kapat
31.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Özel bir kadın

Kaymak tabakadan birileri, doğum günü partisi için 7 yat kiralayarak bir koyu kapatıyor. Ya da bir işadamı evindeki parti için her odasını ayrı bir ülke gibi dekore ettiriyor. İşte bu organizasyonların mimarı Şirin Hanım

Sizin için para sorun değil ve evleniyorsunuz... Ne kadar ihtişamlı bir düğün hayal edebilirsiniz? Ya da çılgın bir doğum günü partisi kutlamak istiyorsunuz. Arkadaş grubunuzla 7 tane son derece lüks yat kiralayıp güneyde bir koyu kapatmak aklınıza gelir mi? İşte Style adlı organizasyon şirketinin sahibi Şirin Bebe Schade kaymak tabakanın bu ve benzeri isteklerini yerine getiriyor. Verdiği hizmetin belirli bir fiyatı yok, müşterilerinin de zaten fiyat sorduğu yok.

DÜNYANIN HER YERİNİ DOLAŞTI
Saint Benoit Lisesi'nden mezun olan Şirin Hanım, Belçika'da pazarlama eğitimi aldıktan sonra uzun yıllar New York'ta pazarlama ve reklam üzerine çalıştı. Daha sonra turizm işine girmiş ve dünyanın dört bir yanını dolaşmış. 1999'da Türkiye'ye dönerek önce Style Organizasyon'u, ardından Travel Style adlı turizm şirketini kurmuş. Şimdi 'Kişiye özel' davet dendiğinde akla gelen tek isim.

DEDEKTİF GİBİ ÇALIŞIYOR
Şirin Hanım'ın yaptığı davetlerin bir eşini daha yapmak mümkün değil. Mesela bir düğün merasimi düzenleyecekse -bu yılda ikiyi geçmiyor- düğün sahibiyle oturuyor, nelerden hoşlanıyor, neler görmek istiyor öğreniyor. Hatta bazen müstakbel eşle, aile dostu gibi tanıştırılıyor ve onu da yakından tanımaya çalışıyor.

Düğünümle başladım
Küçükken evimizde kalabalık davetler verilirdi. Ben de misafiri seviyordum ve gelenleri de en iyi şekilde ağırlıyordum. İlk organizasyonumu ise tamamen amatör olarak kendi düğünümde gerçekleştirdim. O kadar çok beğenildi ve konuşuldu ki, yurt dışındayken bile birçok teklif geldi.

Semazenler büyüledi
4 kişilik Amerikalı bir aile mevlevi gecesi düzenlememi istedi. Feriye'de bir salon kapattık ve 25 kişilik bir mevlevi grubuyla Boğaz'a karşı enfes bir gösteri sunduk. Bir yandan da uzman olan bir kişi aileye mevlevilik ve Mevlana hakkında bilgiler aktardı.

Bu köşe Çin köşesi
İstanbul'da yaşayan bir yabancı yöneticinin verdiği parti çok enteresandı. Yalısının her köşesini farklı bir ülkeye benzettik. Ama sunulan yemeklerden dekorasyona kadar. Mesela bir oda Çin temasına göre döşendi, Çinli kızlar servis yaptı.

Amerika'dan gelen zengin bir işadamı, kendini yalnız hissettiği bir gece Fransa'daki kızını özlemiş ve beni aramıştı. Mümkün olduğunca çabuk bir jet uçağı kiralandı. Paris'te kendisini bir limuzin karşıladı.

Dilek SANCILI



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır