kapat
31.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

atv haber halkın arasına giriyor

80 kişilik dev bir kadro tarafından hazırlanan atv haber kabuk değiştiriyor. Ödül ve reyting şampiyonu haberler büyük bir değişimle eskisinden daha iddialı olarak geliyor

Genel Yayın Yönetmenliğini Mehmet Tezkan'ın yaptığı atv haber altın çağını yaşıyor. atv haber, sadece 2001 yılında çeşitli kurum ve kuruluşlardan tam yedi ödül aldı. Son bir yıldır atv haber'i hazırlayan kadronun iki önemli ismi Mehmet Tezkan ve Murat Birsel, atv haber'deki değişim projelerini SABAH PAZAR'a anlattılar.

İşte Mehmet Tezkan'ın habercilik anlayışı: "Habercilikte bir tek ilkemiz var. Yayınladığımız her şeyin haber olmasına dikkat ediyoruz. Biz haberi kendimiz yaratmıyoruz, haberi sunuyoruz. Biz bir yıl önce yola çıkarken iki-üç şeye dikkat ettik: Yurtta ve dünyada olan şeyleri yansıtmak. Habere büyüteç koymak. Polemikleri yansıtmak." atv haber, kriz sırasında 'Çarklar dönsün' diye bir kampanya başlattı. Tezkan, kampanyanın çok tuttuğunu söylüyor: "Bir slogan oldu. Sistemi de sorguladık. Sivil toplum örgütlerini, sendikaları masaya yatırdık. Bütün Türkiye, 11 Eylül'ü atv'den izledi. Üstelik imkansızlıklar nedeniyle biz New York'tan canlı yayın bile yapamıyorduk."

Asla cıvık olmayız
atv haber Genel Yayın Yönetmeni, habere başka açılardan bakmaya çalıştıklarını anlatıyor: "İmkansızlıklar yüzünden sinekten yağ çıkarmayı öğrendik. Bunun üzerine kafamızı çok fazla çalıştırdık. Magazine de hiçbir zaman karşı olmadık. Ama magazinin cıvık yüzüne de asla girmedik. Herkes atv'nin ciddiyetini bildi. En dekolte giyinen kadın sanatçılar bile atv haber'e geldiğinde dik yakalı kazak giydi."

"Değişmeyen tek şey, değişimdir" diyor Mehmet Tezkan ve devam ediyor: "Kendimizi yeniliyoruz. Artık haberleri Murat Birsel tek başına sunacak. Ekrandaki yüzümüzü kişiselleştiriyoruz. Murat halkın arasına karışacak, çarşıya pazara çıkacak. Esnafla ve işçilerle konuşacak."

Tam bir yıldır atv haber'i sunan ve büyük bir başarı yakalayan Murat Birsel ise kendisinin sadece başarılı bir ekibin görünen yüzü olduğunu söylüyor. İşte Murat Birsel'in görüşleri: "1 yıldır atv haber'deyim. Burada benden önce mesleğin çok önemli bir ismi vardı ve gitmişti. Bu durumu şöyle örnekleyebilirim: Galatasaray'da bugün 10 numaralı formayı kimse giymiyor. 10 numara Hagi'nindir. Biz buraya geldiğimizde 10 numarayı adeta üzerime geçiriverdiler. 'Hadi bakalım oyna' dediler. Allah'a çok şükür başardık. Kimseye mahçup olmadık."

HABERİ KOKLUYORUZ
Birsel, başarının arkasında bir ekibin olduğunu söylüyor: "Biz çok iyi bir ekibiz. Ekibin görünür yüzü benim. İçimizde haberi çok iyi koklayanlar var. Takım gibiyiz. Ben iyi penaltı atıyorsam, Mehmet Tezkan da Fatih Terim kadar iyi yönetiyor. Bizim ekibin birçoğu 20 yıllık gazeteci. Ben Ankara temsilciliği de yaptım, haber müdürlüğü de. Ama bu işin en zevkli kısmı muhabirliktir. Ben artık dışarıya çıkıp muhabirlik yapacağım. Yani kadayıfın arasına kaymağı koyacağım. Tadından yenmeyecek."



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır