kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
  » Dünya
    Spor
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Köpeği Robot onun hasta bakıcısı oldu
Köpeği Robot onun hasta bakıcısı oldu
Robot, bu iş için eğitilen köpeklerden

Köpeği Robot onun hasta bakıcısı oldu

Fransa'da yaşayan 6 yaşındaki Alexis Martin, tekerlekli sandalyeye bağımlı durumda. Ancak annesinin moral olsun diye aldığı köpek, küçük çocuğun tüm hayatını değiştirdi Özel yetiştirilmiş bir köpek olan Robot, Alexis'i uyandırıyor, onu okula götürüyor, hatta sınıfta bile yanında oturuyor. Robot, hem Alexis'in hem de ailesinin moral kaynağı oldu.

TEKERLEKLİ sandalyeye mahkum olmak, özellikle de arkadaşlarıyla koşup oynamak isteyen küçük bir çocuk için dünyanın en zor şeyi. Her yıl dünyada binlerce çocuk tekerlekli sandalyeye mahkum oluyor ve çevresi tarafından yeterli derecede sevgi ve destek göremediği için sosyalleşemiyor, toplumdan uzaklaşıyor. Fakat genetik bir kas rahatsızlığı yüzünden bacaklarını kullanamayan Alexis Martin, kendisiyle aynı kaderi yaşayan diğer çocuklardan daha şanslı. Fransa'da yaşayan Alexis, kullanamadığı bacaklarının acısını, bir senedir kendisine evde, çocuk parkında, sokakta, hatta okulda eşlik eden köpeği Robot sayesinde aşmayı başardı. 6 yaşındaki küçük çocuk, Golden Retriever cinsi köpeği sayesinde yaşadığı acıları da sıkıntıları da unutmayı başardı.

MORAL OLSUN DİYE ALDI
FRANSA'DA yayınlan haftalık dergi Paris Match'ta yayınlanan haberde, Alexis'in köpeği Robot'la birlikte geçen hayatı anlatılıyor. Dergiye konuşan Alexis'in annesi Christele Martin, oğlunun asla yürüyemeyeceğini duyduğu zaman göz yaşlarına hakim olamadığını söylüyor. "Doktor, Alexis'i kontrol ettikten hemen sonra bana oğlumun asla yürüyemeyeceğini söyledi. Belden aşağısında bulunan kasları asla kullanamayacaktı. Bir anne için bunu duyduğu andan daha acı bir an olamaz" diyerek o günleri anlatan ve Alexis için kurduğu hayallerin bir anda yıkıldığını belirten Christele, yaşadığı bu şokun ardından tekrar kendisine gelmesinin biraz zaman aldığını söylüyor. "Yıkılmıştım. Ama çok kısa bir süre içinde kendime gelmem gerekiyordu. Çünkü eğer ben yıkılırsam, herkes yıkılırdı. Bunun oğlumun geleceği için olmaması gerekiyordu" diye konuşuyor. Anne, oğlunun hastalığını öğrenmesinin ardından, Alexis'e moral kaynağı olsun diye köpeği Robot'u satın aldı.

DÖNÜM NOKTASI OLDU
ROBOT'UN evlerine gelişi Christele, Alexis ve 3 yaşındaki Amandine için tam bir dönüm noktası oldu. Aile kısa sürede bu hastalığın acı gerçeğiyle daha rahat yüzleşmeyi başardı. Christele, "Oğlumun hastalığını hepimiz neredeyse unuttuk. O zeki, hem de yaşıtlarından daha zeki bir çocuktu. Bu yüzden okula gitmesinde hiçbir sakınca görmedim. Özellikle de yanında Robot varken" diyerek 3 yaşındaki Robot'un ailenin hem hastalığa, hem de hastalık sonrası hayata bakış açısını değiştirdiğini söylüyor. 53 komutu anlayıp, söylenenleri yapan ve dünya çapında özellikle engelli insanlara tavsiye edilen Golden Retriever cinsi olan Robot, Alexis için tam bir arkadaş. Sabah 07.15'te Alexis'i yatağından o kaldırıyor. Annesi, Alexis'i okula gitmek için hazırlarken yanında bekliyor. Daha sonra Alexis, kahvaltısını yaparken onunla çizgi filmleri izliyor. Sonra da onunla okula gidiyor.

OKULDA DA YANINDA
OKULDA Alexis'in sınıfında bütün günü yanında geçiren Robot, onun yardıma ihtiyacı olduğu zamanlarda destek oluyor. Kalemini düşürürse ona bulup geri getiriyor. Arkadaşlarıyla oynarken onun kendini tek başına hissetmesine engel oluyor. Bütün bunları bir arkadaş gibi yapan 'kader arkadaşı köpek' asla Alexis'in yanından ayrılmıyor. Bu da Alexis'in en çok ihtiyaç duyduğu şeyi, yani sürekli ilgi ve bakımı sağlıyor. Küçük bir çocuk, özellikle de o yaşta tekerlekli sandalyeye mahkum olan bir çocuk için en zor şey çevresinin tepkisi. Robot sadece varlığıyla bile olası tepkileri yumuşatıyor.

TÜM AİLEYİ MUTLU ETTİ
LAVAL yakınlarında bulunan Saint Bokuluna giden Alexis, Robot sayesinde okulun en çok sevilen ve aranan yüzleri arasına girmiş bile. Kimse okulda Alexis'e sorgulayan gözlerle bakmıyor. Alexis'in öğretmeni Monique Douillet de, "Alex'in varlığı sınıfa bir zenginlik getirdi. Çocuklara da büyük bir ders oldu. Hepimiz kitaplarda okunarak alınamayacak bir ders aldık" diyerek Alexis'i köpeği Robot'un sınıfta bulunmasını desteklediklerini söylüyor. Anne Christele Martin, Robot'un sadece Alexis'in okul yaşamına değil ev yaşamına da iyi geldiğini düşünüyor. Alexis'in hastalığını onlara tek hatırlatan şeyin haftada iki kez hastanede kontrol edilmesi olduğunu söyleyen Christele, "Oğlumun durumundaki herkese böyle bir arkadaş gerekli diye düşünüyorum" yorumunu yapıyor.
DİĞER DÜNYA HABERLERİ
 Putin 'Çar'lık ilan etti
 United colours of KKTC
 Sırbistan ya da Gürcistan değil
 Gereği düşünüldü: Suçlular
 Sarhoş muhalif lider kadın senatör dövdü
 Eminem'e, Bush şarkısı sorgusu
 Büyük sanat ödülü travesti seramikçiye
 Barış Gücü'nün ayıları
 İlk sınavında çuvalladı
 İNGİLTERE'YE ayakbastı parası
 Çıplak dünya güzeli
HANGİSİ DAHA İMPARATOR ?
HANGİSİ DAHA İMPARATOR ?
48 saat içinde oynanacak 2 maç Lucescu'nun ve Terim'in kariyerini...
Aslan boşlukta
Aslan boşlukta
G.Saray'ın umuda yolculuğu stresli başladı. Uçaktaki sarsıntı...
Abdullah Gül: Uzanlar geri getirilecek
Abdullah Gül: Uzanlar geri getirilecek
DIŞİŞLERİ Bakanı Abdullah Gül, ABD'ye bulunan Kemal ve Yavuz...
"Türkiye, Rumlar'ı tanısın"
Pazar günkü seçim öncesi KKTC Kültür ve Turizm Bakanı Serdar...
Yeni yılda 500 milyar hedefimizi aşıyoruz
Yeni yılda 500 milyar hedefimizi aşıyoruz
SABAH'IN okurlarıyla el ele yürüttüğü "Bir Sabah çok şeyi...
YÖK'ün yeni patronu Teziç
YÖK'ün yeni patronu Teziç
Cumhurbaşkanı Sezer, Gürüz'den boşalan YÖK Başkanlığı'na Galatasaray...
Cennete gitmek orda muz yemek istiyorum
9 yaşındaki A.E. böyle diyor. Körpecik bedenleriyle sokakta ekmek...
Hiç değilse hayalleri mahkum olmayacak
Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı'nın genç gönüllüleri,...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.