kapat
31.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Maçka'daki Viyanalı beş yaşında

Schnitzel Restaurant beş yaşına bastı. Avusturya mutfağından örnekler sunan restoranın en mükellef yemeği tabii ki şinitzel

Beş yıldır İstanbul'un en iyi şinitzelini yapan Schnitzel Restaurant, Maçka Oteli'nin yanındaki sarı ve güzel binanın, yani Mega Residence'in giriş katında bulunuyor.

Şinitzeli bilmeyenler için önce bir anlatalım. Avusturya mutfağına özgü bir yemektir. Tavuk veya et jelatine sarılıp iyice dövülüyor. Tavuk veya et, yumurta sarısı ve galeta ununa bulanıp pişiriliyor. Öyle ki 160 gramlık bir parça kocaman bir tabağı kaplayacak kadar büyük hale geliyor. Schnitzel'de şinitzelin her türünü yemek mümkün. Viyana usulü, peynirli, acı soslu, mantar soslu veya soğan soslu...

Mönü şinitzelle sınırlı değil. Başlangıç olarak füme balık tabağı denemeye değer. Bu tabakta lakerda, somon, mezgit ve karides geliyor. Roka salatası ya da Avusturya usulü mevsim salatasını yemeğinize eşlik etmesi için sipariş edebilirsiniz. Tatlılardan elmalı strudel (şutrudel)'i de öneririz. Ve tabii ki cheese cake... Zira bu tatlının anavatanı Avusturya sayılır.

Burada her türlü içki var. Bunun dışında şaraba özel mönü hazırlanmış. Türk şaraplarının en güzel örnekleri seçilmiş. Mega Schnitzel'de fiyatlar, şık bir restoran olmasına rağmen civardaki kafelerle benzeri oranda tutulmuş. Adres: Eytam Caddesi, No: 33 Maçka, Tel: (0212) 231 31 61.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır