kapat
31.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Şimdi evde olmak vardı!

Ergün&Sergen olmayınca ortadan pozisyon üretemeyen G.Saray sağda Capone, solda Victoria ile doğru-dürüst tek orta yapamadı

Sert oynayan D.Bakır da 1 puana razı olup maçı kilitleyince sezonun en tatsız maçı ortaya çıktı. Bu işten kârlı çıkan 2. sıradaki F.Bahçe oldu. Hasan, topu 3 rakip savunma oyuncusunun arasından elini-kolunu sallaya sallaya geçirdiğinde 30 Eylül 2001'den bu yana devam eden deplasman orucunun bitmesi mümkün gibi görünüyordu. O 66. dakika, Diyarbakırspor-G.Saray maçının kader anıydı. Hasan, önüne baktığında sadece kaleci Şenol'u gördü. Vuruşu Şenol'dan sekti ve yavaş yavaş kornere gitti. Makus talih, devam ediyordu.

Maça hızlı başladı evsahibi takım... 1. dakikada Fazlı'nın pasını alan Deniz'in şutunda Mondragon başarılıydı. Aynı Deniz 5. dakikada gaddarca bir tekmeyi Hasan'a attı. Olayı gören hakem Ünsal Çimen, "en az" sarı kart göstermek yerine Diyarbakırsporlu futbolcuyu uyarmakla pozisyonu geçiştirdi.

Dakikalar ilerledikçe G.Saray, oyunu rakip yarı alana yıkmaya çalışıyor ancak bir yandan da kötü zeminle boğuşuyordu. 19. dakikada Suat'ın içeriye doldurduğu topa dönerek vurmak isteyen Ümit, istediğini yapamadı ve ıskaladı.

Penaltı mı, değil mi?
32. dakikada ilk yarıda Diyarbakırspor'un yakaladığı en önemli pozisyon yaşandı. Ergin, orta sahayı geçtikten sonra sağdan uzun bir orta yaptı. Uzak direkte topu kontrol etmeye çalışan Da Silva, Fleurquin'in müdahalesiyle yere düştü. Çimen'in kararı, "devam" oldu.

38. dakikada, ilk bölümdeki pozisyonun bir tekrarını izledik. Bu kez Suat'ın tabanı Celaleddin'i yerde kıvrandırdı. Çimen, kart göstermek bir yana faul bile vermedi.

İkinci yarıda G.Saray, yine beklenen oyununu sergileyemiyordu. Ama 57. dakikada her atağın içindeki adam Hasan, sihirli bir ortayla tehlikeyi yarattı. Fleurquin, rakip Beşiktaş olmadığı için olsa gerek topu kafayla kaleye göndermek yerine ıskalamayı tercih etti.

Celaleddin uyudu
66. dakikada Hasan'ın kullanamadığı o önemli pozisyonun 2 dakika sonrasında Diyarbakırspor için gol şansı yakalandı. Fazlı, G.Saray ceza alanının önünde rakip savunmacıları ekarte etti. Önünü boşaltıp sert bir şut çıkardı. Top az farkla dışarı giderken, evsahibi takımın 3 puan hayâlleri de uçup gitti.

76'da Ömer'in pası G.Saray savunmasını aştı. Ancak Celaleddin geç uyanınca, kaleden çıkan Mondragon'un önünde topa ayağının ucuyla dokunabildi ama nafile.

Maça sanki 1 puan için çıkmış gibi görünen Cimbom, bir deplasman maçından daha galibiyet alamadan çıktı. Diyarbakır'dan başlayan Trabzon ve Samsun ile devam edip İstanbulspor maçıyla noktalanacak yurt gezisi, 1 puanla açılmıştı.

Yaşar YALÇIN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır