kapat
31.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Polis vatandaşları atıcılıkta yarıştırdı

Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Teşkilatı'nın 157. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle vatandaşlar arası tabanca atış şampiyonası düzenledi...

Türkiye'nin Teksas olduğuna dair tartışmaların en alevli döneminde Emniyet Genel Müdürlüğü ilginç bir etkinliğe imza attı. Silahlanmaya karşı olanlara "Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu" dedirten Genel Müdürlük, Polis Teşkilatı'nın 157. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde vatandaşlar arasında "Tabanca Atış Şampiyonası" düzenledi. Yarışmaya 12 yaşlarındaki oğlu ile birlikte gelen bir müteahhit, birinciliği kazandı. Emniyet Genel Müdürlüğü Dikmen Binası atış poligonunda düzenlenen şampiyonanın amacını Eğitim Daire Başkanı Ulvi Körezlioğlu, "Vatandaşların sahibi oldukları silahları iyi tanımaları. Silah tutkusu olan vatandaşların bu tutkularını uluorta gidermek yerine, meşru zeminlerde ve sportif faaliyetlerle gidermek" sözleriyle aktardı. Körezlioğlu, bu tür yarışmalarla silahı özendirmeyi kesinlikle düşünmediklerini vurguladı.

Silah taşıma ruhsatı sahibi 60 kişinin başvurduğu ve 57 kişinin katılarak yarıştığı şampiyona öncesi, Emniyet Müdürlüğü Spor ve Atış Şube Müdür Vekili İdris Karabörk, silahların kimseye zarar vermeden nasıl taşınacağı ve saklanacağı hakkında genel bilgiler verdi. Ardından da yarışmaya geçildi. Yarışmacılar Karabörk'ün denetimi altında ve polis refakatinde yarıştılar.

MÜTEAHHİT ŞAMPİYON
Çoğunluğunu serbest meslek sahibi olan yarışmacılar beşi deneme toplam 15 mermilik atış yaptılar. Daha sonra yapılan puanlamada Tahir Aksoy birinci, Şahin Şimşek ikinci ve Vahit Karakaya da üçüncü oldu. Yarışmada birinciliği kazanan müteahhit Tahir Aksoy, iki yıldır atış sporu yaptığını söyledi. 10 yıldan beri silah sahibi olduğunu belirten Aksoy, yarışmaya 12 yaşındaki oğluyla katıldı. "Silah sporunu" çok sevdiğini belirten Aksoy, oğluna da bu "sevgiyi" aşıladığını vurguladı. Yarışmada ikinci olan Şahin Şimşek ise babasının tabancası ile yarıştı. Ayakkabı imalatçısı olduğunu söyleyen Şimşek, askerde silah kullanmayı öğrendiğini ve keskin nişancı olduğunu ifade etti. Şampiyonanın üçüncüsü Vahit Karakaya ise 25 yıllık avcı.

YARIŞMACILAR NE DÜŞÜNÜYOR?
* Yarışmanın en yaşlılarından olan Erol Geçer'in 4 yıldır silahı var. Başbakanlıktan emekli olan Geçer, daha önce MKE'nin poligonunda birkaç kez atış yapmış. Bu tür turnuvaların silahı özendireceğine inanmıyor.

* Çorumlu müteahhit Mehmet Alver ise 10 yıldır silah sahibi olduğunu ancak ilk kez kullandığını belirtti. "Bu bir spor" diyen Alver bu tür yarışmaların silahı özendirmeyeceğini söylüyor.

* Makine mühendisi Nevzat Uzuner de 10 yıldır silah sahibi. Ailede herkesin silahı çok sevdiğini belirten Uzuner, "Köyde, düğünlerde çok sıktım. Ama böyle bir yarışmaya ilk kez katıldım. Çok zormuş" dedi. "Bu tür organizasyonlar silah kullanmayı özendirmez mi?" diye sorduğumuzda ise Uzuner, "Silahı ya çok seversin ya hiç sevmezsin. Ortası yok. Onun için özendirdiğine inanmıyorum. Sadece, silahı sevenler gelip burada yarışma zevkini tatmin etmiş olur.

YÜCELEN'DEN SAVUNMA
İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen, düzenlenen turnuvanın Emniyet Genel Müdürlüğü'nün kuruluş yıldönümü nedeniyle bir aktivite olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Emniyet'in kendi içinde düzenlediği bir aktivitedir. Ben Emniyet Genel Müdürlüğü'nün herşeyine karışmam. Bu aktivite de Polis Haftası nedeniyle silah ruhsatı olan ve silah kullanan vatandaşların egosunu tatmin etmek ve onlara silah güvenliği konusunda eğitim verebilmek amacıyla düzenlenmiştir. Benim silaha ilişkin görüşüm çok açıktır. Türkiye'de insanların silah taşımaya ihtiyaç duymayacakları, silah ruhsatı almayı istemeyecekleri huzurlu bir ortamı sağlamak en büyük isteğimdir."



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır