kapat
31.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Çakıl'ın açılışında Kürtçe krizi

Gazinonun 8 yıl sonraki açılışında türkücü İzzet Yıldızhan'ın MHP'li milletvekillerinin önünde Kürtçe şarkı okuması gerginlik yarattı

Çakıl Gazinosu, 8 yıl gibi uzun bir aradan sonra Muazzez Ersoy, İzzet Yıldızhan, Fulden Uras ve Sibel Gökçe'nin yer aldığı kadroyla önceki gece Sarayburnu'ndaki yeni yerinde yeniden hizmet vermeye başladı. Geceye aralarında MHP Başkan Vekili Şevket Bülent Yahnici, MHP İstanbul Milletvekili Ahmet Çakar, MHP Konya Milletvekili Seyit Gönen'in yanı sıra ünlü sanatçı İbrahim Erkal, Davut Güloğlu ve Kubat'ın da olduğu geniş bir davetli topluluğu katıldı.

Fiks mönünün 80 milyon lira olduğu Çakıl'da sahneye önce fasıl grubu çıktı. Ardından Fulden Uras, pop ve fantezi müziğin gözde şarkılarıyla programı başlatırken transparan mor kıyafetiyle hem göze hem kulağa hitap ediyordu.

GERGİN DAKİKALAR
Gecenin en gergin anları türkücü İzzet Yıldızhan'ın sahne almasıyla yaşandı. Diyarbakırlı türkücü, "Büyüklerimden izin aldım. Meclis'tekiler Kürtçe şarkı istiyor" diyerek Kürtçe uzun hava okumaya başladı. Ancak Meclis İdare Amiri Ahmet Çakar ve MHP Başkanvekili Şevket Bülent Yahnici'nin de aralarında bulunduğu MHP'liler masası Yıldızhan'ı hiç alkışlamadan dinledi. Yıldızhan'dan sonra sahneye oryantal Sibel Barış çıktı. Basının da fotoğraf çekmek üzere ön sıralara yaklaşması üzerine Şevket Bülent Yahnici aniden masadan ayrıldı.

YAHNİCİ SİNİRLENDİ
Yahnici, dışarı çıkma sebebini, "Kafama kamera çarptı. Siz olsanız ne yaparsınız? Dansözün sahneye çıkmasıyla alakam yok" diye yanıtlarken bir basın mensubunun "Yıldızhan, sizin isteğiniz üzerine mi Kürtçe şarkı söyledi?" sorusuna oldukça sinirlendi. Yahnici, "Herkes işini yapıyor. Burada da Kürtçe şarkı söylenebilir. Bir itirazı olan var mı? Şarkı söylemeden önce bizden izin almadı" diye konuştu. Tartışmalara neden olan Yıldızhan kuliste "Kürt-Türk ayrımı yapmaya gerek yok. Ayrıca Kürtçe söylemek için izin almam gerekmiyor. Zaten Meclis'in %' 0ı Kürt. Ne var ki bunda?" diye konuştu.

Bülent İPEK



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır