kapat
31.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Beşiktaş kazansın

Hangi yönetim elini cebine atacak, adam gibi transfer yapacak, İnönü'yü büyütecek, saygın ve güvenilir olacak, Sinan Engin'e sahip çıkacaksa seçimi o almalı

Beşiktaş bugün başkanını ve yönetimini seçecek. Tahminler ve hesaplar bitmek bilmiyor. Her kafadan bir ses çıkıyor. Biz de bazı saptamalarda bulunalım, olasılıkları tartışalım.

* 2 yıl önceki başkan adaylarından Mehmet Kazancı'nın oyları Hasan Arat'a, Nevzat Demir'in oyları da Bilgili'ye gidecek.

* Bilgili'nin döneminde üye olan 1700 kişinin büyük bölümü Bilgili'ye oy atacak.

* 2 yıl önce Arat'a oy verenlerin tamamına yakını tercihlerini yine Arat'tan yana kullanacaklar. Bilgili, onları eski kararlarından döndürecek yüksek bir performans sergileyemedi.

* Bilgili'ye 2 yıl önce oy verenlerin bir bölümü Arat'a dönecek. Bunun en önemli nedeni, çeşitli beklentileri olup, bu yakınlığı görememeleri.

Karşımızda iki bilinmeyenli bir denklem var. Bu denklemi çözecek olanlar bana göre "kararsızlar." Kongre salonundaki atmosfer, adayların son konuşmaları belki de oylarının rengini belli edecek. Bilgili'nin artılarını ve eksilerini burada sıralama gereği duymuyorum, herkes bunları detaylarıyla biliyor. Karşılaştığım herkes benim oyumu merak ediyor. Telefonum hiç susmuyor: "Ne diyorsun, kim kazanacak?", "Oyunu hangi adaya kullanacaksın?" Benim tek oyum var ve bu belli. Ancak kimseyi etkilemek, yönlendirmek istemem. Herkes kendisi değerlendirecek. Adayları ve yönetimlerini tartıya çıkaracak.

Adaylar ne dedi?
Sayın Bilgili ve sayın Arat, programlarını, projelerini defalarca anlattılar. Artık hepimiz bunları ezbere biliyoruz. İki aday arasındaki ilginç farklılıkları şöyle sıralayabiliriz:

Arat: "İnönü'nün 3 tarafını yükselteceğiz. Aşağı inemeyiz çünkü Bizans var." Bilgili: "Yükseltmemiz yasak, aşağı ineceğiz."

Arat: "Beşiktaş'ın parasal en ufak sorunu olmayacak. Ekibim bu yönde çok güçlü. Gerektiğinde yönetim içinden nakit akışını anında sağlayacağız. 10-12 milyon dolar hazır paramız var." Bilgili: "Beşiktaş şirket oldu, şahıslara borçlanamaz. Bu devir kapandı. 12 milyon dolar bağış yapsınlar, seçimden çekilelim."

Arat: "Profesyonel bir basın kadrosu oluşturacağız." Bilgili: "Zaten profesyonel bir iletişim kadromuz var. Basın sözcülüğünü yine yönetimdeki arkadaşlarımız üstlenecek."

Arat: "Futbol takımımıza 3 yıldız oyuncu alacağız." Bilgili: "Futbolcu araştırmalarımızı yaptık. Avrupa çapında bir takım yaratacağız."

Arat: "Verdikleri sözleri tutamadılar." Bilgili: "Projelerimizin yüzde 70'ini gerçekleştirdik."

6 anahtar soru
Kimse kimsenin uydusu değil, kuklası değil. Hele hele Beşiktaş kongre üyeleri hiç değil. Ben kongre öncesinde sadece şunu söyleyebilirim; aşağıda sıraladığım 6 anahtar soruya yanıtlar bulmaya çalışın ve seçim öncesinde kararınızı onun sonucunda verin.

* Hangi yönetim parasal yönden daha güçlü? Hangi yönetim gerektiğinde Beşiktaş için elini cebine atacak ve kulüp kasasına sıcak para depolayacak?

* Hangi yönetim transferde profesyonel kadrolarla çalışacak? Transfere ayırdıkları bütçe ne kadar olacak ve bu kaynak nasıl bulunacak? Hangi yönetim transferde milyon dolarları batırmayacak, taraftarın umutlarını söndürmeyecek?

* Hangi yönetim İnönü Stadı'nın büyütülmesini ve yaşayan, canlı bir mekân haline gelmesini gerçekleştirecek?

* Hangi yönetim Beşiktaş kulübünü gündemde tutacak, kitlelere ulaştıracak, saygınlığını arttıracak, çağdaş bir basın politikası izleyecek?

* Hangi yönetim Ümraniye Tesisleri'ni bir an önce bitirebilecek, Akatlar'ı ve Fulya'yı en iyi şekilde değerlendirebilecek?

* Hangi yönetim daha fazla güven veriyor ve hangisi verdikleri sözleri yerine getirecek potansiyele sahip?

Bayram şenliği olsun
Durum böyle. Herkes elini vicdanına koyacak, oyunu kullanacak. Kongreler bayram şenliği içinde geçmeli. Her kongre, her aday kaliteyi arttırmalı, çıtayı yükseltmeli. Öyle olacağına yürekten inanıyorum. Yeni hedefler ortaya konacak, projeler yarışacak. Ve sonunda Beşiktaş kazanacak. İki düşman cephe yok; tek sevgili Beşiktaş. El ele, kol kola sandığa gideceğiz. Sonuç ne olursa olsun, aynı şekilde oradan ayrılacağız. Beşiktaş'a, Beşiktaşlı'ya yakışan bir tablo çizeceğiz.

Sanlı SARIALİOĞLU



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır