kapat
31.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Gençlerin gözü Cannes'da

Nisan ayı görsel açıdan şenlikli geçecek. Liselerde düzenlenen gençlik ve sinema şenliği, Cannes'daki Gençlik Filmleri Yarışması'na katılacak öğrencileri belirleyecek

İstanbul'da 1-7 Nisan tarihleri arasında, "gençliğin sinema aracılığı ile kendini ifade etmesi için olanaklar yaratmayı ve ülkemizde çok ihmal edilmiş bir alan olan gençlik filmlerinden farklı kültürlerin ürünü ilginç örnekleri genç izleyicilerle buluşturmayı amaçlayan" yeni bir festival düzenleniyor. Türkiye İş Bankası, PPR (Pi Prodüksiyon Halkla İlişkiler) ve Uluslararası Cannes Film Festivali -Cannes Junior işbirliği ile düzenlenen "I. Uluslararası Gençlik ve Sinema Şenliği", İstanbul Bilgi Üniversitesi ve İstanbul Fransız Kültür Merkezi'nin katkılarıyla gerçekleştiriliyor.

Şenlik kapsamında, lise öğrencileri arası Kısa Film Proje Yarışması ve Senaryo Atölyesi, liselerde "Sinema Günleri", "Cannes Junior-İstanbul" / Uluslararası Gençlik Filmleri Yarışması ve "Cannes Junior 2002" / Fransa'ya Türk gençlerinin katılımı yer alıyor.

İstanbul lise öğrencileri arasında açılan "Kısa Film Proje Yarışması" sonucunda, en çok 10 dakika uzunluğunda 3 video filmi gerçekleştirilecek. Yarışmanın Değerlendirme Kurulu'nda, yönetmen-senaryo yazarı Barış Pirhasan, yönetmen- senaryo yazarı Ümit Ünal, İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema-TV Bölümü öğretim üyeleri Öktem Başol ve İlker Canikligil ile Proje Koordinatörü Vecdi Sayar görev alıyor. Değerlendirme Kurulu'nun belirleyeceği üç projenin sahipleri, 2-5 Nisan tarihleri arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde düzenlenecek "Kısa Film Senaryo Atölyesi"ne katılarak, film öykülerini senaryoya dönüştürecekler. Teknik destek ve kurgu olanağı da Üniversite tarafından karşılanacak.

LİSELER KATILACAK
Projeye katılan liseler arasında, FMV Ayazağa Işık, Nişantaşı Işık, Atatürk Anadolu, Üsküdar Amerikan, Kabataş Erkek, İtalyan, St. Pulcherie, Alman, İstanbul Anadolu, TED İstanbul, Galatasaray, St. Joseph, Notre Dame-de Sion, Şişli Terakki, Koç, Darüşşafaka, Saint Benoit, Saint Michel, Eyüboğlu, Beyoğlu Anadolu liseleri var.

Etkinliklere konuk olarak katılanlar arasında ise Vedat Türkali, Atıf Yılmaz, Tunç Başaran, Erden Kıral, Handan İpekçi, Barış Pirhasan, Gülsen Tuncer, Füsun Demirel, Mustafa Altıoklar, Sevin Okyay, Reha Erdem, Atilla Dorsay, Derviş Zaim, Işıl Özgentürk, Alin Taşçıyan, İlker Canikligil, Serra Yılmaz, Pelin Batu, Sumru Yavrucuk, Memet Ali Alabora, vs. var.

Ayrıca 1-7 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan "Cannes Junior - Uluslararası Gençlik Filmleri Yarışması"na beş kıtadan 9 uzun metrajlı film katılıyor. Şenliğin yarışma dışı bölümünde de, 10 kısa film ile gençliği konu alan 9 film yer alıyor. Açılış, 1 Nisan Pazartesi günü İstanbul Fransız Kültür Merkezi salonunda yapılacak. Yarışma filmleri,fAKM ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Kuştepe kampüsünde, diğer filmler ise, yine AKM ve Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nde sunulacak. Festival çerçevesinde düzenlenen eleştiri yarışmasına katılan gençlerden seçilen üçü, 15-26 Mayıs'taki Cannes Festivali "Cannes Junior" bölümü Gençlik Jürisi'ne ülkemizi temsilen katılacak.

Bilgi için tel: 0212 327 32 77, e-mail : pprtr@superonline.com

Atilla DORSAY



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır