kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yeni yılda 500 milyar hedefimizi aşıyoruz
Yeni yılda 500 milyar hedefimizi aşıyoruz

SABAH'IN okurlarıyla el ele yürüttüğü "Bir Sabah çok şeyi değiştirecek" projesi kapsamında yapılan bağışlar ilk yedi ayda yarım trilyon liraya yaklaştı.

SABAH gazetesinin toplumsal sorumluluk anlayışının bir parçası olarak başlattığı "Bir Sabah çok şeyi değiştirecek" kampanyasının ilk yedi ayında sizlerin katkılarıyla ulaşılan 450 milyar liralık bağış TEMA Vakfı ile Darüşşafaka Cemiyeti'ne aktarıldı. Sabah okurlarının 22 Nisan - 22 Kasım arasındaki yedi aylık dönemde gerçekleştirdiği bu bağışla, iki kuruluşa yapılacak yarım trilyonluk katkı hedefinin aşılacağı ortaya çıktı. TEMA Vakfı ve Darüşşafaka Cemiyeti, yedinci dönem çeklerini 3 Aralık'ta teslim aldı. Projenin yedinci ayında toplanan bağışlar, kurum başına 35 milyar 312 milyon 465 bin lira olarak gerçekleşti.

15 ÖĞRENCİNİZ VAR
Maddi durumu iyi olmayan, babasını kaybetmiş başarılı çocukları okutan, Türkiye'nin en köklü okullarından Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nda öğrenim gören 15 öğrencinin 2003-2004 öğretim yılı eğitim-öğretim giderleri, bu projeye destek veren Sabah okurları tarafından karşılanıyor. Sabah okurlarının verdiği destek sayesinde TEMA Vakfı da faaliyetlerini daha yaygın ve etkin bir şekilde sürdürme olanağı buluyor. Erzurum Pasinler'de bulunan ve bir havza içinde yer alan Kotandüzü ve Yayladağı Köyleri'nde geçtiğimiz ağustos ayında TEMA Vakfı tarafından başlatılan Erozyon Önleme Amaçlı Kırsal Kalkınma Projesi sizlerin katkılarıyla devam ediyor. Öte yandan Bayburt Valiliği, TEMA Vakfı ve Almanya Teknik İşbirliği Kurumu (GTZ) tarafından 2 yıldır sürdürülen "Bayburt İli Kop, Burnaz Dere Havzaları, Erozyon Kontrolü Doğal Kaynak Yöntemi ve Kırsal Kalkınma Projesi'' çerçevesinde Erzurum'da 3 gün sürecek "Erozyonla Mücadele ve Kırsal Kalkınma projelerinde Sosyal Boyut Semineri'' de sürüyor.

EROZYONA KARŞI SEFERBERLİK
Seminerde konuşan TEMA Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Hayrettin Karaca, Türkiye'nin en önemli sorununun toprak kaybı olduğunu söyledi. Karaca, "Toplumsal bir hareket başlatarak ülkenin en önemli sorununun toprak kaybı olduğu gerçeğini gündeme taşımalıyız'' dedi. TEMA Vakfı Genel Müdürü Ümit Gürses ise Bayburt'ta iki yıldır sürdürülen Kalkınma Projesi kapsamında, köylülerle güzel bir diyalog kurduklarını belirterek, şunları söyledi: "Köylerde başlattığımız kırsal kalkınma projeleriyle köylü kadınları daha aktif hale getiriyoruz. Artık kadınlar sadece tarlada çalışan kesim olmaktan çıkmış durumdalar. Onlar eşlerine tarlada ne ekilip biçileceği yönünde fikir sunumu ve yaratıcı güçlerini ortaya koyuyorlar." GTZ Yetkilisi Maks Kasparex de Almanya'nın doğa kaynaklarının korunmasını küresel ölçekte bir görev olarak üstlendiğini belirterek, bu yönde kendilerine sunulan projeleri desteklediklerini kaydetti. Bayburt'ta yürütülen projenin sorumlusu Dr. Gülay Yasin de 2001 yılından itibaren Bayburt'taki beş köyde 14 bin 700 hektar alanı kapsayan bir arazide çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 YÖK'ün yeni patronu Teziç
 'Yatakta senden iyi' sözü ağır tahrik sayıldı
 Annenin feryadı
 Soludukları zehirli hava ölümleri oldu
 Atatürk heykelleri TSE damgalı olacak
 Rehineci polisin hastalığı aileden
 'Yeter anne'den adı kaldı yadigar
 Bolu çetesine darbe: 78 kişi gözaltında
 Avcılar Kampusu'nda şofben iki can aldı
 İstanbul'da 15 gün elektrik kesintisi
MEHMET BARLAS
Sempati duymadan, sadece empati ile, kişiler anlaşılır...
ALİ KIRCA
Peki bütün bunlar neden oluyor?
Terörün hiçbir haklı...
MEHMET TEZKAN
Kıbrıs'ın geleceğini seçimi kazanan...
EMRE AKÖZ
F.Bahçe'nin çarkları işlemiyor
ATV'de yayınlanan, Faik...
UMUR TALU
Sokaktan akan düşler
Parmaklarınızdan önce aklınız...
MUHARREM SARIKAYA
Bakan'ın çat kapı diplomasisi
EGE'nin bir göl haline...
Köpeği Robot onun hasta bakıcısı oldu
Fransa'da yaşayan 6 yaşındaki Alexis Martin, tekerlekli sandalyeye...
Putin 'Çar'lık ilan etti
Rus parlamentosunun alt kanadı Duma seçimlerini, Putin'in...
HANGİSİ DAHA İMPARATOR ?
HANGİSİ DAHA İMPARATOR ?
48 saat içinde oynanacak 2 maç Lucescu'nun ve Terim'in kariyerini...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.