ağır cezası....

TBMM Alt Komisyonu'nda görüşülen yeni Ceza Yasası tasarısı içindeki töre cinayetleriyle ilgili indirim maddelerinin kaldırılması hala tartışılırken, İzmir'den örnek bir karar geldi. Öz kardeşi Ç.İ'yi sevgilisinden hamile kaldığı için öldürüp gömen ağabey Cahit İnce (24), ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti hiçbir indirim maddesi uygulamayarak örnek bir karar verdi. Mardin'den Manisa'nın Turgutlu İlçesi'ne göç eden ailesiyle birlikte yaşayan 17 yaşındaki Ç.İ. kimliği belirlenemeyen bir kişiyle yaşadığı aşk sonucu hamile kaldı. Ç., sırrını öz ağabeyi Cahit İnce'ye açarak yardım istedi. Çocuğunu doğurmak istediğini söyleyen Ç., ağabeyinin ısrarlarına rağmen çocuğunun babasının adını söylemedi. Ağabey Cahit İnce, kız kardeşine yardım edeceğini söyleyerek onu İzmir'e getirdi. Kız kardeşinin düştüğü durumu kabul edemeyen ağabey İnce, kızkardeşini dağa götürerek kafasına 7 kurşun sıkarak öldürdü.

DOĞURACAĞIM DEYİNCE BİRDEN KENDİMİ KAYBETTİM
Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan isimsiz ihbar mektubunu değerlendiren polis, 'töre' gereği kızkardeşi Ç.İ.'yi öldürdüğünü tespit ettiği ağabey Cahit İnce'yi evinde yakaladı. Ağabey İnce, polise cinayeti itiraf ettikten sonra kız kardeşini vurduğu dağa gelerek, kız kardeşini gömdüğü yeri gösterdi. Cumhuriyet Savcısı, 'kasten adam öldürmek' suçundan Cahit İnce'yi tutuklayarak, hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açtı. İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu olarak yargılanan Cahit İnce, duruşmada şunları söyledi: "Tuğla fabrikasında işçi olarak çalışıyordum. Kız kardeşim bir gün beni işten çağırarak, 'hamileyim, evden kaçacağım' dedi. İşyerimin önünde buluştuk ve otobüse binerek İzmir'e geldik. Kardeşime kimden hamile kaldığını sordum ama sakladı ve 'Söyleyemem' dedi. Söylemesi için çok ısrar ettim. 'Çocuğu doğuracağım' deyince kendimi kaybettim. Kafasına 7 el ateş ettim. Daha sonra cesedin üzerini taşlarla örtüp, otogara gelip, tekrar otobüse binerek eve döndüm."

MAHKEME İNDİRİM TALEBİNİ KABUL ETMEDİ
'Töre Cinayeti' sanığı Cahit İnce'nin avukatları, müvekkillerinin cinayeti ağır tahrik altında işlediğini iddia ederek, ceza indirim maddelerinin uygulanmasını istediler. İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi önceki gün 'Töre Cinayeti Davası'yla ilgili kararını vererek; sanık ağabey Cahit İnce'yi, kız kardeşini öldürmekten suçlu bularak, 3 ay hücrede kalması şartıyla ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, avukatların talep ettikleri indirim maddelerini ise kabul etmeyerek, bir daha dışarı çıkmamak üzere cezaevine gönderme yönünde karar verdi. Sanık ağabey İnce, kararı duyunca 'Taktir mahkemenindir' dedi. Mahkeme Başkanı Süleyman Kül, ceza indirim maddelerini neden uygulamadığını ise şöyle anlattı: "Mağdure Ç. ağabeyi Cahit İnce'ye karşı herhangi tahrik edici bir hareketi olmamıştır. Hamile olması ve çocuğunu doğurmak istemesi ve kimden olduğunu açıklamaması sanık açısından tahrik sebebi olamaz. Sanık, ölen kız kardeşinin veli ve vasisi değildir. Bu nedenle indirim maddelerinin uygulanmasını gerektirecek bir unsur görülmemiştir."

ALİ EYCE

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Denktaş'tan rest
 İstanbul'da 5 kamyonluk bomba malzemesi ele geçti
 İşitmeden okuyorlar
 250 milyon dolar kazandıran memur
 Devletin koca dozeri 'kayıp'
 Unakıtan yatağından çıkıp Meclis'e geldi!..
 Kürtçe afişe Yargıtay vizesi
 Sistem yenilenmeyecek kadar çürümüş durumda
 F-16 uçağı Bandırma'da düştü
ALİ KIRCA
Bu kimin karnesi?
Sararmış bir gazete "kupür" ünde...
SAVAŞ AY
İtfaiyede yangın var!..
Geçtiğimiz Ramazan ayında Kartal...
REFİK DURBAŞ
Bir ölüm, bir anma, bir sergi
TÜRKİYE Gazeteciler...
HINCAL ULUÇ
Ekonomiyi en iyi Erdoğan mı biliyor?..
Asgari ücret 227...
MEHMET TEZKAN
Eyvah! Yoksa lig bitti mi?
PUAN makasının bu kadar...
MUHARREM SARIKAYA
AKP'nin umudu Sezer
SAADET Partisi Genel Başkanı...
Filistin'de savaşmayız
İsrail'in en elit komando birliği Sayeret Matkal'dan 13 asker,...
ABD turuncu alarmda
"El Kaide'nin saldırı arzusu sürüyor" diyen ABD'li Bakan Ridge,...
ŞAMPİYON BELLİ
ŞAMPİYON BELLİ
Spor otoritelerinin çoğunluğuna göre Beşiktaş 11. şampiyonluğuna...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.