kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Ana Sayfa
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sinema medeniyetlerin gelişimini irdeliyor
Sinema medeniyetlerin gelişimini irdeliyor
Festival Programı

Sinema medeniyetlerin gelişimini irdeliyor

Bu yıl altıncısı gerçekleşecek olan Uluslararası Sinema ve Tarih Buluşması, tarihte varolmuş uygarlıkların bugüne nasıl geldiklerini beyaz perdeden yansıtacak.

Sinema yoluyla toplumsal bilinçlenmeye katkıda bulunmayı hedefleyen TÜRSAK Vakfı, her yıl geleneksel olarak düzenlediği 'Uluslararası Sinema ve Tarih Buluşması'nın altıncısını 'Medeniyetlerarası Diyalog ve İnsan Hakları' ana teması ile hayata geçiriyor. Dokuz bölüm başlığı altında 85'e yakın filmin izleyiciyle buluşacağı festival, 12-19 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Vakıf, "Medeniyetlerarası Diyalog' ana temasıyla, tarihte varolmuş uygarlıkların, sosyo-kültürel, ekonomik ve siyasi olaylardan geçerek bugüne nasıl geldiklerini, gözler önüne sermeyi hedefliyor.

85 FİLM YER ALACAK
"6. Uluslararası Sinema Tarih Buluşması" festivalinde İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, İran, Avusturya, Şili, Küba, Gürcistan, Belçika, Danimarka, Yunanistan, Çin, İsrail, Kanada, ABD, Polonya ve Macaristan olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinden 85 film, 9 başlık altında İstanbullu sinemaseverlerle buluşacak. Festivalde, Avrupa ve Anadolu'yu birleştiren İstanbul'da 'Medeniyetlerarası Diyalog', 'Avrupa ve Anadolu Medeniyetleri Buluşması' ve 'Medeniyetler Çatışması' gibi konularda panel, sergi ve söyleşiler de yer alacak. Festivalin 'Uluslararası Uzun Metraj Film' ve 'Uluslararası Belgesel Film' yarışmalarının jüri üyelerinin yanı sıra; konuk olarak katılan oyuncu ve yönetmenlerle, izleyicileri ve basın mensuplarını buluşturan söyleşiler gerçekleştirilecek.

GÖRKEMLİ AÇILIŞ
Festivalin açılış gecesi, 12 Aralık Cuma günü İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak. Açılış filmi ise Bernardo Bertolucci'nin "The Dreamers/ Hayalciler: Tutkular ve Suçlar" adlı filmi olacak. Açılış töreninde, geceye Londra'dan katılacak olan ünlü İngiliz dansçı Michael Popper, koreografisini festival için özel olarak hazırladığı, 'Şimdi ya da Sonsuza Dek' isimli dans gösterisini sunacak. Festivalin kapanış gecesi ise 19 Aralık Cuma günü, koreograf Zeynep Tanbay'ın, müziklerini Burhan Öcal'ın yaptığı 'Kollara Dair' adlı dans gösterisi ile son bulacak. 6. Uluslararası Sinema Tarih Buluşması'nın kapanış filmi, Avrupa feminizminin 60'lardaki öncülerinden kabul edilen yönetmen Margarethe Von Trotta'nın son sinema filmi 2003 yapımı "Güller Sokağı / Rosenstrasse" olacak. Festival filmleri, Beyoğlu Beyoğlu, Levent Sinema TÜRSAK, Fransız Kültür Merkezi, Alman Kültür Merkezi ve Osmanlı Bankası Müzesi Sineması olmak üzere 5 salonda izlenebilecek. Kültür Merkezleri'ndeki gösterimlerin ücretsiz olarak yapılacağı festival boyunca, öğrenci biletleri 3, tam biletler 4 milyon lira olarak belirlendi.

SEZEN BAŞARAN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Öldüren grip kapıda
 Cinsiyet değiştirmedi doğuştan çift cinsiyetli
 Dünyanın sihiri İstanbul’a akıyor
 Bu kızı tanıdınız mı?
 Harika’ya Hapis
 Kırılan eli şans getirdi
 Aman Dikkat!
 Mendil satıyordu judo şampiyonu oldu
 Keyif verici MADDELER
 Mutlu ilişkinin yolları
 Yollarda değil, kollarında öleyim
 Pide arası Lahmacun çok satıyor
 Türkiye giderek yaşlanıyor
 Kadınların bakışıyla yaşamı sorguluyor
AYŞE TÜTER
Bademli helva
Havuçları rendeleyin. Sütü tencereye...
Sizden öğreneceğimiz çok şey var
Gürcistan’daki ‘kadife devrim’in baş mimarı Mihail Saakaşvili’nin...
Azra tacını teslim etmek için Çin’de
MISS World Güzellik Yarışması'na bu yıl ev sahipliği yapacak olan...
Sırrı çözüldü
İzmit’te cesedi bulunan TIR şoförünün aracında bulunan bir trilyonluk...
Külliyen yalanmış
Külliyen yalanmış
Ayrıldıkları söylenen işadamı Aksel Goldenberg ile fotomodel...
New York’u çok sevmiş
New York’u çok sevmiş
Rahmetli Onno Tunç'un doğum yapacak kızı Selin'e destek olmak...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.