kapat
31.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Erbakan, Çelik'le ahirette hesaplaşacak!

Kapatılan Refah'ın milletvekillerinden Necati Çelik, bir süre önce ülkede son yıllarda yaşanan siyasi gerilimin baş sorumlusu olarak eski lideri Necmettin Erbakan ve yakın çevresini göstererek şu suçlamaları yöneltmişti: "Şeriat gelecek, vahşet bitecek derseniz, laik cumhuriyet elbette kendini savunup hak ve özgürlükleri kısıtlayacaktır.

Buna sebep olanlar, bu yasağı koyanlardan daha çok suçludur. Bu zevat, bu gerilimin varlığından rant sağlıyor. Bunlar 30 yıldır bu milletin sırtına kene gibi yapışmışlar. Bunlar için parti oyuncak, partililer de birer malzemedir. Kendi emellerine alet olmazsanız bir değeriniz yoktur. Kendi kafalarında oluşturdukları din adına siyasi mücadele yaptıklarını acı bir tecrübeyle bizzat gördüm. Kafalarındaki bu dinin de İslamiyetle ilgisi yok. Bunlar normalleşmeden, hakim güçler normalleşmez. Çevresindeki 5-6 kişi Erbakan Hoca'yı da kullanıyor. Dini de, dindarları da, beni de kullandılar."

Tabii ortalık karıştı. Erbakan hükümetinde bakanlık da yapmış olan Çelik, gelen yoğun tepkiler üzerine sözlerini tekzip etmek zorunda kaldı, "Açıklamalarımda bir polemiğe girmemek ve hukuksal bir sonuç doğurmamak için isim zikretmemeye büyük özen gösterdim" dedi. Erbakan'ın avukatları, bu ağır eleştiriler nedeniyle Çelik hakkında tazminat davası açmak istediler. Ancak Erbakan avukatların bu önerisini geri çevirdi. Neden mi? İşte Erbakan'ın avukatlarından SP Ankara İl Başkanı Hayrettin Dilekcan'ın söyledikleri:

"Çelik'in ağır hakaretleri var. Ama biz kendisinden tazminat istemiyoruz. Çünkü tazminat alırsak helalleşmiş oluruz. Halbuki biz ona hakkımızı helal etmiyoruz. Onunla ahirette hesaplaşacağız, hakkımızı ahirette arayacağız."

Hüseyin ÖZALP



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   129
MHP   127
ANAP   78
DYP   86
AKP   53
SP   48
TDP   3
BAĞIMSIZ   14
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır