kapat
31.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kısa kısa kısa

Sahtekâr sakat
İngiltere'de tam 12 yıldır tekerlekli sandalyesiyle yarışlara katılan Daniel Sadler'in aslında özürlü olmadığı ortaya çıktı. 24 yaşındaki Sadler'in yıllardır süren foyası özürlüler için düzenlenen Londra Maratonu'nda çıktı. Maratona katılacak özürlü atletler için yapılan sağlık kontrolüne katılan Sadler'in turp gibi sağlam olduğu ve hiçbir fiziksel özrünün bulunmadığını ortaya çıkması üzerine sahtekâr atlet maratondan diskalifiye edildi. Şimdiye kadar özürlü gibi davranarak sayısız yarışa katılan ve hatırı sayılır ödüller kazanan Daniel Sadler bu numarayı özürlü olan babasının duygularını hissetmek için yaptığını söyledi.

6.5 ayda turp gibi
Abiocor adlı dünyanın ilk yapay kalbiyle en uzun süre hayatta kalan kişi olan Tom Christerson önceki gün hastaneden taburcu oldu. 6.5 ay önce, ünlü Türk doktor Mehmet Öz ve ekibinin gerçekleştirdiği operasyonla Abiocor takılan Christerson, yapay kalple en uzun süre yaşayan insan unvanını ele geçirdi. Dr. Mehmet Öz, en ufak bir sağlık sorunu bulunmayan 71 yaşındaki Christerson'un hastane yakınlarındaki bir otele yerleştirilmesine karar verdi. Christerson her gün hastaneye gelerek düzenli olarak kontrolden geçecek. Doktorların olumlu rapor vermesi durumunda bir süre sonra evine ve gündelik yaşamına geri dönebilecek.

Özürlü köpeğe tekerlekli protez
Tayvan'ın başkenti Bangkok'ta özürlü hayvanlar için hastane açıldı. Ekamai Hayvan Hastanesi'nin son hastası da bir kazada iki ayağını kaybeden bir köpek. Yürüme zorluğu çeken bu köpek hastane görevlilerinin ilgisiyle adeta hayat buldu. Arka ayağına takılan protezle artık rahatça yürüyebiliyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır